Kraftig resultatvekst for Flex LNG - aksjen stiger

Det John Fredriksen-dominerte rederiet Flex LNG melder fredag morgen om et resultat etter skatt på 47 millioner dollar i årets første kvartal, opp fra minus 15 millioner dollar i samme periode i fjor.
Inntektene i årets tre første måneder landet på 81 millioner dollar, mot 38 millioner dollar i fjor.
Aksjen stiger rundt seks prosent fra start på Oslo Børs.
Den gjennomsnittlige raten til skipene i årets første kvartal (TCE) var på 75.399 dollar per dag, opp fra 67.740 dollar i første kvartal 2020.
Flex LNG-styret har besluttet å betale et utbytte på 0,40 dollar per aksje til aksjonærene. Resultatet per aksje i første kvartal var på 0,88 dollar.
Fraktmarkedet for LNG (flytende naturgass) har steget kraftig i år.
Flex LNG har utnyttet dette ved å skaffe flere av skipene sine lengre kontrakter, og har den siste tiden meldt om faste kontrakter for fire skip med Cheniere på mellom tre og tre og et halvt år og en treårig fraktavtale for ett skip med en ukjent kunde.
Flex LNG ble 20. mai også enige med en LNG-porteføljeaktør om vilkår for en time charter-kontrakt med fast rate for «Flex Freedom» for en periode på tre eller fem år, ifølge kvartalsrapporten.
Samlet har Flex LNG dekket 88 prosent av tilgjengelige dager fra andre kvartal til årsslutt.
Det siste året har Flex LNG-aksjen steget i overkant av 100 prosent på Oslo Børs til en kurs på 109,6 kroner. Markedsverdien er på 5,9 milliarder kroner.
Kuldesjokket i Asia fra i vinter er en sentral årsak til at LNG-etterspørselen er sterk. Europeiske og asiatiske importører tar allerede nå grep for å sikre lagrene for neste vinter. Og dermed unngå vinterens smell på nytt, der lagre ble tømt og prisene ble sendt til værs på grunn av det store gassbehovet.
– Kjøpere ønsker ikke være «short» på gass neste vinter, så man ser allerede kjøpere på jakt etter spotlaster for andre halvår nå, noe som er unormalt tidlig, uttalte Flex LNG-sjef Øystein Kalleklev til E24 tidligere i vår.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%