Tietoevry utsatt for løsepenge-angrep: – Vi anser dette som en alvorlig kriminell handling

Tietoevry fikk mandag tekniske problemer med flere tjenester de leverer til 25 kunder.
– Undersøkelser viser at hendelsen skyldes et løspengeangrep, sier Geir Remman, kommunikasjonsdirektør i Tietoevry til E24, og legger til:
– Vi anser dette som en alvorlig kriminell handling.
Som et forebyggende tiltak ble tjenestene og infrastrukturen rundt skrudd av, ettersom systemer og relevante data må startes igjen «på en kontrollert måte».
Remman opplyser om at de er i løpende dialog med kunder om hendelsen.

Myndigheter varslet

Tietoevry har etablert kontakt med Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og NorCert som bistår selskapet i håndteringen av denne saken.
– Vi er i dialog med politiet om saken. Samtidig anbefaler vi at kunder også anmelder saken til politiet. Tietoevry undersøker saken rutinemessig som et brudd på GDPR og personopplysningssikkerheten.
Det er foreløpig ingen indikasjoner på at personopplysninger er på avveie.
NSM har mottatt beskjed fra Tietoevry, og sier de støtter selskapet i håndteringen av situasjonen.
– De har tatt kontakt med oss og politianmeldt saken. Vi støtter dem i deres arbeid, og ser om tilsvarende skadevare er brukt andre steder. I tillegg støtter vi bedriften i gjenoppretting av infrastrukturen, sier pressekontakt Mona Strøm Arnøy.

Beklager hendelsen

– Tietoevry tar denne hendelsen meget alvorlig, og beklager den ulempe dette medfører for våre kunder. Vi har aktivert et utvidet team med nødvendig kapasitet og kompetanse, og samarbeider med relevante partnere for å håndtere situasjonen», sier Christian Pedersen, Managing Partner i Tietoevry Norge.
Av hensyn til at saken er under etterforskning ønsker de ikke å kommentere saken ytterligere.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Fem flere oljerigger i USA

Oljeserviceselskapet Baker Hughes er ute med sin ukentlige telling over hvor mange olje- og gassrigger som er i drift i USA og Canada.
  • I USA økte antallet rigger med 5 til totalt 402, men antallet er samtidig ned med 388 rigger fra samme tid i fjor
Antallet oljerigger økte med 4 til 309, antallet gassrigger økte med 1 til 92.
  • I tillegg har antallet rigger offshore økt med 1 til 17, ned 5 fra samme ti...Se mer

Northern Drilling-rigg forsinket fra veftet

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Northern Drilling fikk et underskudd på 868.000 dollar i fjerde kvartal, men hadde fremdeles ingen inntekter.
Selskapet venter på levering av riggen West Aquila, som etter planen var ventet før 31. januar. Årsaken til at fartøyet fremdeles ikke er levert er noe gjenstående arbeid på riggen. Selskapet jobber aktivt opp mot veftet for å komme frem til en l...Se mer

Northern Ocean doblet inntektene – underskuddet økte

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Northern Ocean gikk ut av fjerde kvartal med 29,3 millioner dollar i omsetning, en solid oppgang fra året før da inntektene i samme kvartal endte på 14,5 millioner dollar.
Likevel økte tapene. Resultatet etter skatt endte på minus 7,5 millioner dollar, etter blant annet økte avskrivninger knyttet til riggen West Bollsta, som ble flyttet fra såkalte «new...Se mer

Verdens første bitcoin-baserte børsnoterte fond: Verdien har steget til 4,3 mrd. på en uke

Purpose Bitcoin ETF beskriver seg selv som verdens første børsnoterte bitcoin-fond. Fondet er notert på Toronto Stock Exchange, og kjøper og holder eiendelene i bitcoin for å gi fondskundene «muligheten for langsiktig kapitalvekst», skriver selskapet i sitt prospekt.
På én uke har fondets verdi steget til 4,3 milliarder norske kroner. Selskapet eier 10.064 bitcoin.
Fondet sier at de kjøper bitcoin...Se mer

Nav: 4,3 prosent ledighet i februar

120.504 personer var registrert som helt ledige ved utgangen av februar, noe som utgjør 4,3 prosent av arbeidsstyrken, melder Nav fredag.
Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 137.100 personer, eller 4,8 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 70.900 registrert som delvis ledige.
– Hele økningen i antallet arbeidssøkere den siste måneden har kommet i Vike...Se mer

Spørsmål

Roar Eidissen: Rana børsnoteres 25% opp :)

Hanna Ghaderi:
Hei, Roar! Dette ligger inne i børssaken vår. :)

Spørsmål

Anonym: Bemobi er allerede på børs i Brasil. Dere bør rette dette opp!

Hanna Ghaderi:
Hei, takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette - det har nå blitt rettet i saken. Ha en fin fredag videre!

Spørsmål

Kyrre Hanssen: Skal ikke kvartalsrapporten for NOL komme idag

Hanna Ghaderi:
Hei, Kyrre! Etter planen skal denne legges frem i dag, jo.

Norwegian-aksjen faller

Aksjekursen til Norwegian faller like etter at handelen åpnet på Oslo Børs fredag formiddag. Den var ned rundt syv prosent i åpningen. Etter fem minutters handel er kursen på 53,96 kroner, ned 4,05 prosent.
Norwegian står midt oppe i sin dypeste krise noensinne og er satt under konkursbeskyttelse i både Irland og Norge. Det jobbes iherdig med å få gjennom en redningsplan for å overleve coronapandem...Se mer

Salmon Evolution går inn i milliardsamarbeid i Sør-Korea

Landoppdrettsselskapet har signert en avtale om vilkår for etablering av et samarbeid («joint venture») med det sørkoreanske sjømatselskapet Dongwon Industries, går det frem av en børsmelding.
De to selskapene skal sammen lage et nytt selskap med navn «K Smart».
Produksjonsfasiliteten vil være på 20.000 tonn, utviklet i to faser på 10.000 hver. Prosjektkostnad for fase 1 anslås til om lag 1,6 mill...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%