Nordnet: Privatinvestorer lastet opp med shippingaksjer i oktober

«Etter et monsterkvartal for flere av Oslo Børs’ mest betydningsfulle selskaper har Nordnets kunder fortsatt å vekte seg opp i aksjer. I løpet av oktober måned ble det nettokjøpt aksjer for hele 840 millioner kroner», skriver nettmegleren i en oppdatering mandag morgen.
 Telenor troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 215 millioner. Aker BP topper salgslisten, med et nettosalg på 179 millioner kroner, fremgår det.
«I tillegg til et godt rapporteringskvartal har olje og råvarepriser bidratt til å drive Oslo Børs oppover gjennom oktober måned. Oljeprisen har steget over 6 prosent i løpet av måneden og dratt børs lokomotivene Aker BP og Equinor oppover. Samtidig har fraktrater, gass, kobber og aluminium holdt seg på høye nivåer som har bidratt til at store deler av den sykliske delen av Oslo Børs har lagt bak seg en god måned», påpeker investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet i oppdateringen.
Nordnets privatinvestor-kunder har i oktober måned brukt tiden på å kjøpe seg opp i selskaper som er eksponert mot syklisk industri, blant annet containerrederiet MPC Container Ships (aksjer for 92 mill. kroner), tankrederiet Frontline (aksjer for 89 mill. kroner) og industriselskapet Elkem (aksjer for 79 mill. kroner).
«Selv om shipping har vært fantastisk så langt i år er det ikke rosenrødt for alle nisjene innenfor sektoren. Tankmarkedet har vært og er fryktelig svakt om dagen. Det er derimot knyttet store forventninger til et kaldere klima, økt produksjon av olje og ikke minst manko på skip. Hvis dette skjer er det et underskudd av båter i markedet som kan gjøre dette veldig volatilt, og det fort. Ordreboken er fortsatt historisk svak og det kommer heller ikke nye skip til markedet før tidligst 2024, dette betyr at man kan potensielt få to gode år i tankmarkedet om markedet åpner seg», kommenterer Johannesen.
På salgstoppen troner Aker BP (aksjer for 179 mill. kroner), Nel (aksjer for 53 mill. kroner) og Storebrand (aksjer for 49 mill. kroner) som de mest solgte aksjene i oktober, opplyses det.
«Nel har lenge vært en favoritt blant våre kunder, men i 2021 har aksjen stort sett hatt motbør. Det var derimot et stort lyspunkt da selskapet kunne fortelle om økte inntekter på sin kvartalsrapport. Kombinerer du dette med en shortskvis, var vi vitne til en eksplosiv 20 prosents oppgang på selskapets tallslipp», avslutter Johannesen.

Siste nytt

Nordic Nanovector avslutter studie – varsler restrukturering

Lymfekreftselskapet har besluttet å avslutte Paradigme-studien, som har vært selskapets hovedstudie. Det bekrefter selskapet i en melding tirsdag kveld.
Det skjer etter at selskapet i juni meldte at styret hadde besluttet å ta en omfattende gjennomgang av studien, da for få pasienter var blitt rekruttert.
Et uavhengig ekspertpanel som siden har sett på saken har rapportert at effektivitetsdata fra...Se mer

Spørsmål

Rskjelvik: Dårlig med svar her. Hvor er "knappen" man aktiverer sanntid igjen?

Camilla Knudsen:
Hei, beklager det, men det skal komme opp en blå boks øverst på siden med aktivering av sanntidskurser. Tror dessverre dette er noe som må gjøres en gang i måneden. Meld gjerne fra igjen hvis du ikke får det til.
Håper du får en fin sommerdag!

Kepler Cheuvreux tar opp dekning på Tomra

Kepler Cheuvreux tar opp dekning på Tomra med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 225 kroner. De spår at Tomras årlige vekst i 2021–2024 vil være 11 prosent for omsetning og 13 prosent for ebita, ifølge en oppdatering tirsdag.
Meglerhuset mener at antall flasker og bokser som samles inn årlig av Tomra-maskinene er den viktigste verdifaktoren på mellomlang sikt.
– Vi forventer at dette tallet vil øke...Se mer

Pareto tar opp dekning og sier kjøp

Pareto Securities gjenopptar dekning av PGS-aksjen med kursmål på 12 kroner og kjøpsanbefaling.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Med økende overbevisning om en flerårig oppgangsperiode og skipseiere, som ventes å ta en stor andel i verdiskapningen fremover, ser fremtiden lysere ut for PGS. Kombinert med kapitalinnhentingen i år har selskapet også gjenvunnet kontroll over balansen, selv om det...Se mer

Oppgraderer Aker Solutions til Kjøp

Arctic Securities oppgraderer sin anbefaling på Aker Solutions til kjøp fra hold. Kursmålet holdes uendret på 35 kroner.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Mens vi forventer stabile marginer, bør en høyere ordreinngang på kvartalsbasis adressere noen av bekymringene som dukket opp etter førstekvartalsrapporten», heter det i oppdateringen.
Samtidig noterer meglerhuset at vi nærmer oss andre halvd...Se mer

Norcod utvider produksjonskapasiteten med ny lokasjon i Nordland

Torskeoppdretteren Norcod AS har fått tillatelse til å etablere et nytt produksjonsanlegg i Nesna, Nordland. Det skriver selskapet i en børsmelding.
Det nye produksjonsanlegget vil ha en maksimalt tillatt biomasse på 3600 tonn. Anlegget skal etter planen settes i drift i første halvdel av 2023.

Kryptobørs sikrer e-pengelisens

Norwegian Block Exchange har fått e-pengelisens fra finanstilsynet.
«En e-pengelisens gjør det mulig for NBX å tilby produkter og tjenester som i dag er forbeholdt tradisjonelle finansforetak. Lisensen gjør det også lettere å samarbeide med andre selskap i finanssektoren», skriver NBX i en melding.
Før de kan starte opp den konsesjonspliktige virksomheten må selskapet sende inn dokumentasjon knytte...Se mer

SEB senker kursmålet på Kahoot

SEB senker sitt kursmål for Kahoot til 35 kroner pr aksje fra tidligere 38 kroner, men gjentar kjøpsanbefaling.
Det fremgår av en oppdatering mandag.
Meglerhuset reduserer omsetningsestimater for prognoseperioden med henholdsvis 1, 7 og 9 prosent for å reflektere svakere forbrukertillit. SEB argumenterer for at ytterligere guiding vedrørende tredje kvartal og året som helhet vil være i fokus når det...Se mer

Quantafuel starter produksjon i tredje linje

Produksjonslinjen ble ferdigstilt 30.juni.
Pågående drift står for tiden overfor økte driftskostnader og lavere marginer, skriver selskapet i en melding.
Selskapet skriver videre at fjerde produksjonslinje er ventet å starte opp tidlig i fjerde kvartal.

Kongsberg Gruppen inngår avtale om kjøp av NanoAvionics

Kongsberg Defence & Aerospace har signert en avtale om kjøp av det Litauske småsatelittselskapet NanoAvionics, det informerer KONGSBERG om i en børsmelding. Det planlagte oppkjøpet er et ledd i å styrke KONGSBERG sin satsing på romfart.
NanoAvionics er et selskap innen utvikling og produksjon av småsatelitter og har over 150 ansatte.
KONGSBERG kjøper 77 prosent av selskapet av selskapet. Det er den...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%