Analytikerne venter på Mowis slakteforventinger for 2022

Analytikere vil fokusere på hvilket slaktevolum sjømatkjempen Mowi venter i 2022, og kommentarer rundt kostnads- og biologisk utvikling når Mowi fremlegger tredjekvartalsrapport onsdag.
Mowi rapporterte i oktober, som selskapet gjør i forkant av hver kvartalsrapportering, foreløpige tall for driftsresultat og slaktevolumer. Dette kvartalet var det operasjonelle driftsresultatet på om lag 131 millioner euro og slaktevolumet på 117.000 tonn. Av det slaktevolumet var 71.000 tonn i Norge.
Det operasjonelle driftsresultatet var noe lavere enn daværende Infront-konsensus på 136 millioner euro, hvor det ifølge Pareto Securities var Canada som trakk resultatet lavere, mens Norge var noe sterkere enn ventet.
Oppdrettsselskapene har til vane for å offentliggjøre ventet slaktevolum for påfølgende år under tredjekvartalsrapporteringen, og følgelig mener Carnegie at fokuset i rapporten onsdag blant vil bli på 2022-volumet.
Infront-konsensus venter i gjennomsnitt et slaktevolum på 469.000 tonn, opp fra forventningen om 455.000 tonn inneværende år. Av neste års volum, ventes 274.000 å komme fra Norge.
Oppdrettskostnaden ble i oppdateringen rapportert til å være 4,59 euro per kilo i kvartalet, som var noe høyere enn flere analytikere hadde regnet med. Fearnley Securities noterer at det også gir oppside til meglerhusets kostnadsantagelser for fjerde kvartal, men venter at høyere kostnader vil bli utlignet av et økt slaktevolum i 2021 på 5.000 til 10.000 tonn. Rapporten ble dermed omtalt som nøytral for estimatene inneværende år.
Utbytteanslaget i Mowi varierer fra 0,79 kroner og opp til to kroner. Handelsbanken Capital Markets venter et utbytte på 1,6 kroner per aksje for kvartalet, og et slaktevolum i 2022 på 461.000 tonn.
– Samtidig blir det interessant å høre selskapets vurdering av markedsutsiktene og kostnadsutviklingen fremover, sier Kjetil Lye i banken.
Arctic Securities ligger også i øvre enden av utbytteintervallet, og skrev etter oppdateringen i oktober at kontantstrømmen og utbyttepotensialet blir en nøkkelfaktor å følge med på fremover. Meglerhuset mener oppdateringen fra selskapet mer eller mindre var på linje med forventningene, som er støttende for et utbytte på to kroner aksjen, og mener dette fungerer som en slags nedsidestøtte i aksjen.
Flere analytikere har imidlertid siden midten av året inntatt en mer forsiktig holdning til Mowi og sjømatsektoren generelt. Carnegie peker på at en kombinasjon av rekordhøye verdsettelsesnivåer og motvind på kostnadssiden gir en lite attraktiv risiko mot avkastningsprofil.
Ifølge data fra Infront har seks analytikere en kjøpsanbefaling på aksjen, fem har en hold-anbefaling og en salgsanbefaling, med et gjennomsnittlig kursmål på 239 kroner. Kursmålene varierer fra 215 til 270 kroner per aksje.

Siste nytt

Capesize-indeksen faller nye 6,2 prosent

Raset for inntjeningen til de største tørrlastskipene, Capesize-skip, fortsetter inn i den nye uken.
Baltic Capesize-indeksen, som måler inntjeningen til skipene på frakt av råvarer som jernmalm og korn, er mandag ned 6,16 prosent til 6.935 dollar per dag, skriver Infront TDN Direkt.
Ved nyttår lå nivået på rundt 20.000 dollar per dag, mens det var på rundt 87.000 dollar i høst.
For to uker siden falt inntjen...Se mer

Litt bedre enn ventet for Halliburton i fjerde kvartal

Det amerikanske oljeserviceselskapet Halliburton fikk et justert resultat per aksje på 0,36 dollar i fjerde kvartal 2021, ifølge selskapets kvartalsrapport.
Ifølge Refinitiv-konsensus var resultatet på forhånd ventet til 0,34 dollar per aksje.
Omsetningen ble 4,3 milliarder dollar i kvartalet, mot ventet 4,1 milliarder dollar.
Omsetningen innen Completion and Production i kvartalet var på 2,4 milliar...Se mer

Flyr-emisjonen i boks: Rundt ti prosent til garantistene

Fredag kveld ble det kjent at etterspørselen etter Flyrs nye aksjer oversteg tilbudet med over 100 millioner kroner, med en overtegning på 43 prosent.
Mandag er aksjetildelingen i forbindelse med flyselskapets kapitalinnhenting av 250 millioner kroner er klar.
Av omkring 263 millioner tilbudte aksjer har aksjonærer som har utøvd tegningsrettigheter blitt tildelt rundt 212 millioner aksjer, eller ove...Se mer

Venter rekordår for oljeselskaper på Oslo Børs

Med høye olje- og gasspriser renner pengene inn hos de børsnoterte oljeselskapene
– Spesielt gass, men også veldig gode oljepriser gjør at dette blir veldig bra. Det har man sett på aksjekursutviklingen i år også, sier analytiker Tom Erik Kristiansen i Pareto Securities til E24.
Ekspertene venter at både Equinor og Aker BP har lagt bak seg tidenes beste år, og at 2022 kan bli enda bedre.
De to dominerende oljeselskape...Se mer

Kraftig fall på Oslo Børs

Etter en nokså vinglete start på dagen har Børsen virkelig satt fart nedover.
Ved 12.30-tiden er Hovedindeksen ned 2,04 prosent.
Det skjer samtidig som både de øvrige europeiske og de nordiske børsene faller markant.
Dermed fortsetter uroen fra før helgen der teknologitunge Nasdaq blant annet hadde sin verste uke siden oktober 2020.
Oljeprisen har også falt noe tilbake, men er fremdeles over 88 dolla...Se mer

BW Offshore selger skip - bokfører tap på 23 mill. dollar

BW Offshore, som driver med flytende produksjonsskip (FPSO), har solgt FPSO’en «BW Joko Tole» til et konsortium av indonesiske selskaper, ifølge en børsmelding.
Salget frigjør over 50 millioner dollar i likviditet, fordelt på et netto salgsproveny på 42,5 millioner dollar og frigjøring av ni millioner dollar i arbeidskapital.
BW Offshore forventer for årets fjerde kvartal å bokføre et tap på 23 mill...Se mer

Høyner Otovo-kursmålet etter kvartalsrapporten

Sparebank 1 Markets øyner mer oppside for solcelleselskapet Otovo, ifølge en oppdatering sendt til kundene i helgen.
– Vi gjentar vår kjøpsanbefaling og øker kursmålet til 45 kroner per aksje, fra tidligere 43 kroner per aksje, etter det som i vårt syn var et veldig sterkt fjerde kvartal, fremgår det.
Otovo-aksjen ligger på 22 kroner mandag.
Otovo solgte like mange prosjekter i fjerde kvartal i 2021...Se mer

Vår Energi: Intensjon om å utbetale 6,2 mrd. i utbytte i 2022

Mandag morgen kunngjør Vår Energi offisielt planen om notering på Oslo Børs. Det varsles at eierne Hitecvision og Eni vil selge seg ned i forbindelse med noteringen. Detaljene vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, opplyser selskapet.
Selskapet har i henhold til utbyttepolitikken intensjon om å utbetale 700 millioner dollar, tilsvarende 6,23 milliarder kroner i 2022. Videre er planen å utbetale...Se mer

Autostore fortsetter alle søksmål mot Ocado

Autostore fortsetter alle søksmålene om patentkrenkelse mot Ocado Group.
Det fremgår av en melding mandag, hvor Autostore presenterer utviklingen i rettstvistene.
Autostore skriver at Det europeiske patentkontoret forrige uke bekreftet gyldigheten til en av selskapets nøkkelpatenter. Det skrives også at Autostore skjerpet saksbehandlingen i Storbritannia for å fokusere på tre patetenter, og er i en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%