Øyner riggopptur neste år: «Vil være på alle investorers lepper»

Meglerhuset Fearnley Securities har oppjustert sine utsikter for segmentet for oppjekkbare rigger til positive som følge av økt etterspørselsvisibilitet, ifølge en sektorrapport tirsdag.
«Dette året markerte oppgangen i markedet for høyspesifikasjons ultradypvannsrigger (UDW), mens neste år vil jackup-rigger være på alle investorers lepper», skriver Fearnley Securities.
Meglerhuset ser at anbudsaktiviteten er på vei oppover med flere langvarige- og multiriggkontrakter som skal tildeles snart i jackup-markedet. De tror at markedet nærmer seg et vendepunkt og at ratene for premium-jackup-rigger (utenom Nordsjøen) vil nærme seg 100.000 dollar per dag i de kommende kvartalene, mot 70.000 dollar per dag i dag. Dette ventes å føre til en påfølgende revaluering av selskapene med jackup-eksponering.
Fearnley Securities trekker frem USA-noterte Valaris som toppvalg med oppjustert kursmål til 64 dollar, fra tidligere 55 dollar.
Blant riggselskaper notert på Oslo Børs oppjusteres kursmålet på Odfjell Drilling til 29 kroner per aksje. Aksjen avsluttet til 19,05 kroner tirsdag.
Så langt har bedringen i markedet vært drevet av moderne boreskip, og dagrater her fortsetter å utvikle seg sterkt med ledende rater i området mellom 250.000 til 300.000 dollar per dag, påpekes det.
Gitt en aktiv utnyttelsesrate på over 90 prosent og en etterspørselspipeline som fortsatt er stor, tror Fearnley Securities på dagrater i et område på rundt 300.000 dollar per dag neste år.
«Dagratene for moderne boreskip nærmer seg 300.000 dollar pr dag, markedsbalansen strammer seg til, og vår konsolideringstese utspiller seg», skriver meglerhuset.
Fearnley Securities mener at det er flere grunner til å være optimistisk til offshore-riggsektoren. Det nevnes at verdsettelsene fortsatt er lave og at man endelig ser at fri kontantstrøm begynner å bli synlig for mange av selskapene i sektoren. Årsaken bak dette er restruktureringen av flere selskaper i sektoren som har ført til en betydeligere gjeldsgrad for selskapene. De ser fri kontantstrøm-yield på selskapsverdien på henholdsvis 3 og 6 prosent i 2022 og 2023.
Meglerhuset skriver videre at oppkjøpskappløpet har begynt og tror på en sektorkonsolidering som kan resultere i at UDW kan være kontrollert av 3 store operatører og 1 til 2 nisjeoperatører i løpet av et par år. De tror at dette vil føre til økt lønnsomhet og mer disiplin, ettersom tilbudet vil bli kontrollert av færre aktører.

Siste nytt

Capesize-indeksen faller nye 6,2 prosent

Raset for inntjeningen til de største tørrlastskipene, Capesize-skip, fortsetter inn i den nye uken.
Baltic Capesize-indeksen, som måler inntjeningen til skipene på frakt av råvarer som jernmalm og korn, er mandag ned 6,16 prosent til 6.935 dollar per dag, skriver Infront TDN Direkt.
Ved nyttår lå nivået på rundt 20.000 dollar per dag, mens det var på rundt 87.000 dollar i høst.
For to uker siden falt inntjen...Se mer

Litt bedre enn ventet for Halliburton i fjerde kvartal

Det amerikanske oljeserviceselskapet Halliburton fikk et justert resultat per aksje på 0,36 dollar i fjerde kvartal 2021, ifølge selskapets kvartalsrapport.
Ifølge Refinitiv-konsensus var resultatet på forhånd ventet til 0,34 dollar per aksje.
Omsetningen ble 4,3 milliarder dollar i kvartalet, mot ventet 4,1 milliarder dollar.
Omsetningen innen Completion and Production i kvartalet var på 2,4 milliar...Se mer

Flyr-emisjonen i boks: Rundt ti prosent til garantistene

Fredag kveld ble det kjent at etterspørselen etter Flyrs nye aksjer oversteg tilbudet med over 100 millioner kroner, med en overtegning på 43 prosent.
Mandag er aksjetildelingen i forbindelse med flyselskapets kapitalinnhenting av 250 millioner kroner er klar.
Av omkring 263 millioner tilbudte aksjer har aksjonærer som har utøvd tegningsrettigheter blitt tildelt rundt 212 millioner aksjer, eller ove...Se mer

Venter rekordår for oljeselskaper på Oslo Børs

Med høye olje- og gasspriser renner pengene inn hos de børsnoterte oljeselskapene
– Spesielt gass, men også veldig gode oljepriser gjør at dette blir veldig bra. Det har man sett på aksjekursutviklingen i år også, sier analytiker Tom Erik Kristiansen i Pareto Securities til E24.
Ekspertene venter at både Equinor og Aker BP har lagt bak seg tidenes beste år, og at 2022 kan bli enda bedre.
De to dominerende oljeselskape...Se mer

Kraftig fall på Oslo Børs

Etter en nokså vinglete start på dagen har Børsen virkelig satt fart nedover.
Ved 12.30-tiden er Hovedindeksen ned 2,04 prosent.
Det skjer samtidig som både de øvrige europeiske og de nordiske børsene faller markant.
Dermed fortsetter uroen fra før helgen der teknologitunge Nasdaq blant annet hadde sin verste uke siden oktober 2020.
Oljeprisen har også falt noe tilbake, men er fremdeles over 88 dolla...Se mer

BW Offshore selger skip - bokfører tap på 23 mill. dollar

BW Offshore, som driver med flytende produksjonsskip (FPSO), har solgt FPSO’en «BW Joko Tole» til et konsortium av indonesiske selskaper, ifølge en børsmelding.
Salget frigjør over 50 millioner dollar i likviditet, fordelt på et netto salgsproveny på 42,5 millioner dollar og frigjøring av ni millioner dollar i arbeidskapital.
BW Offshore forventer for årets fjerde kvartal å bokføre et tap på 23 mill...Se mer

Høyner Otovo-kursmålet etter kvartalsrapporten

Sparebank 1 Markets øyner mer oppside for solcelleselskapet Otovo, ifølge en oppdatering sendt til kundene i helgen.
– Vi gjentar vår kjøpsanbefaling og øker kursmålet til 45 kroner per aksje, fra tidligere 43 kroner per aksje, etter det som i vårt syn var et veldig sterkt fjerde kvartal, fremgår det.
Otovo-aksjen ligger på 22 kroner mandag.
Otovo solgte like mange prosjekter i fjerde kvartal i 2021...Se mer

Vår Energi: Intensjon om å utbetale 6,2 mrd. i utbytte i 2022

Mandag morgen kunngjør Vår Energi offisielt planen om notering på Oslo Børs. Det varsles at eierne Hitecvision og Eni vil selge seg ned i forbindelse med noteringen. Detaljene vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, opplyser selskapet.
Selskapet har i henhold til utbyttepolitikken intensjon om å utbetale 700 millioner dollar, tilsvarende 6,23 milliarder kroner i 2022. Videre er planen å utbetale...Se mer

Autostore fortsetter alle søksmål mot Ocado

Autostore fortsetter alle søksmålene om patentkrenkelse mot Ocado Group.
Det fremgår av en melding mandag, hvor Autostore presenterer utviklingen i rettstvistene.
Autostore skriver at Det europeiske patentkontoret forrige uke bekreftet gyldigheten til en av selskapets nøkkelpatenter. Det skrives også at Autostore skjerpet saksbehandlingen i Storbritannia for å fokusere på tre patetenter, og er i en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%