Lakseaksjene dro Oslo Børs oppover

Oslo Børs fikk en positiv avslutning på uken, etter at flere av lakseselskapene som de siste dagene har lagt frem tall steg.
Hovedindeksen endte opp 0,32 prosent til 929,24 poeng.
Laksekjempen Mowi steg 2,37 prosent, som Børsens nest mest omsatte. Også Norway Royal Salmon (2,94 prosent), Salmar (20,4 prosent og Bakkafrost (1,26 prosent) steg.
Mest omsatt ble Equinor som endte dagen ned 0,43 prosent. Det skjer tross at oljeprisen er opp 1,15 prosent til 57,09 dollar fatet ved børsdagens slutt.
Rec Silicon, som leverte sin rapport for fjerde kvartal før åpningstid, klatrer over 14 prosent i tidlig handel, men endte dagen opp 4,09 prosent.
Selskapet leverte et underskudd før skatt på 45,5 millioner dollar, mot overskuddet på 13,4 millioner dollar året før. Samtidig understreket selskapet at Kina har forpliktet seg til å kjøpe silisuim fra USA, og vurderer å starte opp det amerikanske anlegget sitt i Moses Lake.
Også Aker har levert sin rapport, der selskapet rapporterte om en verdijustert egenkapital på 50 milliarder, mot 41,7 milliarder året før. Styret foreslo samtidig å øke utbytte med én krone til 23,5 kroner. Aksjen falt 1,26 prosent.
Bonheur (ned 6,28 prosent), Polight (ned 14,12 prosent), Sbanken (ned 5,11 prosent), AF Gruppen (ned 0,82 prosent), Norbit (opp 2,46 prosent) og Archer (opp 0,31 prosent) er også blant selskapene som har levert ferske tall.

Les mer:

Siste nytt

Oljeprisen stiger forsiktig etter tydelig nedgang

Etter at oljeprisen falt nær tre prosent tirsdag har dagen derpå startet noe bedre.
Ved 05.45-tiden omsettes et fat Nordsjøolje for 32,55 dollar fatet, opp 0,46 prosent for dagen.
Utviklingen kommer dagen før landene i Opec+ skal delta i et hastemøte på video for å diskutere produksjonskutt. Også Norge og andre store oljeproduserende land har varslet at de kan komme til å delta på møtet.
Spenningen i markedet knytter...Se mer

Tesla innfører kraftig lønnskutt

Elbilprodusenten Tesla har besluttet å kutte i lønningene til de ansatte. Det er ventet at lønnskuttet vil være gjeldende til utgangen av andre kvartal.
Det kommer frem i en intern e-post som skal være sendt til de ansatte, ifølge CNBC og Electrek. Brevet er signert Teslas HR-direktør Valerie Capers Workman.
Beslutningen kommer som en følge av coronaviruset som herjer verden over. Selskapet har tid...Se mer

Forsiktig børsfall i Asia – oppgang i Tokyo

I motsetning til hva man stort sett har opplevd de siste ukene er det forholdsvis rolig utvikling på de asiatiske børsene onsdag morgen. De fleste indeksene faller under én prosent.
Det skjer etter en volatil dag på Wall Street, hvor indeksene endte dagen med forsiktig nedgang tirsdag kveld.
Fortsatt er det spent stemning rundt coronavirusets videre påvirkning på selskaper verden rundt. Tirsdag er...Se mer

Børsfall på Wall Street etter svingete innspurt

Både Dow Jones og S&P 500 steg mer enn tre prosent fra start, men mistet farten mot slutten av dagen.
For andre dag på rad hoppet indeksene på Wall Street fra start tirsdag ettermiddag, etter en bred opptur på de største børsene i både Europa og Asia. Også her hjemme endte Oslo Børs solid i pluss.
Men mot slutten av handelsdagen mistet de tre amerikanske indeksene farten, og svingte mellom opp- og n...Se mer

Atlantic Sapphire endrer i styret før notering på Oslo Børs

Styret i Atlantic Sapphire har besluttet å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling i forbindelse med noteringen på Oslo Børs.
Det kommer frem i en børsmelding.
På møtet, som blir holdt den 16. april i Miami, skal selskapet gjøre endringer i ledelsen.
Johan E. Andreassen fortsetter som styreleder, men kan ikke samtidig ha rollen som administrerende direktør i holdingselskapet. Denne rollen bli...Se mer

Vil gi ytterligere krisehjelp til små bedrifter

USAs finansminister Steven Mnuchin vil gi ytterligere krisehjelp i form av lån verdt 250 milliarder dollar til små bedrifter.
I en Twitter-melding skriver ministeren at han har snakket med Senatets flertallsleder Mitch McConnell, i tillegg til demokratenes ledere i Kongressen Chuck Schumer og Nancy Pelosi, om å sikre krisehjelpen.
En votering i Senatet er planlagt på torsdag, melder CNBC.
Mitch McConnell har tidligere...Se mer

Lufthansa legger ned Germanwings

Lufthansa tror coronaviruset vil tynge reiselivet i flere år fremover, og kutter permanent i driften i flere deler av konsernet.
Det tyske flyselskapet Lufthansa har besluttet å stanse driften i sitt lavprisselskap Germanwings. Nedleggelsen er en del av en stor restrukturering i Lufthansa, som også kutter kapasiteten i andre deler av gruppen på permanent basis.
Det kommer frem i en pressemelding.
Her skriver selskapet at de ve...Se mer

Europa-børsene avslutter med bred oppgang

Tirsdag fortsatte oppgangen på de europeiske børsene, drevet av et håp om en nedgang i coronavirusspredningen.
Ved stengetid er den brede samleindeksen Stoxx 600 opp 1,53 prosent.
Med det følger de europeiske børsene den globale børsoppgangen, etter et bredt løft på de asiatiske børsene i morgentimene. Også de amerikanske indeksene på Wall Street stiger i tidlig handel, mens her hjemme endte Hovedi...Se mer

Photocure venter forsinkelser på grunn av virussituasjonen

Photocure har tirsdag ettermiddag publisert sin andre oppdatering om hvordan utbruddet av coronaviruset påvirker driften i selskapet.
Photocures hovedprodukt er et diagnoseverktøy som påviser blærekreft. I dagens oppdatering skriver selskapet at behandling av blærekreft er prioritert hos helsevesener, men at de forventer restriksjoner på tilgangen de har til sykehus.
Derfor vil det være kortsiktige...Se mer

Rapport: Softox’ hånddesinfeksjon har effekt på alle virus

Softox Solution skriver i en børsmelding at en fersk studie konkluderer med at deres hånddesinfeksjon har effekt på coronavirus, og alle andre type virus.
Testene og rapporten er utarbeidet av Institute for Hygiene and Microbiology.
Konklusjonen er at middelet har effekt på både såkalte nakne og kappekledde virus, inkludert adenovirus, poliovirus og norovirus, i tillegg til blodbårne virus som HBV,...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%