Aker BP: Må finne minst 250 mill. fat på Gjøkåsen

Equinor er nå i gang med boringen i brønnen i som det trolig er knyttet mest spenning til på norsk sokkel i år.
Aker BP er med som lisenspartner i Gjøkåsen-brønnen i Barentshavet, og under selskapets kapitalmarkedsdag torsdag spurte Sparebank 1 Markets-analytiker Teodor Sveen Nilsen hvor mye olje man må finne for å utløse en utbygging.
– Vi snakker om et prospekt med høy risiko og høyt potensial. I papirene som ble sendt inn skrev vi at vi kan leve med 250 millioner fat oljeekvivalenter gitt den kortere avstanden til land, svarte letedirektør Evy Glørstad-Clark i Aker BP, samtidig som hun tok forbehold om at det er mye usikkerhet før boreresultatene er klare.
– Jeg er enig. Det er nok rundt 250 millioner fat som må til for at en selvstendig utbygging skal lønne seg, supplerte konsernsjef Karl Johnny Hersvik.
Aker BPs letedirektør understreker overfor E24 at 250 millioner fat er et minimum, og at man da snakker om en veldig enkel utbygging. Et større funn vil naturlig nok gjøre en utbygging langt mer lønnsom og interessant.
Gjøkåsen er en av de store ikke-borede strukturene i Barentshavet, og hvis den inneholder olje tror geologene at det kan være snakk om store mengder olje.
På grunn av usikkerheten har Aker BP gitt et ressursestimat før boring på at de regner med at det kan ligge mellom 26 millioner og 1,43 milliarder fat olje i Gjøkåsen.
Til sammenligning estimerer man at det kommende Johan Castberg-feltet i Barentshavet inneholder i overkant av 500 millioner fat, mens OMV har oppjustert sitt Wisting-funn i samme havområde til 440 millioner fat.
Equinor er operatør i lisensen (PL857), mens Aker BP, Lundin Petroleum og Petoro er partnere.

Siste nytt

Markant nedgang på Oslo børs

Oslo Børs falt mer enn én prosent i tidlig handel torsdag morgen. Ved stengetid har Hovedindeksen hentet seg inn noe, men er fortsatt ned 0,94 prosent.
Samtidig har oljeprisen vendt oppover i løpet av dagen. I skrivende stund omsettes ett fat med Nordsjøolje (Brent spot) for 41,72 dollar i spotmarkedet, opp 0,55 prosent for dagen.
På Børsen har hydrogenselskapet Nel sett store fall, etter at selskap...Se mer

Wall Street med helomvending – teknologiaksjene snur opp

Teknologiaksjene har sett store fall de siste dagene på Wall Street, etter tirsdagens «Battery Day», der Tesla-aksjen fikk et fall på 10,24 prosent.
Også resten av teknologigigantene fikk store fall i løpet av onsdagen, men torsdag har pilene etter hvert snudd oppover.
Slik ser det ut klokken 18.30 torsdag:
  • Dow Jones opp 0,57 prosent
  • Nasdaq Composite er opp 1,05 prosent
  • S&P 500 er opp 0,75 prosent
Samtidig handles et fat nordsj...Se mer

Softox-aksjen hopper etter nye testresultater

Torsdag ettermiddag melder Softox Solutions at det har mottatt testresultater fra to eksperimentelle kliniske studier som undersøkte effekten av selskapets hånddesinfeksjon, alkoholbasert desinfeksjon og fysiologisk saltvann.
Meldingen sender Softox-aksjen rett opp på Oslo Børs. Få minutter etter nyheten ble kjent stiger aksjen 11,76 prosent til kurs 57 kroner.
Resultatene fra testene viser at hud...Se mer

Solstad Offshore forlenger kontrakter med Equinor og Aker BP

Solstad Offshore har blitt tildelt kontraktsforlengelser med Equinor og Aker BP.
Det melder selskapet torsdag.
Equinor har utøvet opsjon for ankerhåndteringsskipet «Normand Ferking» for ett år til november 2021. Equinor har to ettårsopsjoner igjen i kontrakten. Aker BP har forlenget kontrakten med PSVen «Far Solitaire» med 12 måneder som del av rammeavtalen mellom selskapene.

Tyrkia med overraskende renteheving

Tyrkias sentralbank har torsdag besluttet å heve renten med to prosentpoeng til 10,25 prosent.
Justeringen var ikke ventet på forhånd, og flesteparten av økonomene Bloomberg har spurt forventet at renten skulle ligge i ro.
Den tyrkiske liraen styrker seg mot den amerikanske dollaren etter beslutningen, i skrivende stund med én prosent for dagen. Én dollar har i løpet av formiddagen gått fra å koste...Se mer

SAS starter opp igjen direkterute til Kina

SAS starter opp igjen direkteruten fra København til Shanghai én gang i uken.
Flyselskapet varslet for en måned siden at de ville begynne å fly strekningen igjen. Nå har SAS fått godkjenning fra kinesiske myndigheter til å åpne ruten, opplyser selskapet i en pressemelding.
29. september flyr dermed SAS ruten for første gang siden 31. januar, opplyses det i pressemeldingen.
– Det er første gang vi flyr t...Se mer

Vil børsnotere Play Magnus - prises til 800 mill.

Sjakkspilleren vil børsnotere sitt teknologiselskap. Emisjonen før noteringen priser Play Magnus til 250 millioner kroner mer enn i mars.
Sjakkspiller Magnus Carlsen vil børsnotere teknologiselskapet Play Magnus Group på Merkur Market, opplyser selskapet ti en pressemelding torsdag.
Selskapet skal noteres på markedsplassen 8. oktober, skriver Finansavisen som sammen med Dagens Næringsliv omtalte sa...Se mer

Kinesisk storeier selger Norwegian-aksjer

Leasingselskapet BOC Aviation, som er eid av den kinesiske staten, har torsdag solgt 421.000 aksjer i Norwegian.
Norwegian-aksjen ble handlet for rundt én krone onsdag. Om man legger denne kursen til grunn, er aksjesalget verdt omtrent 421.000 kroner.
Leasingselskapet eier fortsatt en stor post etter salget, og sitter nå med en eierandel på 9,99 prosent, ifølge børsmeldingen. Det tilsvarer i underka...Se mer

Spetalen-dominerte Ayfie Group tapte 33 millioner

Teknologiselskapet Ayfie Group måtte se at inntektene falt i første halvår, sammenlignet med samme periode året før. De totale inntektene endte på 19,9 millioner kroner, ned fra 23,4 millioner kroner året før.
Samtidig økte selskapet bruttomarginen med tre prosentpoeng til 94 prosent, etter at salgskostnadene ble nær halvert.
Likevel ender selskapet med et bratt resultatfall. Brutto driftsresultat...Se mer

Hurtigruten kutter til to skip langs norskekysten

Hurtigruten skal fra 2. oktober kun bruke to skip langs Norgeskysten mellom Bergen og Kirkenes. Det melder selskapet i en børsmelding torsdag morgen.
Avgjørelsen kommer etter samtaler med Samferdselsdepartementet, opplyser selskapet.
Med kun disse to skipene i drift forsvinner mellom 12 og 15 millioner euro ut av kassen hver måned, opplyser selskapet i børsmeldingen.
Hurtigruten meldte også om kutte...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%