Kongsberg leverer våpenstasjoner til Sveits for 230 mill.

Kongsberg Defence & Aerospace melder at den sveitsiske hæren har bestilt våpenstasjoner av typen Protector Remote Weapon Station (RWS) verdt 230 millioner kroner.
– Kongsberg er stolt over fortsatt tillit som leverandør av fjernstyrte våpenstasjoner til Sveits, sier Pål E. Bratlie, direktør for Protech Systems ved Kongsberg Defence & Aerospace i en børsmelding.
– Denne kontrakten, sammen med vårt nyåpnede vedlikeholdssenter i Thun i Sveits, styrker relasjonene med Armasuisse ytterligere, legger han til.
Protector RWS er integrert på flere typer plattformer, både kjøretøy og båter, og er i bruk av 20 nasjoner verden over.
Sveits har brukt våpenstasjonen i over 10 år, siden de la inn den første kontrakten i 2007.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Photocure-partner fikk godkjenning i Kina

Photocures partner Asieris fikk kinesiske myndigheters godkjenning til å starte videre testing av Cevira-behandlingen, skriver selskapet i en melding onsdag kveld.
Det Kina-baserte biotek-selskapet Asieris inngikk i 2019 en global lisensavtale med Photocure. Avtalen innebar at Asieris fikk rett til å utvikle Cevira i behandling av HPV-indusert livmorhalskreft på global basis.
Den gang fortale Photocure at...Se mer

Twitter bykser etter spekulasjoner om abonnementstjeneste

Twitter stiger over 11 prosent etter spekulasjoner om at selskapet vurderer en betalt abonnements-tjeneste.
Spekulasjonene oppsto som følge av at Twitter publiserte en stillingsannonse der de nevnte et nytt team, kalt Gryphon, som bygger en abonnementsplattform, i følge Bloomberg.
Et mulig abbonnementsprodukt fra Twitter har blitt diskutert i årevis, som et alternativ til deres reklame-baserte forr...Se mer

Europa-børsene endte ned - blandet i Norden

De største børsene i Europa stengte ned onsdag kveld, der samleindeksen Stoxx 600 falt 0,63 prosent.
Det etter en stort sett negativ børsmorgen også i Asia, der de kinesiske børsene gikk mot strømmen. Også på Wall Street var det nedgang kvelden før.
I Tyskland endte aksjene i Deutsche Bank ned 0,93 ved stengetid, dagen etter at det kom frem at banken må betale 1,4 milliarder kroner for forbindelser...Se mer

Overraskende økning i amerikanske oljelagre

Amerikanske oljelager økte med 5,7 millioner fat forrige uke. Det viser ferske tall fra det amerikanske energidepartementet (EIA).
Dette var langt høyere enn forventet. Det gjennomsnittlige estimatet var et fall på 3,7 millioner fat, i følge S&P Global Platts.
Oljeprisen faller noe tilbake i etterkant av nyheten. Et fat nordsjøolje handles for 42,90 dollar fatet rett etter at tallene kom, men hentet...Se mer

Børsen i pluss etter sluttspurt

Oslo Børs falt fra start onsdag morgen, men hentet inn tapet utover dagen og avsluttet med en sluttspurt. Hovedindeksen endte opp 0,26 prosent til 811,01 poeng.
Dagens mest omsatte aksje var Nel, som steg 4,25 prosent. Aksjene i tungvekterne Equinor og DNB endte henholdsvis opp 0,43 og ned 0,68 prosent.
Blant dagens børsvinnere er Atea, som tirsdag valset om sine tall for andre kvartal. Her var bå...Se mer

Aibel sikrer milliardavtale for Oseberg-feltene

Equinor har, på vegne av partnerne i Oseberg, signert en porteføljeavtale med oljeleverandøren Aibel.
Avtalen er gyldig for perioden mellom 2020 til 2026.
Det opplyser Equinor i en pressemelding.
Aibel omtaler verdien på kontrakten som en «betydelig størrelse» på over 2,5 milliarder kroner.
Som første avrop på avtalen har Aibel fått i oppdrag å drive forprosjektering og design av prosjektet Oseberg Ga...Se mer

Warren Buffett deler ut 27,5 milliarder til veldedighet

Investorlegenden Warren Buffett har igjen gitt aksjer til veldedige stiftelser. Denne gang inkluderer listen Bill og Melinda gates Foundation.
Totalt deler Buffett ut 16 millioner Berkshire Hathaway B-aksjer til fem stiftelser, ifølge en melding onsdag. Disse aksjene har en samlet verdi på 2,9 milliarder kroner, tilsvarende 27,5 milliarder kroner.
Ved siden av Gates-familiens stiftelse har også Sus...Se mer

EY tviler på AirAsias fremtid - aksjen stupte

AirAsia-aksjen falt over 17 prosent onsdag etter at Ernst & Young uttrykte bekymring om selskapets finansielle situasjon.
Revisorselskapet skrev om det malaysiske flyselskapets enorme gjeld i et brev til børsen i Kuala Lumpur tirsdag.
Gjelden var allerede høy før coronakrisen inntraff og AirAsia måtte sette fly på bakken på grunn av nedstengninger, skriver BBC.
Selskapets finansielle situasjon «så...Se mer

Byggmakker sluker konkurrent med milliardomsetning

Byggevarekjeden Byggmakker Handel har inngått en avtale om å kjøpe konkurrenten Carlsen Fritzøe Handel. Det opplyser selskapet i en pressemelding.
Carlsen Fritzøe Handel har 25 byggevarehus, seks kjøkkensenter og ett distribusjonssenter spredd fra Viken og ned til Agder. Selskapet hadde en omsetning på 2,2 milliarder kroner i 2019. Samme år leverte selskapet et driftsoverskudd på 143 millioner kro...Se mer

Elop prises til 420 mill. før Merkur Market-notering

Investorkjendisene Arne Blystad, Kjetil Skorstad og Kristian Lundkvist er alle med på satsingen når teknologiselskapet Elop etter planen skal noteres på markedsplassen Merkur Market senere denne måneden.
Selskapet har i forkant av noteringen hentet 100 millioner friske kroner. Dette skjedde gjennom en kapitalinnhenting der selskapet prises til 420 millioner kroner, skriver Elop i en pressemelding....Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%