I samarbeid med CMC Markets

WSJ: Fed vurderer en «vent-og-se»-tilnærming

Federal Reserve vurderer å signalisere en mer forsiktig tilnærming til renteøkninger i det kommende året, ifølge Wall Street Journal.
Det kan ifølge avisen innebære at Fed vil senke farten på antall renteøkninger i 2019, og forlate politikken om «gradvise renteøkninger» til fordel for en «vent-og-se»-tilnærming.
Hvordan strategien kommer til å se ut i fremtiden vil være mer avhengig av innkommende data, og Feds holdning er spesielt avhengig av hvordan økonomien og markedet utvikler seg i de kommende ukene, skriver avisen.
Det kan bety at pengepolitikken blir mer uforutsigbar ved at Fed setter den kvartalsvise takten på renteøkninger på pause, ifølge avisen.
Meldingen kom i løpet av den siste timen med handel på Wall Street, og førte til en U-sving for de tre nøkkelindeksene. Etter tunge tap i tidlig handel, endte Nasdaq i pluss, mens S&P 500 endte ned 0,15 prosent.

Siste nytt

Melding: Japanske selskaper kutter Huawei og ZTE

Japans tre største telekomselskaper sier de ikke vil bruke utstyr fra Huawei og ZTE når 5G skal bygges ut i landet, melder nyhetsbyrået Kyodo ifølge Reuters.
Nyhetsbyrået har ingen åpne kilder på opplysningene, men også japanske myndigheter har uttrykt skepsis til de kinesiske leverandørenes tette bånd til Kinas etterretningstjenester.
Sist uke meldte Reuters at myndighetene jobber med et forbud,...Se mer

Jinhui vil selge skip for 58 millioner kroner

Shippingselskapet Jinhui Shipping skriver i en børsmelding at de har inngått en intensjonsavtale om å selge et Supramax-skip for 6,9 millioner dollar, tilsvarende 58 millioner kroner.
Salget skal gjøres gjennom et av Jinhuis heleide datterselskap.
Jinhui-aksjen faller 4,28 prosent på Oslo Børs, samme dag som børsmeldingen ble publisert.

Carnegie: Liten tegn på bedring for H&M-konsernet

Meglerhuset gjentar salgsanbefaling på motehuset, og kursmålet på 120 svenske kroner, noe som er en nedside på rett over 20 prosent, skriver Dagens Industri som siterer TDN Direkt.
Årsaken er at Carnegie mener omstruktureringen ikke viser store tegn til bedring for H&M og at man fremdeles står overfor store strukturelle utfordringer.
Meglerhuset skriver i sin rapport at aksjen handles med premie i f...Se mer

Styremedlem kjøper Veidekke-aksjer for 200.000

Gro Bakstad, som er primærinnsider og styremedlem i Veidekke, har mandag kjøpt 2.500 aksjer i Veidekke til en kurs på 96,33 kroner.
Det tilsvarer et aksjekjøp på til sammen 240.822 kroner.
Etter kjøpet har hun en totalbeholdning på 15.500 aksjer i selskapet.
Veidekke faller på Oslo Børs mandag ettermiddag, og er i skrivende stund ned 1,03 prosent.

Idex inngår samarbeid med kinesiske Visionox

Idex Biometrics skriver i en børsmelding at de har inngått et samarbeid med Visionox, Kinas største produsent av Oled-display.
Målet er å utvikle neste generasjon med Idex’ off-chip biometriske sensor for smartkort med Visinox-teknologi.
Med dette ønsker selskapene å «aktivere kostnadseffektive, funksjonsrike smartkortsystemer som bruker teknologi knyttet til både skjerm og biometri», ifølge melding...Se mer

Bredt fall på Asia-børsene etter svake nøkkeltall

De asiatiske børsene fortsetter nedgangen fra forrige uke med et bredt og markant fall. Det skjer etter en rekke skuffende nøkkeltall som indikerer en svakere økonomisk utvikling.
I løpet av helgen rapporterte Kina handelstall som var betydelig svakere enn ventet, med en eksportvekst på bare 5,4 prosent og en importvekst på 3 prosent, mot ventede 10 prosent og 14,5 prosent, ifølge Reuters.
Også i Japan kom det natt til...Se mer

Shell håper å bygge ut gassfeltet Linnorm

Shells prosjekt om å bygge ut gassfeltet Linnorm som en tilknytning til Draugen-plattformen ble lagt på is i 2012.
Nå børster Norske Shell støv av prosjektet, og håper på å tå til en utbygging av feltet, som inneholder 25 milliarder kubikkmeter gass, skriver Petro.
– Vi har fortsatt betydelige oppgaver på Ormen Lange, der vi nå planlegger fase tre av feltutbyggingen, og med driften av landanlegget p...Se mer

Investtech: Selg Polarcus og Standard Drilling

Investtech skriver i dagens analyserapport at de anbefaler å selge aksjer i Polarcus og SD Standard Drilling, melder Hegnar.
Analyseselskapet bruker såkalt teknisk analyse, en metode for å spå fremtidig kursutvikling gjennom å studere historikken til aksjen.
– Polarcus brøt ned gjennom gulvet i en fallende trendkanal i november. Dette signaliserer økende pessimisme og sterkere falltakt.
Videre skriver Investtech at k...Se mer

Fallet tiltar på Oslo Børs etter urolig uke

Oslo Børs startet uken med et fall på godt over 1 prosent, og nedgangen har tiltatt utover i handelsdagen. Klokken 11.13 faller Hovedindeksen 2,15 prosent med alle sine ti mest omsatte selskaper i negativt terreng.
Equinor er mest omsatt med et fall på 2,17 prosent, foran Marine Harvest som trekker nedover 3,23 prosent.
Deretter følger Aker BP som faller 4,12 prosent og Salmar med et fall på 2,30 pr...Se mer

Softbank henter mer penger enn ventet i notering

Mandag melder Softbank Corp., mobiltelefonselskapet til Softbank, at børsnoteringen deres er overtegnet, og at de kommer til å utstede 160 millioner ekstra aksjer for å møte den store etterspørselen. Dermed får selskapet inn cirka 10 milliarder kroner ekstra, enn det som var målet da de sist omtalte noteringen sist uke.
Til sammen henter selskapet 23,5 milliarder dollar i det som er den største bø...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%