OMV fant gass i prospektene Hades og Iris i Norskehavet

OMV har gjort gass- og kondensatfunn i prospektene Iris og Hades, etter å ha boret brønnen 6506/11–10 i tillatelse 644 B i Norskehavet.
OMV anslår at funnet Hades i Langeformasjonen er på mellom 19 og 113 millioner fat oljeekvivalenter, mens funnet Iris i Garnformasjonen er anslått til mellom 19 og 132 millioner fat oljeekvivalenter.
Til sammenligning er det største funnet på norsk sokkel i fjor, Filicudi i Barentshavet, anslått til opptil 125 millioner fat oljeekvivalenter.
De to prospektene, tidligere kjent som Aerosmith og Zappa, ligger rundt 20 kilometer nordvest for Åsgard-feltet, og dermed nær eksisterende infrastruktur, ifølge medeier Faroe Petroleum.
– Vi er veldig fornøyde med å kunngjøre betydelige funn både i Hades- og Iris-prospektet, begge er godt over anslagene før boring, sier Faroe-sjef Graham Stewart.
Brønnen ble boret til et dyp på 4.513 meter under havflaten, og havdypet er 342 meter.

Siste nytt

Vedum gir skattelettelse til unoterte lakseselskaper

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler at oppdrettsselskaper som ikke er børsnoterte får redusert formuesskatt.
Vedum vil endre skattegrunnlaget for inntektsåret 2022 slik at verdsettelsen av oppdrettstillatelser skal baseres på auksjonsprisene for 2022 i stedet for auksjonsverdiene for 2020. Staten fikk inn mindre penger for sin seneste auksjon av tillatelser i oktober 2022.
Formuesskatten blir dermed red...Se mer

Nye rammeavtaler for Huddlestock Fintech

Programvareselskapet har inngått to konsulentrammeavtaler med en nordeuropeisk sentralbank til en estimert verdi av 13 millioner danske kroner, eksklusiv merverdiavgift.
Det kommer frem i en børsmelding fredag formiddag.

Krever ekstraordinær generalforsamling i Frøy

NTS har sendt brev til styret i Frøy med krav om at det skal holdes ekstraordinær generalforsamling i Frøy, hvor valg av nytt styre og valg av ny valgkomite skal være på dagsorden, ifølge en melding fra NTS fredag.
NTS eier 72,1 prosent av aksjene i Frøy.

Dof-opprører kan stemme for 38,49 prosent av aksjene

Aksjonærer i det kriserammede offshorerederiet Dof har fremsatt krav om nytt styre – kort tid etter at selskapets foreslåtte redningsplan ble stemt ned.
Saken skal stemmes over på en ekstraordinær generalforsamling 14. desember.
I forkant av generalforsamlingen har Bjarte Brønmo, en av aksjonærene bak kravet, mottatt fullmakter til å stemme for drøyt 106 millioner aksjer i Dof, opplyser selskapet i...Se mer

Tysk økonomi vokste med 0,4 prosent

Tysklands brutto nasjonalprodukt (BNP) steg med 0,4 prosent i tredje kvartal. De viser endelige tall fra tyske statistikkmyndigheter.
På forhånd hadde analytikerne ventet en BNP-vekst på 0,3 prosent, ifølge Bloomberg. Det var det samme som de foreløpige tallene viste tidligere denne måneden.

Resultatøkning for Odfjell-selskap

Odfjell Drillings datterselskap, Odfjell Technology, fikk en ebitda (driftsresultat før renter, avskrivninger og skatt) på 188 millioner kroner i årets tredje kvartal, sammenlignet med 101 millioner kroner samme periode året før.
Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.
Selskapet, som driver innen brønntjenester og energi, fikk et driftsresultat på 104 millioner kroner, opp fra 36 million...Se mer

Nordhealth med fortsatt minusresultat

Helseteknologiselskapet Nordhealth leverte en omsetning på 8 millioner euro i tredje kvartal, opp fra 5,8 millioner euro samme periode året før. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.
Driftsresultatet endte på minus 3,6 millioner euro, ned fra minus 0,8 millioner euro i tredje kvartal i 2021. Samtidig endte resultat før skatt på minus 3,4 millioner euro, sammenlignet med 0,6 millioner kr...Se mer

Resultatnedgang for Desert Control

Sandnes-selskapet Desert Control fikk en ebitda (driftsresultat før renter, avskrivninger og skatt) på minus 21,6 millioner kroner i årets tredje kvartal, sammenlignet med minus 7,8 millioner kroner samme periode året før. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.
Selskapet hadde en omsetning på 0,1 millioner kroner i tredje kvartal, mot 2,3 millioner kroner i 2021.
Desert Controls totale kontant...Se mer

Flat omsetning i Archer - bedring i kontantstrømmen

Oljeserviceselskapet Archer leverer en omsetning på 240 millioner dollar i tredje kvartal, på nivå med det de leverte i fjor i samme periode.
Selskapet leverte et resultat på bunnlinjen på minus 1,1 millioner dollar.
Archer hadde en positiv kontantstrøm på 43,3 millioner dollar, og sier de har redusert gjelden.
Selskapet opprettholder guidingen sin for 2022, og sier de forventer en ebitda på 15 til...Se mer

Shippingfest på Oslo Børs

I fjor økte interessen for shipping hos privatinvestorer stort både i Norge og utlandet. Her hjemme endte aksjene med å tapetsere vinnerlister.
Inn i 2022 var det usikkerhet om hvordan fortsettelsen ville være. Med i overkant av en måned igjen av året, er det imidlertid ingen tvil om at shipping fortsatt er blant det mest populære å investere i på Oslo Børs.
Per 23. november er de seks aksjene som h...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%