I samarbeid med CMC Markets

Wall Street endte ned – Dow Jones falt 0,53 prosent

De toneangivende indeksene i New York hadde en tung dag torsdag.
Dow Jones falt 0,53 prosent, Nasdaq Composite falt 0,37 prosent og S&P 500 endte ned 0,39 prosent.
Samtidig øker handelsuroen på nyheten om at EU kan ta igjen med samme mynt dersom USA legger importtoll på europeiske biler.
Etter gårsdagens resultater falt American Express 2,74 prosent, og eBay falt 10,12 prosent. Nedgangen skyldes de skuffende resultatene.
Også aluminiumsprodusenten Alcoa faller tungt etter at de onsdag kveld kuttet resultatforventingene for resten av året på grunn av stål- og aluminiumstollene som er innført i verden. Aksjen er så langt ned 13,22 prosent.
Donald Trump har torsdag kveld vært ute med kommentarer om at han misliker renteøkningene fra Federal Reserve. Det gir lite utslag for børsene, men gjorde at dollarkursen fikk en knekk.

Siste nytt

Canadas pensjonsfond shorter Subsea7

Canada Pension Plan Investment Board, som er et av verdens største pensjonsfond, har en short-posisjon på 1,13 prosent i oljeserviceselskapet Subsea 7.
Det fremkommer i Finanstilsynets shortregister.
Posisjonen består av litt over 3,7 millioner aksjer. Subsea 7 er blant de mest shortede på Oslo Børs, men en totalprosent på 7,80 prosent.
Aksjen til Subsea 7 har falt med 13,74 prosent de siste tre m...Se mer

Tesla-shortere har fått milliardgevinst

Short-selgere sitter med en gevinst på mer enn én milliard dollar, tilsvarende 8,45 milliarder norske kroner med dagens valutakurs, etter at toppsjef Elon Musk gikk ut på Twitter for å annonsere at han ønsker å ta selskapet av børs.
Det skriver den britiske avisen Financial Times søndag, og viser til analyseselskapet S3 Partners.
Investorer som satser på kursfall i enkeltaksjer kan selge verdipapi...Se mer

Telenor i Thailand sikrer seg frekvenser i landet

Det thailandske datterselskapet til Telenor, Dtac, har søndag kjøpt «2x5 spektrum i 1800 MHz-spektrum-båndet», opplyser selskapet i en børsmelding.
Prisen er på 12,511 milliarder thailandske baht. Det tilsvarer 3,2 milliarder norske kroner, skriver selskapet. Telenor vil gjennomføre en direkte innbetaling på 6,25 milliarder bath, etterfulgt av to innbetalinger på 3,125 milliarder i 2020 og 2021.
Telenor opplyser at lisensen e...Se mer

Walmart gjennomfører Flipkart-kjøpet

Lørdag ettermiddag bekrefter handelsgiganten Walmart at de har gjennomført handelen av 77 prosent av den indiske netthandelsgiganten Flipkart. Walmart betaler 16 milliarder dollar, tilsvarende 135 milliarder kroner.
– Walmart og Flipkart vil oppnå mer sammen enn hver av sos kan oppnå separat for å bidra til den økonomiske veksten i India, sier administrerende direktør Judith McKenna i Walmart Inte...Se mer

Amerikanske selskaper sender 300 milliarder hjem

Gjennom en årrekke har amerikanske bedrifter satt ut økonomiske midler til mer skattevennlige land som Irland og Bahamas. Etter Trumps skattereform ble det i løpet av årets første måneder overført 300 milliarder dollar, tilsvarende 2.535 milliarder kroner tilbake til landet.
Det viser fersk statistikk fra landets finansdepartement, skriver Reuters. Tilbakeføringen kommer i stor grad fra selskapene...Se mer

Walmart ber produsenter flytte produksjonen fra Kina

Handelskrigen gjør at amerikanske bedrifter tenker utenfor boksen for å finne løsninger på de nye tollsatsene. Nå har handelsgiganten Walmart spurt produsenter av skjønnhetsprodukter om de har fabrikker utenfor Kina, eller om de kan vurdere å investere i dem.
Det skriver Reuters og Bloomberg som begge har fått innsyn i en e-post som er sendt til produsentene 7. august.
Kosmetikkprodukter som sjampo,...Se mer

Malaysiske Proton vil satse internasjonalt

Den kinesiske bilprodusenten Geely, som også eier Volvo, har inngått en avtale om å forlenge sitt eksisterende samarbeid med Proton Holdings Berhad, ifølge Reuters.
Dette skjer blant annet for å hjelpe den malaysiske bilprodusenten med å også satse utenfor Malaysias landegrenser.
Geely sier i en uttalelse lørdag at Proton skal få tilgang til deres grønn-bil-teknologi, og den grunnleggende bilplattf...Se mer

Spår svakere svensk krone om SD gjør et sterkt valg

Det er en overhengende fare for at tiden etter det svenske valget i september blir turbulent. Det kan utenlandske investorer kunne tolke som at Sverige trer inn i et nytt politisk klima, som igjen kan senke den svenske kronen.
Det forklarer Danske Banks senioranalytiker Stefan Mellin til SvD Näringsliv.
Det er størst risiko for vårt nabolands valuta om SD gjør det sterkt i valget, mener han.
SEBs sjefstrateg Johan Javéus...Se mer

Standard & Poor’s nedgraderer Tyrkia ytterligere

Ratingfirmaet Standard & Poor’s har ytterligere nedgradert Tyrkias statsgjeld. Den hadde allerede status som søppel.
S&P senket den langsiktige kredittvurderingen av Tyrkias betalingsevne til B+ og den langsiktige vurderingen av landets valuta til BB-.
– Over de to siste ukene har den tyrkiske liraen vært preget av ekstrem volatilitet, sa byrået i en uttalelse fredag.
– Dette kommer som følge av Ty...Se mer

Kryptoforhandlere ligger an til dobling i inntektene

Det har ikke vært et lystig år for kryptoinvestorer som investerte på høsten i fjor.
Forhandlere kan imidlertid smile. Analytikere hos Sanford C. Bernstein & Co sier at omsetningen fra kryptovalutaforhandlere kan komme til å mer enn doble seg i år, til så mye som 4 milliarder dollar.
Det skriver Bloomberg.
I fjor genererte de største plattformene for kjøp og salg av bitcoin 1,8 milliarder dollar i...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%