Polaris Media får 100 mill. i erstatning etter feil advokatrådgivning

Et advokatfirma og en av deres advokater er dømt til å betale 100 millioner kroner til Polaris Media for å ha gitt feil råd i forbindelse med salg av Finn-aksjer.
Borgarting Lagmannsrett har tilkjent Polaris Media 100 millioner kroner i erstatning for tap som følgeBakgrunnen for søksmålet er rådene advokat Trond Vernegg fra advokatfirmaet Arntzen de Besche ga Polaris Media i forbindelse med salg av aksjer i Finn.no tilbake i 2015.
De var hyret inn som rådgivere for å hjelpe Polaris Media med å selge 0,13 prosent av aksjene i Finn.no til Schibsted.
Uenigheten har dreid seg om advokat Vernegg hadde gitt uaktsom rådgivning til Polaris Meida, som trodde de skulle få en del av skattefordelen som Schibsted fikk med sin nye 90,01 prosent eierandel av aksjene i Finn.

Mistet skattefordeler

Ifølge Dagens Næringsliv kunne Schibsted dermed begynne å bruke overskuddene som konsernbidrag fremfor å måtte betale alt som utbytte – noe man må skatte av.
Schibsted kunne da føre konsernbidraget i Finn mot fremførbare underskudd i andre deler av konsernet og dermed spare over 100 millioner kroner bare i 2015.
Polaris Media fikk medhold også i lagmannsretten, og i dommen slås det fast at Polaris Media tapte 100 millioner kroner på feilen.
– Dommen sier at bistanden vi fikk, ikke tilfredsstiller de forventningene man skal kunne ha når man henvender seg til advokat, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media i en pressemelding.

Lagmannsretten bebreider Vernegg

Lagmannsretten peker på at Polaris Media engasjerte advokat Vernegg som en advokat med særlig kompetanse nettopp for å få hjelp og støtte med avtalen og forhandlingene.
– Etter en samlet vurdering finner lagmannsretten at advokat Vernegg er klart mer å bebreide enn Polaris Media, og at han var nærmere til å oppdage feilen enn selskapet. Lagmannsretten er kommet til at erstatningen ikke skal reduseres på grunn av skadelidtes medvirkning, heter det i dommen.

Polaris Media fornøyd

Advokatfirmaet anket saken da de i Oslo tingrett ble dømt til å betale 88,6 millioner i erstatning til Polaris Media 5. april i år. Konsernsjefen i Polaris er tilfreds med domsavgjørelsen fra lagmannsretten.
– Vi er glade for at vi har fått bekreftet dommen fra tingretten, som var veldig klar. Vi er også glade for at vi har fått en erstatning og fullt gjennomslag for det vi mener i denne saken, sier Koch til Medier24.
Advokatfirmaet Arntzen de Besche var derimot ikke fornøyd med dagens dom.

– Skuffet

– Vi er skuffet over resultatet og vil vurdere dommen i samråd med vårt forsikringsselskap, sier partner Håvard Sandnes i Arntzen de Besche til NTB.
Til Medier24 påpeker Koch at avgjørelsen er viktig ikke bare for Polaris Media, men for næringslivet i sin helhet.
– Her har ikke advokatene gjort jobben sin, og vi har fått bekreftet at advokatansvar er viktig. Dette er også en viktig dom for næringslivet generelt. Man hyrer jo inn toppadvokater for at de ikke skal gjøre feil, slik som det er skjedd her, sier Koch. av feil ved advokatrådgiving.
Det skriver selskapet i en melding torsdag.
Dommen gjelder en sak om advokatansvar i rådgivning i forbindelse med salg av 0,13% av aksjene i Finn.no til Schibsted i desember 2015.
Advokatfirmaet Arntzen de Besche Advokatfirma AS og advokat Trond Vernegg dømmes til å betale erstatning på 100 millioner kroner, samt 2.144.186 kroner i saksomkostninger.
- Dommen sier at bistanden vi fikk ikke tilfredsstiller de forventingene man skal kunne ha når man henvender seg til advokat, sier konsernsjef Per Axel Koch.
Polaris Media er ikke kjent med om dommen vil bli anket av de saksøkte.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Oljeprisen bikket under 55 dollar

Oljeprisen vendte brått nedover fra klokken 16.00 fredag ettermiddag, og har i løpet av ettermiddagen bikket under 55 dollar.
I skrivende stund, klokken 17,42, omsettes ett fat med nordsjøolje for 55,18 dollar i spotmarkedet, ned 2,16 prosent for dagen.
Nedgangen har også bidratt til å dra med seg Hovedindeksen på Oslo Børs, som avslutter dagen med et fall på 1,09 prosent.

Oslo Børs avslutter uken med markant nedgang

Etter en negativ start på dagen, utviklet børsdagens seg forholdsvis rolig, men helt i innspurten falt Børsen brått, samtidig som oljeprisen falt.
Fredag endte Hovedindeksen ned 1,09 prosent til 987,92 poeng.
Dermed endte uken med nedgang. Det er den første uken på fem uker som ender med nedgang på Oslo Børs. Samlet for uken har Hovedindeksen falt 1,32 prosent.
Oljeprisen har falt markant den siste...Se mer

Helrødt på Wall Street – Wells Fargo-aksjen raste

Wall Street snudde nedover etter en drøy time med handel fredag ettermiddag, og nedturen forsterket seg utover kvelden.
Slik stod de store indeksene da handelen stengte klokken 22 norsk tid:
  • Dow Jones ned 0,57 prosent
  • Nasdaq ned 0,87 prosent
  • S&P 500 ned 0,72 prosent
Som vanlig er det storbankene som sparker i gang resultatsesongen i USA.
JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo var blant dagens kandidat...Se mer

Storbanker faller etter resultatslipp

Resultatsesongen er i gang i USA. Investorene er ikke nådige og sender aksjene til både JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo nedover i førhandelen.
Den hektiske resultatsesongen har satt i gang i USA fredag ettermiddag med flere av de virkelig store bankene på plakaten. Både JP Morgan & Chase, Wells Fargo og Citigroup har åpnet sine regnskapsbøker.
Resultatene til alle de tre bankene er noe bedre e...Se mer

Dof trenger mer betalingsutsettelse

Det hardt pressede offshorerederiet Dof er fortsatt ikke i mål med forhandlingene med kreditorene om en større restrukturering av milliardgjelden.
Derfor søker selskapet nå ytterligere forlengelse av den såkalte stillstandsperioden, en utsettelse av betalinger av renter og avdrag, frem til 31. mars.
Det fremgår i en børsmelding fredag formiddag, der det har bedt Nordic Trustee om å kalle inn til et...Se mer

Awilco LNG øyner sterkere resultater i 2021

Awilco LNG har inngått en charterkontrakt på to til tre måneder for båten «WilPride», ifølge en melding.
Rederiet venter bruttoinntekter fra arbeidet på mellom 10,3 og 14,3 millioner dollar, fremgår det.
Selskapet melder også om at det venter sterkere resultater i 2021 - i takt med det knallsterke markedet for frakt av LNG om dagen:

Toppsjef Kenneth Hamnes i Arcus slutter

Kenneth Hamnes har fredag sagt opp stillingen som sjef for brennevinsprodusenten Arcus, ifølge en børsmelding.
Han vil fortsette i stillingen ut januar og begynner deretter i en ny stilling som toppsjef i Kavli Holding, fremgår det.
Finansdirektør Sigmund Toth tar over sjefsstolen i Arcus midlertidig fra 1. februar.
Stein Erik Hagen er største aksjonær i Arcus.

Pareto venter dobling av utbyttet til Fredriksen-rederi

Markedet for frakt av LNG (flytende naturgass) er knallsterkt om dagen.
Skipenes inntjening i spotmarkedet er skyhøy og befrakterne byr store summer for de få skipene som er tilgjengelig.
Situasjonen har fått Pareto Securities til å jekke opp kursmålet på John Fredriksens Flex LNG til 119 kroner. Tidligere var kursmålet 90 kroner.
Shippingaksjen handles til 87 kroner på Oslo Børs fredag. Oppgangen i...Se mer

Norwegian-aksjen faller igjen på Oslo Børs

Norwegian faller på Oslo Børs fredag formiddag, etter nedgang også dagen før, da det kriserammede flyselskapet meldte at det dropper langdistanse og fokuserer på Norden.
Aksjen er ned 6,47 prosent til 68,28 kroner per aksje. Torsdag falt kursen 5,19 prosent til 70 kroner. Kursen er rasert siden coronakrisen. Børsverdien er på 2,7 milliarder kroner, ifølge tall fra Infront.
Norwegian-aksjen har gått fra...Se mer

DNB: Redningen av Borr er fortsatt hovedmålet

DNB jobber nå aktivt sammen med Borr Drilling for å redde det kriserammede selskapet, slik at man unngår alternativer som å dele opp og selge selskapet.
Å komme i mål med en restrukturering av Tor Olav Trøims kriserammede riggselskap Borr Drilling er fortsatt DNBs primære mål, og banken jobber aktivt med selskapet for å nå dette målet.
Det sier direktør for Ocean Industries Jan Ole Huseby i DNB i en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%