I samarbeid med CMC Markets

Avis: Nordea flytter hovedkontoret fra Sverige

Nordea har besluttet å flytte sitt hovedkontor fra Sverige, skriver SvD.se, som viser til anonyme kilder.
Selskapet vurderer ifølge avisen to ulike alternativer: Helsinki og København. Det har lenge vært diskutert om banken skulle flytte sitt hovedkontor etter at den svenske regjeringen innførte en avgiftsendring i Sverige. Den nye såkalte resolusjonsavgiften medfører ifølge SvD en utgiftsøkning for Nordea på 5 milliarder svenske kroner.
Den formelle avgjørelsen vil bli tatt i et styremøte 30. mai.

Siste nytt

Svenskene med best børsdag i Europa

Ved stenging tirsdag kan man slå fast at de svenske børsene har hatt den beste dagen blant de største indeksene i Europa.
Bare fire av 30 komponenter på S30 i Stockholm endte med røde tall. Best av alle gjorde kulelagerprodusenten SKF det, med en oppgang på 2,88 prosent.
I Europa for øvrig hadde Total størst påvirkning på Stoxx 50. Den franske oljegiganten klatret 1,44 prosent - og var den mest om...Se mer

Reuters: Latvias sentralbanksjef er suspendert

Tirsdag ble Ilmars Rimsevics suspendert fra stillingen som sentralbanksjef i Latvia, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
Det skjer i kjølvannet av korrupsjonsmistankene mot Rimsevics. Han er blant annet mistenkt for å ha bedt om minst 100.000 euro i bestikkelser.
Tidligere under tirsdagen holdt sentralbanksjefen en pressekonferanse, der han hevdet sin uskyld - samtidig som han nektet å gå av.
Det til tross for at både Latv...Se mer

Gigant-kjede stuper på børs i New York - ned ni prosent

En drøy time etter åpning er Walmart-aksjen ned 9,04 prosent.
Fallet kommer etter at detaljhandelsgiganten leverte en omsetning i fjerde kvartal på 136,26 milliarder dollar, noe som er en oppgang på 4,1 prosent fra samme periode året før, og litt bedre enn analytikerne ventet ifølge CNBC.
Økte utgifter førte til at driftsresultatet falt med 28 prosent til 4,47 milliarder dollar.
På bunnlinjen satt selskapet i...Se mer

Børsen stengte opp

Hovedindeksen på Oslo Børs vaket rundt nullstreken store deler av dagen, men en liten sluttspurt gjort at den stengte opp 0,29 prosent til 809,96 poeng.
Mest omsatt var Statoil som stengte med en oppgang på 1,14 prosent.
IT-selskapet Crayon skuffet markedet med sin kvartalsrapport mandag morgen der bruttomarginen på 375 millioner kroner var 5 prosent lavere enn konsensusforventningen.
– Selskapet guider i tillegg f...Se mer

Gap-topp går av – aksjen til bunns

Lederen for Gap-merkevaren, Jeff Kirwan, forlater selskapet. Investorene reagerer med å sende aksjen ned over fire prosent i åpningshandelen på Wall Street.
Kirwan takker av kun en uke før Gap skal levere kvartalstall. Selskapet hevet sin guiding for 2017 senest i november, hvilket gjør at forventningene for julesalget er høyt skrudd.
Brent Hyder, nåværende leder for talentutvikling og bærekraft i G...Se mer

Snap-aksjen faller tungt etter at toppsjefen solgte aksjer for nesten 400 millioner kroner

Mandag kom meldingen om at Snapchat-sjef Evan Spiegel hadde solgt aksjer i selskapet for nesten 400 millioner kroner. Da var Wall Street stengt for helligdag.
Men tirsdag er børsene åpne igjen – og selskapet falle bratt den første halvtimen.
Aksjen er ned 5,55 prosent til 19,23 dollar.
Spiegels salg på mandag utgjorde kun én prosent av hans egen aksjebeholdning. Det er første gang siden Snap gikk...Se mer

Oljegigant tror etterspørselen kan toppe ut innen to tiår

Den globale etterspørselen etter olje kan komme til å nå toppen innen to tiår, ettersom fremveksten av fornybare energikilder er ventet å dekke en større andel av verdens behov, skriver BP i sin årlige energirapport tirsdag.
I denne rapporten skriver BP at de tror oljeappetitten kan øke frem til rundt 2035 og toppe ut på 110,3 millioner fat per dag, sammenlignet med 95 millioner fat per dag i 2015,...Se mer

Indeksene faller fra start på Wall Street

Det amerikanske aksjemarkedet tok langhelg etter en svært sterk uke, men tirsdag er det tilbake til hverdagen.
Kort tid etter åpning er
  • Dow Jones ned 0,84 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,2 prosent
  • S&P 500 ned 0,5 prosent
I de amerikanske morgentimene har flere selskaper lagt frem kvartalstall, og mest av alt skuffet Walmart som er ned 9,04 prosent.
Ellers er Home Depot opp 0,7 prosent og pizza-kjeden Domino’s er ned 0,05 prosent.

Qualcomm sukrer megabud på nederlandsk selskap

Den amerikanske datachip-produsenten Qualcomm har økt sitt bud på nederlandske NXP Semiconductors til hele 44 milliarder dollar.
Det forbedrede budet kan bety avslutningen på et langvarig frierforhold, og samtidig beskytte selskapet mot det fiendtlige overtagelsesforsøket fra Broadcom.
Qualcomm tilbyr nå 127,5 dollar per aksje, opp 16 prosent fra avtalen som opprinnelig ble inngått på høsten 2016.
Den første avtalen møtte motst...Se mer

Investor vil kjøpe 30 prosent av Hunter Group

En finansiell investor har hyret Fearnley Securities for å undersøke muligheten for kjøp av 30 prosent av aksjene i Hunter Group til en pris av 2,30 kroner per aksje.
Det opplyses i en børsmelding.
Den ikke navngitte investoren kan imidlertid velge å kjøpe færre eller flere aksjer slik at eierandelen i Hunter ikke overgår 1/3 av utestående aksjer i Hunter.
Fearnley vil ta imot salgsordre fra eksi...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%