I samarbeid med CMC Markets

Bergen Group i minus, men ser bedre tider

Bergen Group legger i dag frem tall for fjerde kvartal og 2015.
Tallene viser at videreførte virksomhet hadde i fjerde kvartal 2015 en omsetning på 37 millioner kroner etter konserninterne elimineringer. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger kom inn på minus 12 millioner kroner.
I meldingen heter det at konsernets likviditetssituasjon er fortsatt anstrengt, og at det arbeider med prosesser med tanke på å etablere en kapitalstruktur som har til hensikt å forbedre likviditetssituasjonen og gi en mer robust og langsiktig finansiell situasjon.
– Bergen Group sine resultater for fjerde kvartal 2015 er i hovedsak preget av den avsluttende ryddeprosessen i konsernet, kombinert med et utfordrende marked inn mot olje og gass-sektoren. Nå gleder vi oss til å se effekten av en krevende omstruktureringsperiode, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland.
Bergen Group har i løpet av andre halvår 2015 vært gjennom en krevende restrukturering. I kvartalsrapporten skriver selskapet at resultatforbedringer forventes i kommende kvartaler
Selskapet hadde ved utgangen av fjerde kvartal 2015 en ordrereserve på 147 millioner kroner. I tillegg kommer 90-100 millioner kroner i estimert verdi på ulike opsjoner tilknyttet eksisterende kontrakter, inkludert 70 millioner kroner i en forlenget kontrakt på fregattvedlikehold som ble kjent i går.

Siste nytt

Qualcomm får milliardbot av EU etter Apple-betalinger

Brikkeprodusenten Qualcomm får en bot på 997 millioner euro, tilsvarende 9,6 milliarder kroner av EU.
Bakgrunnen er at EU mener Qualcomm har betalt Apple for at de kun skal bruke deres prosessorer fremfor konkurrentenes.
Qualcomm er den største produsenten av brikker som brukes i smarttelefoner. Ifølge EUs konkurransesjef Margrethe Vestager skal Apple ha mottatt milliarder av dollar for å utelukke k...Se mer

Statoil skinner på flat børs etter megleranbefaling

Hovedindeksen åpnet opp 0,1 prosent onsdag. Ved lunsjtider er Børsen paddeflat.
Det skjer etter blandet utvikling i USA, der både S&P500 og Nasdaq stengte på rekordnivåer. I Asia har utviklingen vært blandet på morgenkvisten.
Den mest omsatte aksjen er børslokomotivet Statoil, som stiger hele 1,67 prosent, etter at bankgigantene Credit Suisse oppjusterter Statoil fra «underperform» til «outperform»,...Se mer

Mærsk stiger etter salgsspekulasjoner

Mærsk (A-aksjen) stiger 2,9 prosent til 11.010 kroner per stykk på København-børsen onsdag.
Oppturen kommer etter meldinger om et mulig salg av Maersk Drilling til A.P. Møller Holding. Også de norske selskapene Aker ASA, Odfjell Drilling og Tor Olav Trøims selskap Borr Drilling skal ifølge Reuters være i samtaler med A.P. Møller Holding om å samarbeide om kjøpet.
I tillegg har SEB endret anbefalinge...Se mer

Eurosonen: Sterkeste PMI-måling siden sommeren 2006

Foreløpige tall fra eurosonens innkjøpssjefer gir en samlet indeksverdi (PMI) på 58,6 poeng, hvilket er det høyeste siden juni 2006, ifølge IHS Markit.
Lønnsveksten har ikke vært høyere siden 2000.
Indeksverdier over 50 forteller om aktivitetsvekst, mens verdier under 50 indikerer nedgang.
Ifølge IHS Markits sjeføkonom Chris Williamson korrelerer en så høy PMI-verdi med så s økonomisk vekst på 1 pro...Se mer

Storebrand flagger i Panoro Energy

Fond forvaltet av Storebrand solgte seg tirsdag ned i Panoro Energy. Fondet solgte til sammen 10.000 aksjer, og eier et salget 2.118.807 aksjer i selskapet, noe som tilsvarer 4,99 prosent av selskapets aksjekapital.

Teknologiaksjer tynger europeiske markeder

Den brede samleindeksen Stoxx Europe 600 er ned 0,16 prosent onsdag, i det globale markeder tar en pause i børsrallyet.
En av de største taperne på indeksen er teknologisektoren, som ifølge Reuters faller 0,8 prosent etter at JP Morgan jekket ned Apple-leverandøren AMS til «nøytral».
Slik ser det ut på Europeiske børser rundt 10.30:
I Norden er stemningen mer blandet, der København skiller seg ut i p...Se mer

Hiddn vil forlenge fullmakt for henting av aksjekapital

Krypteringsselskapet Hiddn melder onsdag at et ekstraordinær generalforsamling ønsker en fullmakt til å utstede 22.379.825 nye aksjer og hente til sammen 7,6 millioner kroner.
En eventuell fullmakt vil være en forlengelse av en lignende fullmakt som ble gitt 22. juni, men kapitalinnhentingen vil være noe større. Beløpet som ble bestemt i juni var på 6,8 millioner kroner.
Generalforsamlingen skal finne...Se mer

Gaming Innovation Group sikrer avtale

Gaming Innovation Group (GIG) har landet en avtale med sportsmedieselskapet Perform Group.
Det kommer frem i en børsmelding onsdag.
Avtalen innebærer at Perform Groups datterselskap, RunningBall, skal levere data fra internasjonale sportsarrangementer til GIGs satsing på sportsbetting.
– Som en del av avtalen har Perform overtatt et nettverk av reportere (scouts) i Norge fra GIG som tilfredsstiller R...Se mer

Camanchaca starter bokbygging for notering på Oslo Børs

Lakseprodusenten Salmones Camanchaca, et datterselskap av det chilenske fiskeri- og oppdrettsselskapet Compañía Pesquera Camanchaca (Camanchaca) starter i dag bogbyggingsprosessen for notering på Oslo Børs.
Pengeinnhentingen vil vare frem til 1. februar.
Prospektet for børsnoteringen ble godkjent av Oslo Børs, i dag, onsdag 24. januar.

Svært god fart i tysk tjenestesektor

Den foreløpige innkjøpssjefsindeksen (PMI) i Tyskland faller til 58,8 poeng, ned fra 58,9 poeng i desember, ifølge IHS Markit.
Det er altså fortsatt svært god fart i tysk både industri og tjenestesektor. Spesielt tjenestesektoren peker seg ut der januar-tallene ligger an til å bli sterkeste på neste syv år.
Indeksverdier over 50 forteller om aktivitetsvekst, mens verdier under 50 indikerer nedgang.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%