Børsnedgang i Tokyo etter ferske industritall

Til tross for nok en markant oppgang i det amerikanske markedet i går, handler de asiatiske markedene blandet tirsdag morgen.
I Tokyo er Nikkei er ned 0,12 prosent, Hang Seng i Hongkong stiger 0,24 prosent mens Shangai faller 0,1 prosent.
Nedgangen i det japanske aksjemarkedet kan være relatert til en fersk innkjøpssjefsindeks fra landets industri, som viser den tregeste veksten på seks måneder i mai.
Indeksen endte på 52,0, ned fra 52,7 måneden i forveien.
- Selv om veksten er på et anstendig nivå, bidrar rapporter om vente-og se-holdning blant kunder, overskudd i lagre og et nylig fall i råvarekostnader alle til å underminere fremgangen i måneden, sier seniorøkonom Paul Smith hos IHS Markit.
Japanske yen går ellers noe sterkere mot en svakere dollar.

Siste nytt

Carnegie senker kursmålet på Sats

Carnegie nedjusterer sitt kursmål på Sats til 17 kroner, fra tidligere 20 kroner, og opprettholder samtidig kjøpsanbefalingen på aksjen.
Det fremgår av en analyse publisert mandag.
Meglerhuset venter at Sats vil rapportere en omsetning på 1.021 millioner kroner i andre kvartal 2022, som er en økning på 1,8 prosent mot andre kvartal 2019. Ettersom Sats har annonsert at det vil være et tidsetterslep f...Se mer

Torgeir Stordal konstituert som oljedirektør

Olje- og energidepartementet har konstituert Torgeir Stordal (60) som oljedirektør fra 30. juni og fram til ny oljedirektør tilsettes, melder Oljedirektoratet mandag.
Stordal har fungert som oljedirektør siden Ingrid Sølvberg sa opp sin åremålsstilling 17. juni.

Technip får storkontrakt for CO2-fangst på Klemetsrud

Technip Energies opplyser at selskapet har fått en kontrakt for å utvikle og bygge et anlegg for fangst og lagring av CO2 ved Hafslund Oslo Celsios forbrenningsanlegg på Klemetsrud utenfor Oslo.
Kontrakten er ventet å gi inntekter til Technip på mellom 250 millioner og 500 millioner euro (mellom 2,58 milliarder og 5,17 milliarder kroner), opplyser selskapet.
Det skal fanges rundt 400.000 tonn CO2 i...Se mer

Nedjusterer kursmål på Entra

ABG Sundal Collier nedjusterer sitt kursmål på Entra-aksjen til 175 kroner fra tidligere 215 kroner og opprettholder kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering søndag kveld.
Avhengig av lokasjon antar meglerhuset at yieldene vil øke med 50-100 basispunkter, og at yielden på Entras portefølje trolig til stige til 4,65 prosent de i løpet av de kommende to årene. Etter å ha lagt til inflasjon og nye prosj...Se mer

Sparebank 1 Markets oppgraderer laksesektoren til kjøp

Sparebanken 1 Markets oppgraderer sin overordnede vurdering av laksesektoren til kjøp fra hold etter den svake aksjekursutviklingen de seneste ukene, og oppgraderer samtidig flere lakseselskaper.
Det fremgår av en sektoroppdatering fra meglerhuset mandag, ifølge TDN Direkt.
Sparebanken 1 Markets fortsetter å anslå sterke laksepriser de kommende årene på bakgrunn av lav til moderat global tilbudsveks...Se mer

Bergen Carbon Solution skal investere 325 mill. i Høyanger

Styret i Bergen Carbon Solutions har besluttet at selskapets første fullskala produksjonsfasilitet skal ha base i Høyanger kommune og har godkjent byggestart for en fabrikk med årlig produksjonskapasitet på opptil til 160 tonn EcoNano karbon nanofibre (CNF).
Det fremgår av en melding mandag.
Selskapet forventer at produksjonen starter i midten av 2023. Oppskaleringen til 160 tonn vil være trinnvis o...Se mer

EMGS får CSEM-kontrakt i Karibia verdt opptil 11 millioner dollar

Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) har blitt tildelt en kontrakt av et internasjonalt oljeselskap for å utføre en CSEM-undersøkelse i Karibia.
Det fremgår av en oppdatering mandag.
EMGS forventer at undersøkelsen skal starte sent i tredje kvartal 2022 eller i begynnelsen av fjerde kvartal 2022, med omtrentlig varighet på 60 dager. Det endelige omfanget under kontrakten, som har en maksimal verdi...Se mer

MPCC bestiller to nye skip i samarbeid med Elkem og NCL

MPC Containerships bestiller to nye karbonnøytrale skip i partnerskap med Elkem og North Sea Container Line, ifølge meldinger fra selskapene.
Skipene skal delvis gå på grønn metanol og erstatte tre av NCLs dieseldrevne skip.
Det er MPCC som skal eie skipene, i partnerskap med Topeka MPC Maritime, men skipene kommer med en avtale om 15 års utleie til NCL, støttet av flere selskaper inkludert Elkem.
Kontraktprisen på 39 millioner...Se mer

Yara selger sin andel i gruveprosjekt i Etiopia

Yara har inngått en avtale om salg av sin andel i Dallol-gruveprosjektet i Etiopia til XLR Enterprises, ifølge en melding mandag.
Prosjektet har vært på hold siden 2019 og Yara tok en nedskrivning på 232 millioner dollar i fjerde kvartal 2021. Påvirkningen på Yaras resultat for andre kvartal 2022 vil være uvesentlig etter transaksjonen, opplyses det.

Oljeprisen sniker seg oppover

Brent-oljeprisen handles mandag morgen omtrent 1,1 dollar fatet høyere enn da Oslo Børs stengte fredag, og handles lite endret sammenlignet med sluttnotering fredag.
Tradere veier bekymring for hva en global økonomisk svekkelse vil ha å si for oljeetterspørselen mot tilbudsforstyrrelser og tegn på stramhet i markedet, fremholder Bloomberg News.
Produksjonen for de 10 OPEC-medlemmene i juni falt 100....Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%