I samarbeid med CMC Markets

Brennevin i vinden på Oslo Børs - Statoil tynget

Oslo Børs åpnet uken relativt flatt, med en nedgang på marginale 0,05 prosent til 703,56 poeng mandag.
Omsetningslisten ble toppet av Arcus, der Stein Erik Hagens Canica har kjøpt ut Ratos og blitt største aksjonær. Aksjen stiger 2,11 prosent til 48,4 kroner per aksje.
Den fremste bidragsyteren i negativ forstand var Statoil, som falt 0,74 prosent til 148,3 kroner per aksje. I motsatt retning trakk selskaper som Telenor (opp 0,64 prosent) og DNB (opp 0,36 prosent).
Det var ellers duket for en liten pustepause i Norsk Hydro, som etter pen utvikling den siste tiden falt tilbake 2,16 prosent. Dagens taper ble imidlertid Norske Skog, som stupte 12,96 prosent til 2,28 kroner per aksje.

Siste nytt

Oslo Børs endte tirsdag med oppgang på over prosenten

Ved stenging tirsdag har hovedindeksen klatrert med 1,03 prosent - og ender på 808,46 poeng.
DNB endte som børsens nestmest omsatte aksje og fikk en nedgang på 1,11 prosent etter at selskapet la frem sin strategi mot 2020 på kapitalmarkedsdagen i London.
Statoil og Marine Harvest har begge hatt en god børsdag.
Oljeprisen har klatret litt i dag, og er opp 0,79 prosent. Nordsjøolje omsettes for 62,55...Se mer

USAs bruktboligsalg steg kraftig i oktober

Amerikansk bruktboligsalg fikk i oktober den største veksten siden i sommer, viser tall fra National Assocation of Realtors. Veksten var på 2,0 prosent, til sesongjusterte justert årlig rate på 5,48 millioner boliger forrige måned.
Det var ventet 0,2 prosent vekst til 5,40 millioner boliger, viser tall fra Infront.
Den uventet høye veksten er knyttet til at orkan-relaterte forstyrrelser på markede...Se mer

Tydelig tegn på opptur i New York fra start tirsdag

S&P 500 futures er opp 0,38 prosent en knapp halvtime før åpning på Wall Street, og har godt følge fra Nasdaq-100 futures (opp 0,48 prosent) og Dow Jones Industrial Average futures er også opp med 0,48 prosent, skriver Marketwatch.
Dermed ser det ut som om Wall Street kommer til å åpne i grønt.
For Nasdaq Composite kan det ende i rekord. Ved gårsdagens stenging var man bare 0,1 prosent unna tidene...Se mer

Faroe Petroleum henter 830 mill. i obligasjonsmarkedet

Oljeselskapet Faroe Petroleum, som har virksomhet på norsk og britisk sokkel, melder at selskapet nå skal utstede et nytt obligasjonslån på 100 millioner dollar, tilsvarende 830 millioner kroner med dagens kurs.
Lånet vil ha en fastrente på åtte prosent, med renteutbetalinger to ganger årlig. Oppgjør er ventet 29. november 2017 med forfall 28. april 2023. Obligasjonslånet vil bli søkt notert på Nor...Se mer

Dof selger skip

Offshorerederiet Dof har i dag solgt og levert ankerhåndteringsskipet Skandi Møgster til ny eier.
Salget av skipet, som er bygget i 1998, vil kun har begrenset likviditetsmessig og regnskapsmessig effekt, ifølge en børsmelding.
Salget er i tråd med Dofs strategi om å selge den eldste delen av flåten.

Analytiker om DNB-nyhetene: – Ikke veldig store avvik

DNB-aksjen mistet oppturen sin etter at banken la frem nyhetene fra kapitalmarkedsdagen i London som arrangeres tirsdag.
– Det viktigste er at de gjentar målsettingene som lå der, sier Sparebank 1 Markets-analytiker Nils Christian Øyen, som mener aksjekursens reaksjon er ganske forsiktig foreløpig.
Han mener nyhetene samlet sett er litt positive og negative, men at det ikke er de store avvikene fra...Se mer

Markedet negative etter DNB-nyheter

Aksjemarkedet sendte DNB-aksjen ned omtrent halvannen krone til 152,50 tirsdag etter at nyhetene fra bankens kapitalmarkedsdag i London ble annonsert klokken 12:00.
Grafen viser utviklingen fra 09:00 til 12:25 tirsdag. Aksjen var opp rundt 0,6 prosent samlet sett før nyhetene ble kjent, men falt tilbake og er i skrivende stund ned 0,2 prosent samlet sett.
Blant de store nyhetene fra DNB i London er...Se mer
DNB etter kapitalmarkedsdagen i London
InFront/E24

Kleven annonserer kommende lederskifte

Kleven verft skriver i en pressemelding at styret og konsernsjef Ståle Rasmussen er enige om at selskapet starter jakten for å finne Rasmussen erstatter.
– Dette er riktig tidspunkt å gjøre en endring på. Selskapet har vært gjennom en avgjørende periode med å skaffe nye eiere, og det var viktig for meg å være på plass i hele denne fasen. Jeg ønsket ikke å være en kaptein som forlot skuten før den...Se mer

Spørsmål

Anonym: Ligger det noen salgsanbefalinger på BWO? Ser at de nærmer seg kursmålet på 30kr. pr.aksje.

Anders Park Framstad:
Hei! SME har seks kjøpsanbefalinger og to hold på denne. Factset har seks kjøp, tre hold og én (svak) salgsanbefaling. Snittkursmålet er som du skriver 30 kroner, intervallet 22 til 40.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%