I samarbeid med CMC Markets

Byrå: Siemens og Bombardier diskuterer milliardfusjon

Siemens og kanadiske Bombardier skal være i samtaler om å slå sammen togvirksomhetene sine i et selskap verdt til sammen 10 milliarder euro, eller 91 milliarder kroner, skriver Bloomberg.
Nyhetsbyrået viser til kilder med kjennskap til prosessen, og sier at målet med en fusjon vil være å skape et selskap som er bedre i stand til å håndtere økt konkurranse med kinesiske selskaper.
En avtale kan komme i stand i løpet av midten av året, ifølge byrået, som skriver at en eventuell fusjon ville møte motstand hos fagforeninger og ville måtte godkjennes av konkurransemyndighetene.
Begge selskaper avslår å kommentere, skriver Bloomberg.
Ifølge Societe Generale er Siemens togenhet verdt 7,2 milliarder euro, mens Veritas Investment Research Corp. har anslått Bombardiers eierandel på 70 prosent i selskapets togenhet til å være verdt 5 milliarder euro.
Bombardier solgte i fjor 30 prosent av togvirksomheten sin til pensjonsfondet Caisse de Depot et Placement du Quebec, for å finansiere byggingen av selskapets forsinkede jetfly, skriver byrået.
Siemens fullførte for øvrig tidligere denne måneden fusjonen av sin virksomhet innen vindkraft med spanske Gamesa, til et storselskap som skal ta opp kampen med danske Vestas.
Bildet viser Bombardiers elektriske tog Talent 2:
Bombardiers Talent 2-tog
Bombardier
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Teknologi-fall på Wall Street

Nasdaq Composite-indeksen falt 0,29 prosent mandag, mens Dow Jones og S&P 500 akkurat endte i pluss med henholdsvis 0,07 og 0,03 prosent.
På Nasdaq falt flere av de største teknologiselskapene. Googles morselskap Alphabet falt 1,4 prosent, Facebook-aksjen falt 1 prosent, Apple-aksjen falt 0,2 prosent og Tesla-aksjen falt 1,6 prosent.
Hertz-aksjen gjorde imidlertid et kraftig rykk etter at det ble...Se mer

Hertz-aksjen hopper av bil-deal med Apple

Hertz-aksjen hoppet opp etter at nyheten om at selskapet skal samarbeide med Apple om en liten flåte selvkjørende biler. I skrivende stund er Hertz-aksjen opp 16,7 prosent, med en prislapp på 11,12 dollar.
Prishoppet er det andre mandag, etter at Avis-aksjen hoppet skikkelig da det ble klart at det selskapet har gjort en avtale med Alphabet-eide Waymo.
Det er foreløpig ikke klart hvordan samarbei...Se mer

Jojo-utvikling for oljeprisen

Prisen på et fat nordsjøolje (brent) falt med 60 cent på kort tid rundt klokken 16 mandag. På sitt laveste var den nede i 45,01 dollar fatet.
Siden har imidlertid prisen hoppet opp igjen. Klokken 18 er prisen på et fat nordsjøolje 45,77 dollar.
Oljeprisen falt til 45,01 dollar fatet, men har siden løftet seg igjen.
Foto: Infront

Norwegian frem på flat børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,02 prosent mandag til 693,17 poeng.
Blant vinnerne er flyselskapet Norwegian som, tross passasjertrøbbel, stiger 2,7 prosent til 244,0 kroner. Ifølge en dagsfersk analyse fra DNB Markets er det mindre nedisde i Norwegian på grunn av nylig annonserte salg- og tilbakekjøpsavtaler for et tosifret antall fly.
Børsens mest omsatte aksje Statoil opplevde en nedgang på 0...Se mer

Wall Street åpner uken med opptur

Wall Street stiger fra start i mandagens handel. Dow Jones er opp 0,28 prosent, Nasdaq stiger 0,47 prosent mens S&P 500 er opp 0,32 prosent.
Markedene lar seg dermed ikke skremme av at statistikken over varige goder kom inn svakere enn ventet.
Oppgangen følger smått positiv utvikling før helgen og en grønn børsdag i resten av verden mandag.

Mot oppgang i USA

Førhandelen på Wall Street indikerer en positiv åpning mandag. «Futtene» på Dow Jones er opp 0,30 prosent, Nasdaq 0,48 prosent og S&P 500 0,28 prosent.
Åpningen følger en grønn børsdag i både Europa og Asia.
Det har før åpningen kommet statistikk over salg av såkalte varige goder. Disse falt med 1,1 prosent i mai, mot en ventet nedgang på 0,4 prosent.

Norwegian-opptur etter oppgradering

Passasjerproblemer til tross – flyselskapet Norwegian er blant vinnerne på Oslo Børs mandag. Aksjen stiger 2,36 prosent til 243,3 kroner.
DNB Markets skriver i en dagsfersk analyse at de ser mindre nedside i Norwegian. Dette skyldes nylig annonserte salg- og tilbakekjøpsavtaler for et tosifret antall fly, hvilket er ventet å få en større positiv kontantstrømseffekt i tredje kvartal.
Meglerhuset ligger for øvrig l...Se mer

RenoNorden er politianmeldt

Arbeidstilsynet har politianmeldt avfallsselskapet RenoNorden for brudd på Arbeidsmiljøloven. Det melder selskapet i en børsmelding.
Anmeldelsen har kommet etter at Arbeidstilsynet gjennomførte en kontroll av selskapets virksomhet i Hamar i mars i år. RenoNorden hevder selskapet selv varslet Arbeidstilsynet om brudd på overtidsreglene i loven.
RenoNorden-aksjen var opp så mye som 8,5 prosent mandag...Se mer

Plutselig fall i gullprisen

Mandag falt gullprisen med nesten 20 dollar på noen få sekunder. Uten tilsynelatende spesiell grunn sank prisen fra 1.254 dollar per unse til 1.236 dollar.
Prisen hentet seg riktignok inn igjen kort tid etter, men fortsatt er prisen ned over én prosent til 1.243 dollar per unse.
Så langt i år har gullprisen steget over åtte prosent.
Gullprisene falt i kjølvannet av Donald Trumps seier i det amerika...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%