I samarbeid med CMC Markets

DNB trakk Børsen ned

Hovedindeksen endte ned 0,74 prosent til 687,63 poeng.
Disse selskapene tynget Børsen mest: DNB (ned 1,68 prosent), Statoil (ned 0,81 prosent) og Yara (ned 0,97 prosent).
Samtidig bidro disse selskapene mest til å holde tilbake videre børsnedgang: Orkla (opp 1,48 prosent) og Europris (opp 4,87 prosent).
Supplyrederiet DOF aksjekurs ble sendt ned 7,83 prosent etter at selskapet la frem resultater etter Børsens stengetid torsdag kveld. Resultatet var preget av fortsatt høye av- og nedskrivninger. Og bunnlinjen viste et tap på 714 millioner kroner.
Også det skipseiende selskapet Ocean Yield la torsdag kveld frem resultater for fjerde kvartal. Selskapet meldte om noe høyere inntekter og et sterkere driftsresultat. I fredagens handel steg først aksjekursen, for så å falle tilbake og ende med en nedgang på 0,79 prosent.
Verftet Philly Shipyard la frem resultater fredag og aksjekursen ble barbert med 6,81 prosent. Selskapet inngår i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppe. Resultatene viste at selskapet mer enn doblet inntektene i fjerde kvartal, drevet blant annet av levering av skipsprosjekt. Resultatet før skatt i 4. kvartal økte til 28,8 fra 18,6 millioner dollar.
Størst prosentuell økning hadde aksjen til det maritime industrikonsernet Bergen Group. Aksjen endte opp 26,76 prosent fredag, etter å ha klatret siden resultatfremleggelsen 7. februar.

Siste nytt

Microsoft-sjef tar ansvar for innovasjon i Telenor

Ingjerd Blekeli Spiten har nylig inntatt en toppleder-stilling i Telenor hvor hun skal jobbe med produkt og innovasjon.
Link Mobility sendte i kveld en børsmelding hvor det står at Spiten trekker seg fra selskapets styre på grunn av jobbskiftet.
Spiten har tidligere vært viseadministrerende direktør i Microsoft Norge.

Nye sanksjoner mot Nord-Korea rammer kinesiske og russiske selskaper

USA varsler tirsdag at de ilegger Kinesiske og Russiske selskaper og personer nye sanksjoner i et forsøk på å stagge Nord-Koreas atomprogram.
Ti selskaper og seks individer, som skal ha bidratt til våpenprogrammet, blir ilagt sanksjoner, ifølge Marketwatch.
– Finansdepartementet vil fortsette å legge press på Nord-Korea ved å hindre de selskapene som bidrar til missilprogrammer, og isolere dem fra d...Se mer

Ikea investerer 1,7 milliarder i nytt forsyningssenter

Ikea skal investere 908 millioner ringgit (1,67 milliarder kroner) i et nytt forsyningssenter i Malaysia, ifølge malaysiske myndigheter.
Senteret vi være 100.000 kvadratmeter stort, og skal etter planen administrere varer for 6,6 milliarder ringgit (11 milliarder kroner) årlig.
Malaysia er et viktig marked for Ikea, og selskapets varehus i landet er noen av de mest besøkte i verden.
Investeringen er en viktig bri...Se mer

Matgiganter vil bruke blokkjede mot matsmitte

IBM har inngått partnerskap med matgiganter som Nestlé, Unilever og Walmart, og tilbyr disse og andre selskaper å bruke deres blokkjedenettverk for å spore matsmitte.
Blokkjede, som er teknologien som ligger til grunn for digitale valutaer som bitcon og ether, er kort fortalt et desentralisert, digitalt, transparent og etterrettelig register, i motsetning til det vanlige fysiske registeret.
Dermed kan matkjedene spore ma...Se mer

Børsen stengte opp 0,66 prosent tirsdag

Børsen stengte opp 0,66 prosent tirsdag, på en dag da samtlige av de store europeiske børsene var i grønt.
De europeiske markedene hentet seg opp etter å ha blitt påvirket av bekymringer for den amerikanske presidenten Donald Trumps skiftende administrasjon og uklare utsikter knyttet til den økonomiske reformen.
De aksjene som var med å trekke opp Børsen var Marine Harvest (+0,38 prosent), Statoi...Se mer

Jacktel uten inntekter i andre kvartal: Venter på Johan Sverdrup

Forpleiningsselskapet som har motatt milliardkontrakter fra Statoil, står uten inntekter i årets andre kvartal på grunn av at riggene deres har vært i opplag.
I fjor hadde Jacktel 6,5 millioner dollar i inntekter.
I 2018 vil selskapets boligrigg Haven bli flyttet til Johan Sverdrup-prosjektet for å innkvartere alle som jobber på feltet.
Det totale resultatstapet etter skatt viser at Jacktel endte p...Se mer

Treg vekst for amerikanske boligpriser

Boligprisene i USA steg lite andre kvartal viser ferske tall, skriver Financial Times.
Fra andre kvartal i fjor steg prisene 6,6 prosent.
Prisveksten fra mai til juni i år som endte på skarve 0,1 prosent har ikke vært tregere siden 2013, og var tregere enn hva Wall Street forventet.


Wall Street stiger fra start

Alle de store amerikanske aksjeindeksene er i grønt fra start tirsdag. Dow Jones stiger 0,47 prosent, Nasdaq er opp 0,85 prosent og S&P500 klatrer 0,55 prosent.
Investorer har fulgt obligasjonsmarkedet denne uken ettersom de gjør seg klare for det viktige Jackson Hole-møte mellom sentralbanksjefene senere i uken, skriver CNBC.
«De fleste analytikerne forventer imidlertid ikke at Janet Yellen eller...Se mer

Lite ettermiddagshopp for oljen

Oljeprisen gjorde nettopp et lite hopp på 40-50 cents. Spotprisen på et fat brentolje er i skrivende stund 51,80 dollar.
Brent
Infront

EU etterforsker kjempeavtale

EU har åpnet etterforskning av avtalen mellom Monsanto og Bayer.
Det var på høsten i fjor det ble kjent at Bayer kjøper Monsanto i en storhandel verdt rundt 66 milliarder dollar.
De europeiske myndighetene er bekymret for at avtalen kan føre til høyere priser, lavere kvalitet, mindre valgmuligheter og svakere innovasjon. Det sammenslåtte selskapet vil være nummer én innen sprøytemidler og dessuten h...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%