I samarbeid med CMC Markets

Forlengelse for Eidesvik-skip

Eidesviks Acergy Viking har fått en toårlig forlengelse med Siemens Gamesa Renewable Energy.
Konrakten gjelder vindservicetjenester i tysk sektor, og er en forlengelse av en eksisterende charterkontrakt frem til januar 2020.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Lockheed Martin vant kontrakt verdt 24 mrd.

Den amerikanske våpenprodusenten Lockheed Martin, som blant annet lager de nye norske kampflyene F35, har fått en ny kontrakt med det amerikanske Forsvaret med en verdi på 2,9 milliarder dollar. Det tilsvarer 24,24 milliarder norske kroner.
Kontrakten er for produksjonen av tre nye såkalte Next Generation Overhead Persistent Infrared Geosynchronous Earth Orbit Space Vehicles. Hensikten med satelli...Se mer

Diamondback Energy kjøper Energen Corp. for 77 mrd.

Diamondback Energy har kommet til enighet med Energen Corporation om et oppkjøp til en verdi på omtrent 9,2 milliarder dollar, tilsvarende 77 milliarder kroner. Det skriver Marketwatch.
Begge to er amerikanske olje- og gasselskaper.
Avtalen gjør Diamondback til et av de største uavhengige energiselskapene i oljeregionen Permian Basin i det vestlige Texas.
Investorer på Wall Street reagerer imidlerti...Se mer

Löfven om Telias Bonnier-kjøp: Siste ord er ikke sagt

Den svenske staten har gjennom hele våren uttalt seg kritisk til Telias planer om å kjøpe opp landets største medieselskap Bonnier Broadcasting, der blant annet TV4 inngår.
Den svenske staten eier 37,3 prosent av telekomkjempen. Men i juli ble oppkjøpet bekreftet, til en sum på 9,2 milliarder svenske kroner.
I en partilederdebatt i Sverige på tirsdag sa landets statsminister Stefan Löfven at «sist...Se mer

Opptur på Wall Street, alle indeksene i pluss

En blandet dag på Wall Street endte med oppgang på to av tre indekser.
De mest toneangivende indeksene steg fra start, og ved stenging var alle tre indeksene solid i pluss.
Nyheten om at lira i Tyrkia styrket seg mot dollar bidro positivt på børsmarkedet i dag.
Et resultatslipp over forventningene fra Home Depot - en gigant innen bolig og byggevarer - bidro til oppgangen på starten av dagen, men v...Se mer

Tencent er verdens største børstaper hittil i år

Aksjeverdier for over 150 milliarder dollar, tilsvarende 1260 milliarder kroner, har blitt barbert bort fra det kinesiske internettselskapet Tencent siden nyttår.
Det er ifølge Dagens Næringsliv ingen børsnoterte selskaper i verden som har tapt mer i år.
Avisen skriver at Tencent var børsyndlingen blant de kinesiske teknologiselskapene helt frem til starten av året. På ti år ble aksjekursen 50-dob...Se mer

Obos økte omsetningen 172 mill. i andre kvartal

Driftsinntektene i Obos økte med 172 millioner kroner i andre kvartal av 2018, sammenlignet med andre kvartal i 2017.
Overskuddet før skatt endte på 1,102 milliarder, en oppgang fra 1,051 milliarder i samme periode i fjor.
Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj skriver i sin melding at selskapet har hatt god drift på alle forretningsområder, og at verdien i konsernets eiendomsportefølje har hatt en fin...Se mer

Opptur for den tyrkiske lira - opp rundt 7,5 prosent

Den tyrkiske liraen styrket seg tirsdag mot dollaren, og omsettes nå for 6,3479 lira mot dollaren. Tidligere i dag mot et bunnivå for lira på 6,9641 tidligere i dag.
Ifølge Reuters har endringen bidratt til å sende verdens aksjemarkeder oppover, og gitt alle et lite pusterom. Oppgangen er likevel ikke for en redning å regne. Bare mandag falt verdien på lira med ti prosent.
Så langt har verdien på valuta...Se mer

Bloomberg: India vurderer å halvere kjøp av iranolje

India er Irans nest største oljekunde. Ifølge Bloombergs kan landet komme til å halvere importen fra Iran for å sikre seg en avtale med USA om å få fortsette med Iran-handel.
Etter at USAs president Donald Trump trakk landet ut av Iran-avtalen, og gjeninnførte sanksjoner mot landet, har han også vært tydelig på at han forventer at USAs venner stanser all oljeimport fra Opec-medlemmet.
Ifølge Bloombergs kilder uttry...Se mer

Alibaba kjøpte tyrkisk startup verd 6,2 milliarder

Tyrkiske forretningsfolk har ikke hatt så mange lyspunkter de siste ukene, men for eierne av netthandelsselskapet Trendyol ble forrige uke en skikkelig opptur. Da la nemlig netthandelgiganten Alibaba penger på bordet som verdsatte selskapet til 750 millioner dollar, skriver Axios.
Trendyol, som hovedsaklig selger moteklær og produkter, ble grunnlagt av den Demet Mutlu i 2009. Før salget til Alibab...Se mer

Tyrkisk næringsliv ber Erdogan fikse USA-feiden

Ledende tyrkiske forretningsgrupperinger har bedt landets beslutningstagere om å ta grep for å fikse den prekære valutakrisen landet står i.
Diplomatisk uro med USA har sendt den tyrkiske liraen til rekordlave nivåer, målt mot dollaren. Riktignok har valutaen hentet seg inn med over 6 prosent tirsdag, men fremdeles har den falt over 21 prosent de siste fem dagene.
Nå ber næringslivet president Rec...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%