I samarbeid med CMC Markets

Gabons oljeselskap går inn i BW Offshore-prosjekt

BW Offshore sier at Gabons oljeselskap vil gå inn i Dussafu-lisensen med en andel på 10 prosent, ifølge en presentasjon som finansdirektør Knut R. Sæthre skal holde på et SEB-seminar onsdag.
Selskapet meldte like før jul at BW Offshore og BW group ville kjøpe en andel på 66,67 prosent i Dussafu-lisensen utenfor det vestafrikanske landet, og at det var i samtaler med Gabon Oil Company om å delta.
Et datterselskap av Oslo-listede Panoro Energy eier 33,33 prosent av feltet, og BW Offshore og BW Group har inngått avtale om å kjøpe ytterligere 25 prosent fra Panoro, som da beholder en andel på 8,33 prosent.
Investeringene i Dussafu ventes på 150 millioner dollar i første fase, med en maksproduksjon på opptil 15.000 fat per dag, ifølge presentasjonen fra BW Offshore. Full utvikling av feltet kan gi opptil 150 millioner fat, mener selskapet.
Lavere kostnader i næringen gjør break-even-prisen for Dussafu-prosjektet lavere enn tidligere forventet, tror BW Offshore. Selskapet tror den første oljen kan produseres i 2018.
Men selskapet sier at oljeprisfallet siden 2014 fortsatt gjør det krevende å hente inn finansiering, selv for antatt lønnsomme prosjekter.
BW Offshore har en markedsverdi på 600 millioner dollar, produserer 600.000 fat oljeekvivalenter per dag, og opererer 13 flytende produksjons- og lagringsskip med 99 prosent oppetid.
Selskapet kutter stillinger i Norge, Brasil og Singapore, og skal spare 30 millioner dollar i året fra 2017. Selskapets gjeld skal reduseres med 1 milliard dollar til slutten av 2020, ifølge presentasjonen.

Siste nytt

Søksmål i USA: Waymo krever 20 milliarder av Uber

Ifølge en Uber-advokat krever Google-selskapet Waymo 2,6 milliarder dollar (over 20 milliarder kroner) av Uber, skriver Reuters onsdag.
Summen skal ble offentliggjort av Uber-advokat Bill Carmondy under en rettshøring i San Francisco, skriver nyhetsbyrået.
Google har lenge hatt et bilprosjekt kalt Waymo. Uber har tatt opp konkurransen og utvikler selvkjørende biler under navnet Otto.
Waymo mener imidlertid at Uber...Se mer

Dollar styrker seg etter Fed-beslutning

Dollar styrket seg umiddelbart 0,47 prosentpoeng mot euro etter at Fed onsdag kveld offentliggjorde at de holder renten uendret og at de skal begynne å kvitte seg med verdipapirene de kjøpte for å stimulere økonomien etter finanskrisen i 2008.
Det viser data fra Infront.
Også mot japanske yen skyter dollar i været, og er opp 0,28 prosent for dagen.
For nordmenn har dollar blitt 4 øre dyrere.

Rec Silicon sier opp 30 som følge av «solkrigen»

Silisiumprodusenten Rec Silicon må gjennom nye nedskjæringer som følge av handelskrigen mellom USA og Kina. 30 ansatte i USA mister jobben, skriver selskapet i en pressemelding onsdag.
Det er ved selskapets anlegg i Butte i Montana kuttene skjer.
Rec Silicon sliter med å få tilgang på kinesiske markeder fordi de to landene har ilagt hverandre straffetoller etter amerikanske påstander om kinesisk p...Se mer

Energigiganten Vattenfall kutter opptil 2.000 jobber

Det svenske energiselskapet Vattenfall må kutte kostnadene. Det går utover opptil 2.000 jobber, skriver SVT.
Det er ved hovedkontoret i Solna kuttene rammes hardest. Mellom 20 og 30 prosent av alle støttefunksjoner forsvinner frem til 2020.

Oljeprisen på vei mot sterkeste tredje kvartal siden 2004

Oljeprisen (brent spot) har siden 1. juli steget med nesten 15 prosent, fra 48,97 dollar fatet, til over 56 dollar fatet ti dager før vi runder av tredje kvartal 2017, ifølge tall fra Infront.
Dersom oljeprisen stiger med ytterligere 26 cent på de neste 10 dagene, vil det være sterkeste tredje kvartal siden 2004. Den gang steg oljeprisen 40,48 prosent, fra 33,99 dollar fatet til 47,75 dollar fatet.
I 2012 økte oljeprisen med 15,...Se mer

AF Gruppen vil overta 51 prosent av aksjene i BundeBygg

Entreprenøren AF Gruppen har inngått intensjonsavtale med BundeGruppen om å overta 51 prosent av aksjene i BundeBygg.
Det skriver selskapet i en børsmelding.
Planen er ifølge selskapet å innlemme forretningsenheten AF Nybygg i BundeBygg og danne en sterk byggentreprenør i Oslo og omegn.
AF Gruppen har også opsjon på å øke sin eierandel i BundeBygg til 70 prosent om tre år.
BundeBygg vil bestå av 200 ans...Se mer

Harvey rammet USAs boligsalg: Laveste på 12 måneder

Salget av eksisterende boliger i USA falt til det laveste nivået på 12 måneder i august, på grunn av mangel på boliger til salgs og fordi orkanen Harvey førte til lavere salg i Houston.
Det sesongjusterte salget av eksisterende boliger var på 5,35 millioner enheter i august, ned 1,7 prosent fra måneden før og det laveste nivået siden august i fjor.
Analytikerne hadde ventet en øk...Se mer

Oslo Børs ble løftet av oljeprisen og endte svakt opp

Oslo Børs endte opp 0,24 prosent onsdag ettermiddag takket være en liten sluttspurt og et oljeprishopp.
De fleste analytikerne hadde spådd rolige aksjemarkeder på onsdag i forkant av rentebeslutningen i USA klokken 20.00.
Statoil endte opp 0,85 prosent, Norsk Hydro steg 0,86 prosent, mens Telenor var opp 0,36 prosent.
Questerre Energy var det mest omsatte selskapet og falt 1,56 prosent, etter en...Se mer

Amerikanske råoljelagre økte med 4,6 millioner fat forrige uke

Ifølge tall fra Department of Energy økte de amerikanske råoljelagrene med 4,6 millioner fat forrige uke.
Dette er 700.000 fat mer enn ventet, ifølge Dow Jones Newswire.
Bensinlagrene falt med 2,1 millioner fat og destillatlagrene falt med 5,7 millioner fat.
Oljeprisen faller litt etter tallslippet, men både brent (+0,93 prosent) og WTI (+0,28 prosent) er i positivt terreng dagen sett under ett.

Flat åpning for børsene på Wall Street

Dow Jones åpner flatt, S&P500 er opp 0,03 prosent mens Nasdaq faller 0,04 prosent.
Legemiddelfirmaet Pfizer stiger 1,90 prosent og er den aksjen som drar Dow Jones mest oppover. I andre enden finner vi Johnson & Johnson (- 1,01 prosent), Apple (-0,77 prosent) og 3M (-0,97 prosent).
I tillegg til Apple er det Adobe som trekker Nasdaq-børsen ned, med en nedgang på 4,34 prosent. Fallet kommer etter en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%