Google kjøper HTCs mobildivisjon for 8,57 mrd.

Google kjøper den taiwanske mobilprodusenten HTCs smarttelefondivisjon, melder en lang rekke utenlandske medier. Kjøpssummen skal være 1,1 milliarder dollar, eller omlag 8,57 milliarder norske kroner.
Divisjonen, som bygger telefoner, høyttalere og andre duppeditter er allerede godt kjent med Google. Det var HTC som i fjor bygget Googles Pixel-telefon, og det samarbeidet har fortsatt også i år, med andre versjon av den samme telefonen.
Kjernen i avtalen er et samarbeid, men samtidig vil en rekke av de beste folkene hos HTC begynne å jobbe hos Google.
Google ønsker å få på bena direkte konkurrenter til Apple og Amazon, i stedet for bare å få spredning på Android-operativsystemet som har vært strategien de siste ti årene.
Handel i HTC-aksjen ble stanset onsdag i påvente av en «stor kunngjøring».
I 2011 hadde HTC 9 prosent av det globale mobilmarkedet, men siden da har selskapet slitt. Ifølge tall fra Counterpoint Research var selskapets markedsandel på under 1 prosent i fjor, skriver The Wall Street Journal.

Siste nytt

Softox-aksjen hopper etter nye testresultater

Torsdag ettermiddag melder Softox Solutions at det har mottatt testresultater fra to eksperimentelle kliniske studier som undersøkte effekten av selskapets hånddesinfeksjon, alkoholbasert desinfeksjon og fysiologisk saltvann.
Meldingen sender Softox-aksjen rett opp på Oslo Børs. Få minutter etter nyheten ble kjent stiger aksjen 11,76 prosent til kurs 57 kroner.
Resultatene fra testene viser at hud...Se mer

Solstad Offshore forlenger kontrakter med Equinor og Aker BP

Solstad Offshore har blitt tildelt kontraktsforlengelser med Equinor og Aker BP.
Det melder selskapet torsdag.
Equinor har utøvet opsjon for ankerhåndteringsskipet «Normand Ferking» for ett år til november 2021. Equinor har to ettårsopsjoner igjen i kontrakten. Aker BP har forlenget kontrakten med PSVen «Far Solitaire» med 12 måneder som del av rammeavtalen mellom selskapene.

Tyrkia med overraskende renteheving

Tyrkias sentralbank har torsdag besluttet å heve renten med to prosentpoeng til 10,25 prosent.
Justeringen var ikke ventet på forhånd, og flesteparten av økonomene Bloomberg har spurt forventet at renten skulle ligge i ro.
Den tyrkiske liraen styrker seg mot den amerikanske dollaren etter beslutningen, i skrivende stund med én prosent for dagen. Én dollar har i løpet av formiddagen gått fra å koste...Se mer

Fallet på Oslo Børs demper seg – oljeprisen stiger

Oslo Børs falt mer enn én prosent i tidlig handel torsdag morgen. På formiddagen har Hovedindeksen hentet seg inn noe, men er fortsatt ned 0,67 prosent.
Samtidig har oljeprisen vendt oppover i løpet av formiddagen. I skrivende stund omsettes ett fat med Nordsjøolje (Brent spot) for 41,72 dollar i spotmarkedet, opp 0,55 prosent for dagen.
På Børsen har hydrogenselskapet Nel falt gjennom dagen, og var...Se mer

SAS starter opp igjen direkterute til Kina

SAS starter opp igjen direkteruten fra København til Shanghai én gang i uken.
Flyselskapet varslet for en måned siden at de ville begynne å fly strekningen igjen. Nå har SAS fått godkjenning fra kinesiske myndigheter til å åpne ruten, opplyser selskapet i en pressemelding.
29. september flyr dermed SAS ruten for første gang siden 31. januar, opplyses det i pressemeldingen.
– Det er første gang vi flyr t...Se mer

Vil børsnotere Play Magnus - prises til 800 mill.

Sjakkspilleren vil børsnotere sitt teknologiselskap. Emisjonen før noteringen priser Play Magnus til 250 millioner kroner mer enn i mars.
Sjakkspiller Magnus Carlsen vil børsnotere teknologiselskapet Play Magnus Group på Merkur Market, opplyser selskapet ti en pressemelding torsdag.
Selskapet skal noteres på markedsplassen 8. oktober, skriver Finansavisen som sammen med Dagens Næringsliv omtalte sa...Se mer

Kinesisk storeier selger Norwegian-aksjer

Leasingselskapet BOC Aviation, som er eid av den kinesiske staten, har torsdag solgt 421.000 aksjer i Norwegian.
Norwegian-aksjen ble handlet for rundt én krone onsdag. Om man legger denne kursen til grunn, er aksjesalget verdt omtrent 421.000 kroner.
Leasingselskapet eier fortsatt en stor post etter salget, og sitter nå med en eierandel på 9,99 prosent, ifølge børsmeldingen. Det tilsvarer i underka...Se mer

Spetalen-dominerte Ayfie Group tapte 33 millioner

Teknologiselskapet Ayfie Group måtte se at inntektene falt i første halvår, sammenlignet med samme periode året før. De totale inntektene endte på 19,9 millioner kroner, ned fra 23,4 millioner kroner året før.
Samtidig økte selskapet bruttomarginen med tre prosentpoeng til 94 prosent, etter at salgskostnadene ble nær halvert.
Likevel ender selskapet med et bratt resultatfall. Brutto driftsresultat...Se mer

Hurtigruten kutter til to skip langs norskekysten

Hurtigruten skal fra 2. oktober kun bruke to skip langs Norgeskysten mellom Bergen og Kirkenes. Det melder selskapet i en børsmelding torsdag morgen.
Avgjørelsen kommer etter samtaler med Samferdselsdepartementet, opplyser selskapet.
Med kun disse to skipene i drift forsvinner mellom 12 og 15 millioner euro ut av kassen hver måned, opplyser selskapet i børsmeldingen.
Hurtigruten meldte også om kutte...Se mer

Veidekke får kontrakt i Sverige verdt 208 millioner

Veidekke skal bygge 160 utleieleiligheter i Sisjödal i Göteborg for Aberdeen Standard Investments, ifølge en melding torsdag.
Prosjektet er en totalentreprise som omfatter fire bygninger. Kontraktssummen er 208 millioner kroner, og første innflytting er beregnet til august 2022, opplyses det.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%