I samarbeid med CMC Markets

Hard landing for børsraketten Nordic Nanovector

På en ellers ganske flat Oslo Børs ramler børsraketten Nordic Nanovector nær 11 prosent torsdag morgen. Aksjen er også mest omsatt.
Det skjer etter at primærinnsider og forskningsdirektør Jostein Dahle har solgt seg ned. Han solgte 70.000 aksjer for en samlet sum av 8,13 millioner kroner, ble det meldt torsdag morgen (se lenger ned i liven). Generelt regnes innsidesalg som negativt for en aksje, ettersom markedet antar at de som sitter på innsiden har den aller beste kunnskapen om utviklingen i et selskap.
Salget kom til tross for at ledelsen var blant de som var bundet av en såkalt lock-up-avtale i forbindelse med den nylige rettede emisjonen, altså en forpliktelse til ikke å selge aksjer. Men i avtalen var det gitt unntak for såkalt «de minimis», altså et unntak for minimale hendelser. Nordic Nanovector skriver i en børsmelding at Dahles salg er gjort i henhold til dette unntaket. De skriver også at salget ble gjort for å finansiere personlige forpliktelser.
Så langt i år har Nordic Nanovector steget 645 prosent.

NANO
Nordic Nanovector faller markant torsdag morgen/Infront
Relaterte saker

Siste nytt

Stolt-Nielsen bygger skip hos Keppel

Nyhetsbyrået Dow Jones melder i 11.26-tiden at verftsgiganten Keppel har inngått kontrakt med Stolt-Nielsen om å bygge to LNG gasskip.
Kontrakten gir Stolt-Nielsen opsjon på ytterligere tre skip.

Spørsmål

Anonym: I går vedtok Lerøy Seafood en splitt. 1 gammel aksje = 10 ny aksjer.

Gårsdagens kurs sluttet på 473,80.

Dagen startet på 46,45.

Skulle ikke dagens kurs starte på 47,38 (eller litt høyere) ?

Ved kurs 46,45 sitter alle med et lite "tap" som følge av splitten (?)

Mitt neste spørsmål: Må en eie en aksje i 1 år for å få fullt utbytte ?

Er det slik at utbytte regnes i dager av et år som en har eid aksjen ? Synes det er rart om en kan kjøpe aksjen for eksempel dagen før utbytte dagen, høste fullt utbytte og så evt. selge seg ut..

Johann Sundberg:
I utgangspunktet har du rett i at aksjekursen etter splitten skulle vært en tidel av gammel aksjekurs. Men aksjen gikk også eks 13 kroner for hver gammel aksje i utbytte. Derfor tilsvarer 46,08 kroner i dag hva aksjekursen var i går (473,80 minus 13 delt på ti).
Man trenger kun å eie aksjen dagen før den går eks. utbytte for å få utbytte. Men som man ser i Lerøy pleier aksjen å falle omtrent tilsva...Se mer

Enda et selskap tar i bruk Kongsberg Digital-plattform

Base- og logistikkselskapet NorSea Group, der Wilh. Wilhelmsen er største aksjonær, melder at de etablerer et samarbeid med Kongsberg Digital, et selskap i Kongsberg Gruppen.
Avtalen innebærer at NorSea skal bruke den nye digitale plattformen til Kongsberg kalt Kognifai i utviklingen av sitt nye logistikksystem NSG E2E.
Nyheten kommer samme uke som det ble annonsert at Fred Olsen Renewables også ska...Se mer

Seadrill-aksjen dundrer videre på Oslo Børs

Optimismen har vendt tilbake til John Fredriksens riggselskap Seadrill etter at selskapet la frem et regnskap for første kvartal som var bedre enn selskapet tidligere har indikert.
Aksjen er i 9.57-tiden opp 19,4 prosent. Det skjer etter at aksjen tirsdag steg med over ti prosent i forkant av dagens tallslipp.
Det er imidlertid få nyheter omkring det pågående arbeidet med å restrukturere Seadrills g...Se mer

«Søppel»-aksje stiger etter kontraktsavklaring

Renovasjonsselskapet RenoNordens aksjekurs stiger i formiddagstimene og er i 9.42-tiden opp 5,53 prosent.
Oppgangen kommer etter at RenoNorden meldte at de rettslige forsøkene på å forhindre at selskapet får renovasjonskontrakter i Stockholm er avsluttet.
RenoNorden vant i fjor syv av 11 kontrakter for søppeltømming hos omlag 500.000 av Stockholms innbyggere fra 1. oktober i år. Kontraktene har en v...Se mer

Seadrill-løft på Oslo Børs etter tall

Aksjekursen til det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill fortsetter oppturen etter at selskapet la frem sitt regnskap for første kvartal.
Aksjen åpner opp 10,34 prosent etter en pen oppgang på Oslo Børs oig Wall Street i forkant av tallene.
Også det Seadrill-kontrollerte Sevan Drilling stiger. Aksjen er opp 6,53 prosent i tidlig handel.

Oslo Børs stiger fra start

Godt smurt av oljepriser over 54 doller stiger Hovedindeksen på Oslo Børs 0,24 prosent fra start.
Indekstunge Statoil er opp 0,46 prosent.
Også Telenor og Marine Harvest kan vise til oppturer på henholdsvis 0,97 og 0,4 prosent.

Golden Ocean kutter underskuddet

Golden Ocean fikk et nettoresultat på minus 17,8 millioner dollar av inntekter på 83,8 millioner dollar i årets tre første måneder.
På samme tid i fjor hadde rederiet et underskudd på 68,2 millioner dollar.
Ifølge Golden Ocean-sjef Birgitte Ringstad Vartdal holdt fraktratene seg oppe i første kvartal, en periode som normalt er preget av sesongmessig svakhet.
I rapporten vises det til at ratene va...Se mer

Cxense får ny ordre

Nettløsningsselskapet Cxense melder om at det er inngått avtale med japanske President Online for brukes av Cxenxes løsninger for brukerstyring.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%