Ice og AINMT rydder opp i navnebruken – Sikter trolig mot norsk børrsnotering

Mobilselskapet Ice og eierselskapet AINMT melder at AINMT nå døpes om til å hete Ice Group. Det kommer frem i en børsmelding.
I tillegg hinter ledelsen om at Norge trolig blir valgt når selskapet skal børsnoteres. Tidligere har det blitt indikert at en børsnotering vil skje i løpet av 2017, men ikke hvor:
– Navnet Ice Group sikrer konsistens med merkevaren ice.net i Norge, som også er logisk siden Norge er det mest sannsynlige markedet for en børsnotering av Ice Group senere i år, sier konsernsjef JD Fouchard, i en uttalelse.
Aksjen i Ice Group (tidl. AINMT) omsettes i dag «over disk» på OTC-listen på Oslo Børs, men nå ser det altså ut til at selskapet vil ta steget over til Oslo Axess eller Oslo Børs innen nyttår. Tickeren til selskapet er ICE.
Ice er for mange kjent som mobilselskapet som bygger ut det som skal bli Norges tredje landsdekkende 4G-mobilnett etter Telenor og Telias nett. I tillegg har selskapet virksomhet i Brasil, Indonesia, Filippinene, Sverige og Danmark.
Ice Group skriver også at de nå jobber med alternativer for andre emisjonsrunde i forbindelse med investeringen i Brasil. E24 skrev i starten av juni om Ice sine planer om å gå inn som eier i Nextels mobilvirksomhet i landet. Etter planen skal Ice investere opptil 200 millioner dollar i eierskapet. 75 millioner dollar er allerede hentet inn i en emisjon som ble gjennomført i midten av juni, og 50 millioner dollar ble investert i juli.
Relaterte saker

Siste nytt

Saudi-Arabia ber om oljetilskudd – prisen løfter seg

Prisen på nordsjøolje har torsdag ettermiddag bikket 65 dollar per fat, og er i skrivende stund opp 2,28 prosent for dagen.
Utviklingen kommer etter en artikkel i Wall Street Journal, som skriver at Saudi-Arabia ber utenlandske oljeprodusenter om olje i etterkant av helgens droneangrep. Angrepet slo ut halvparten av landets produksjon.
Ifølge avisens kilder har Saudi-Aramco sendt en forespørsel til...Se mer

Svak opptur på Børsen etter rentefasit og oljeprisløft

Oslo Børs har stort sett hold seg i negativt terreng torsdag morgen, men har ved lunsjtider karret seg over nullstreken.
Klokken 11.47 er Hovedindeksen opp 0,14 prosent.
Samtidig har også oljeprisen vendt oppover i formiddagshandelen, med brent spot opp 1,9 prosent for dagen til 64,76 dollar.
Equinor er mest omsatt, opp 0,61 prosent. Deretter følger Nel, ned 2,49 prosent, foran Mowi som faller 1,06...Se mer

Blandet på Asia-børsene etter flere rentebeslutninger

De asiatiske børsene avslutter handelen torsdag med en blandet utvikling. Utslaget var størst i Hongkong, der Hang Seng falt mer enn én prosent.
Investorene fordøyer en rekke rentebeslutninger.
Onsdag kveld kuttet den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) som ventet renten med 0,25 prosentpoeng til intervallet 1,75–2,0 prosent, men sentralbankens medlemmer var splittet om veien videre.
Hongkong har svart med tilsvar...Se mer

Trond Mohn investerer mer i Nel-partner Greenstat

Trond Mohn har gjennom investeringsselskapet Meteva tegnet seg for 450.000 aksjer i Greenstat i forbindelse med en emisjon, ifølge en melding.
Med 12 dager igjen av tegningsperioden har totalt 23 aksjonærer tegnet seg for til sammen 2,21 millioner kroner. Av dette står Trond Mohn for den største enkeltinvesteringen så langt, med en verdi på 990.000 kroner.
Ifølge en oversikt over selskapets aksjonær...Se mer

Norges Bank venter høyere oljeinvesteringer

Norges Bank jekker opp anslaget på veksten i oljeinvesteringer i år til 14,5 prosent fra tidligere 14 prosent.
Anslaget for neste års investeringsvekst øker fra 1,5 prosent til 2,5 prosent, ifølge Pengepolitisk rapport.
Banken venter deretter fall i olje- og gassinvesteringene på fire prosent i 2021 og seks prosent i 2022. "Anslagene på investeringsveksten er i sum litt høyere enn i forrige rapport...Se mer

Kronen svekkes etter kortvarig hopp

Norske kroner styrket seg mot euro like etter torsdagens rentebeslutning, fra 9,87 til 9,82.
Etter en drøy time er den svakere enn tidligere, og går over 9,90 kroner per euro.
Valtuastrateg Magne Østnor i DNB Markets kommenterer kroneutviklingen slik:
– Det betyr at markedet ble overrasket. De visste heller ikke hva som ville skje på forhånd, så dermed ventet vi et utslag. Men at kronen faller tilbak...Se mer

Sveits holder styringsrenten uendret på -0,75 prosent

Den sveitsiske sentralbanken Swiss National Bank (SNB) beholder den negative styringsrenten på -0,75 prosent, ifølge en melding torsdag.
Banken holder dermed fast ved den ultraekspansive pengepolitikken med en av verdens laveste renter, og henviser til den «skjøre» valutasituasjonen og økt internasjonal usikkerhet.
Banken gjentar at de står klare til å gripe inn i valutamarkedet for å hindre en styr...Se mer

Europa-børsene klatrer – internasjonale renter i fokus

Det er svak oppgang på de europeiske børsene torsdag morgen, med den brede samleindeksen Stoxx 600 opp 0,14 prosent.
Unntaket er børsen i London, som peker forsiktig ned.
Det etter en blandet børsmorgen i Asia, og små utslag på Wall Street kvelden før.
Utviklingen følger en rekke internasjonale rentebeslutninger. Onsdag besluttet USAs sentralbank Federal Reserve å kutte renten med 0,25 prosentpoeng t...Se mer

Zwipe inngår partnerskaps- og distribusjonsavtale

Zwipe har signert eksklusiv partnerskaps- og distribusjonsavtale med Idemia der de to selskapene skal investere i utvikling av en disruptiv betalingskortplattform.
Det melder Zwipe torsdag.
Plattformen vil betydelig redusere kompleksiteten, kostnaden og produksjonsprosessen for biometriske betalingskort, ifølge selskapet.
Økte volumer vil forekomme i 2021 mens kortene som innehar den nye teknologien...Se mer

Resultatfall for Olav Thon Gruppen i første halvår

I første halvår oppnådde Olav Thon Gruppen et resultat før skatt på 1,7 milliarder kroner. Det er en tilbakegang fra samme periode i fjor, da selskapet oppnådde 2,9 milliarder kroner før skatt.
Selskapet eier og forvalter 91 kjøpesentre.
Konsernets samlede driftsinntekter falt til 5,14 milliarder kroner, sammenlignet med 5,87 milliarder kroner i samme periode i 2018.
Mens både leieinntekter og losji...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%