I samarbeid med CMC Markets
Lerøy Seafood Group
--

Laster...

Tid
-
Åpning
-
Høy
-
Lav
-
Volum
-
Omsetning
-
Markedsverdi
-
Valuta
-
Se mer på E24 Børs

Nyheter om Lerøy Seafood Group

Spørsmål

Anonym: I går vedtok Lerøy Seafood en splitt. 1 gammel aksje = 10 ny aksjer.

Gårsdagens kurs sluttet på 473,80.

Dagen startet på 46,45.

Skulle ikke dagens kurs starte på 47,38 (eller litt høyere) ?

Ved kurs 46,45 sitter alle med et lite "tap" som følge av splitten (?)

Mitt neste spørsmål: Må en eie en aksje i 1 år for å få fullt utbytte ?

Er det slik at utbytte regnes i dager av et år som en har eid aksjen ? Synes det er rart om en kan kjøpe aksjen for eksempel dagen før utbytte dagen, høste fullt utbytte og så evt. selge seg ut..

Johann Sundberg:
I utgangspunktet har du rett i at aksjekursen etter splitten skulle vært en tidel av gammel aksjekurs. Men aksjen gikk også eks 13 kroner for hver gammel aksje i utbytte. Derfor tilsvarer 46,08 kroner i dag hva aksjekursen var i går (473,80 minus 13 delt på ti).
Man trenger kun å eie aksjen dagen før den går eks. utbytte for å få utbytte. Men som man ser i Lerøy pleier aksjen å falle omtrent tilsva...Se mer

Analytiker: Derfor overrasket lakseselskapene

Det har kommet en del reaksjoner på morgenens resultatskred. Vi tar det fra begynnelsen:
Nordeas lakseanalytiker Kolbjørn Giskeødegård tilskriver Lerøys positive overraskelse både høyere volumer og marginer enn ventet, samt sterkere bidrag fra villfisksegmentet i Havfisk.
Han venter imidlertid lavere volumer i andre kvartal, men anslår tre til fem prosent høyere estimater på rapporten.
Når det kommer til Austevoll e...Se mer

To regnskapsrekorder for Lerøy

Oppdrettselskapet Lerøy hadde i første kvartal sin høyeste omsetning og sitt høyeste driftsresultat noensinne, ifølge en børsmelding torsdag. Konsernet advarer samtidig om at produksjonen i andre kvartal blir lavere.
Selskapet økte omsetningen med 43 prosent til 5,46 milliarder kroner i første kvartal, målt mot samme periode i fjor. Slaktevolumet av laks og ørret øke med 13 prosent.
Resultat før skatt og verdijus...Se mer

Lerøy-styret foreslår aksjesplitt

I en børsmelding fredag skriver Lerøy Seafood Group at de med bakgrunn i styrets ønske om å styrke aksjens likviditet har besluttet å foreslå en splitt av selskapets aksjer.
Av forslaget kommer det frem at én gammel aksje gir ti nye aksjer.
Forslaget vil bli fremlagt for godkjennelse i selskapets ordinære generalforsamling 23. mai.

– DNB går fra Hold til Kjøp på laks

Nettstedet iLaks melder at analytiker Alexander Aukner i DNB Markets nå har oppgradert anbefalingen sin på oppdrettssektoren fra Hold til Kjøp.
Samtidig nedjusterer meglerhuset forventningen til lakseprisen for 2017 fra 62 til 57 kroner per kilo, og fra 56 til 55 kroner per kilo for 2018.
Meglerhuset peker ifølge iLaks på kursfallene i lakseaksjene den siste tiden, og nedgraderingene som har kommet...Se mer

Ny lakserapport fra Nordea senker lakseaksjene

Sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea reduserer estimatene for lakseprisen de neste årene og svinger også kniven over kursmålene på lakseselskapene.
Det fremkommer i en omfattende sektorrapport fredag. Der kuttes lakseprisprognosen med 3 kroner i perioden 2017 til 2019, til henholdsvis 57, 51 og 50 kroner per kilo.
På Oslo Børs reagerer investorene med å sende lakseaksjene nedover.
● Marine Harvest, som er mest...Se mer

Lerøy permitterer 100 ansatte

Hitra-Frøya skriver Lerøy Midt AS må permitere ansatte grunnet dårlig tilgang på slakteklar laks gjør at oppdrettselskapet må permitere én av fem ansatte.
Selskapet reduserer aktiviteten ved landanleggene på Hitra etter påske og noen uker fremover, skriver Hitra-Frøya .
- Det arbeides aktivt med å gjøre permitteringene så korte som mulig, og aktiviteten blir tatt opp igjen til normalt nivå på begg...Se mer

Lerøy misfornøyde med regjeringens forslag

Regjeringen har i dag foreslått å oppheve pliktsystemet for torsketrålere. Dette faller ikke god jord hos Lerøy Seafood Group, som har denne typen virksomhet gjennom Havfisk og Norway Seafoods Group.
- Fremtidsrettede rammevilkår, herunder forutsigbarhet og langsiktig tenkning, er sentralt for å muliggjøre investeringer og skape sysselsetting i en konkurranseutsatt og kapitalkrevende industri. Lerø...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hvor går Lerøy Seafood aksjen (LSG) ? Beste resultat noen gang, men aksjen straffes ??

Samme med Austevoll Seafood (AUSS) ??

Anders Park Framstad:
Hei! Litt generelt har vi sett at kvartalsresultatene fra lakseselskapene ikke har utløst positive kursreaksjoner. Dette skyldes nok at det var bakt inn høye forventninger grunnet de velkjente høye prisene, samtidig som flere av selskapenes rapporter har vært preget av blant annet lavere produksjon som følge av de biologiske utfordringene i bransjen.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%