I samarbeid med CMC Markets
Yara International
--

Laster...

Tid
-
Åpning
-
Høy
-
Lav
-
Volum
-
Omsetning
-
Markedsverdi
-
Valuta
-
Se mer på E24 Børs

Nyheter om Yara International

Lavere gjødselpriser bidrar til kraftig resultatkutt hos Yara

Kunstgjødselgiganten Yara slapp fredag resultatene for tredje kvartal som viser en kraftig nedgang mot samme periode ifjor:
* Omsetningen falt fra 30,5 milliarder til 23,9
* Brutto driftsresultat ble mer enn halvert fra 7,8 til 3,0 milliarder
* Resultat etter skatt falt fra 4,0 milliarder til 821 millioner.
– Yara rapporterer et svakere resultat enn for ett år siden, gjenspeilet i globalt tilbudsdrevn...Se mer

Bred oppgang på Oslo Børs - Yara-opptur etter anbefaling

Med oljeaksjene i front har Oslo Børs løftet seg gjennom dagen. Hovedindeksen er opp 0,77 prosent til 609,43 poeng.
Børslokomotivet Statoil drar lasset med en oppgang på 1,05 prosent til 125,3 kroner, og eksemplevis DNO er opp 4,88 prosent til 7,74 kroner per aksje. Oppgangen er imidlertid bred, og alt fra Marine Harvest (+1,76 prosent) til DNB (+0,49) løfter seg. Laksesektoren har generelt en god...Se mer

Yara-sjefen kjøper aksjer for én mill.

Yaras konsernsjef, Svein Tore Holsether, har ifølge en børsmelding fra selskapet kjøpt 3.500 nye aksjer i selskapet. Handelen skjedde fredag til en kurs på 284,30 kroner aksjen, noe som gir en kjøpesum på 995.050 kroner.
Etter kjøpet sitter Holsether på 13.893 aksjer i selskapet.

Yara kjøper Tatas urea-virksomhet i India

Det går frem av en børsmelding onsdag.
Kjøpssummen er 400 millioner dollar, eller drøye 3,35 milliarder kroner etter dagens dollarkurs.
– Oppkjøpet representerer enda et viktig steg i vår vekststrategi, og gir oss en fullintegrert posisjon i verdens nest største gjødselmarked. India har en sterk befolkningsvekst, økende levestandard og et betydelig potensial for å forbedre produktiviteten i landbr...Se mer

Venter resultatfall på 30 prosent for Yara

DNB Markets er ute med en oppdatering på Yara, der de skriver at svak utvikling i det europeiske markedet peker mot svakere etterspørsel for kunstgjødselprodusenten.
- Selskapet annonserte 11. mai de nye prisene for sesongen, og med bakgrunn i en svak etterspørsel venter vi at mer enn halvparten av volumet i kvartalet er solgt på basis disse nye prisene, skriver meglerhuset.
På deres beregninger venter de...Se mer

... og sikrer milliardlån

I tillegg til sluttføring av salg av virksomhet til Praxair, melder Yara på morgenkvisten at selskapet har gjennomført en vellykket plassering av et nytt obligasjonslån.
Lånet er på 500 millioner dollar, tilsvarende snaut 4,15 milliarder norske kroner, og har en løpetid på 10 år. Utstedelsen ble gjort i det amerikanske markedet til 200 basispunkter over amerikansk statsobligasjonsrente. Obligasjons...Se mer

Yara sluttfører milliardsalg

Kunstgjødselsprodusenten Yara sluttfører salget av den europeiske CO2-virksomheten sin og den resterende eierandelen i Yara Praxair Holding, melder selskapet i en børsmelding. Salget ble kjent allerede i september i fjor.
Salget er forventet å gi en gevinst på 150 millioner euro, cirka 1,3 milliarder norske kroner. 

Yara rokkerer i konsernledelsen

Yara gjør endringer i konsernledelsen varsler selskapet i en børsmelding. Målet skal være å styrke fokus på strategi, innovasjon og posisjonering.
Terje Tollefsen går inn i Yaras konsernledelse som konserndirektør for strategi og forretningsutvikling fra 1. juni. Tollefsen er i dag leder for strategi- og forretningsutviklingsfunksjonen, og rapporterer til konsernsjefen.
Pierre Herben går inn i Yaras...Se mer

Yara kjøper i Bulgaria

Yara kjøper gårdsdriftssystemvirksomhet av bulgarske Micro Account. Dette opplyser selskapet i en pressemelding fredag morgen.
Den nykjøpte virksomheten befinner seg i Bulgaria og Romania, og vil bli driftet som en integrert del av Yara Crop Nutrition fra Varna i Bulgaria.

Yara forandrer tilbakekjøpsprogrammet

Den statseide gjødselsprodusenten Yara innkaller til generalforsamling og kunngjør samtidig at styret kommer med et nytt forslag til tilbakekjøp av aksjer.
Styret foreslår at det eksisterende tilbakekjøpsprogrammet erstattes av et nytt program som gir styret fullmakt til tilbakekjøp av inntil fem prosent av Yaras aksjer før neste ordinære generalforsamling.
Minste og høyeste beløp som kan betales...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%