Italiensk oljekjempe overrasker

Italienske Eni har på morgenkvisten meldt om et resultat på 965 millioner euro i første kvartal, ifølge Financial Times.
Dette er en solid forbedring fra minus 383 millioner i første kvartal 2016, bedre enn ventede 610 millioner og føyer seg inn i en rekke av sterke førstekvartalsresultater som allerede består av blant annet Exxon, Chevron, Total, BP – og norske Statoil.

Siste nytt

Markant oppgang på Oslo Børs – Nel hentet inn nesten hele fallet fra i går

Hovedindeksen fikk et markant oppsving tirsdag etter den verste børsdagen siden mars mandag.
Oslo Børs steg fra start tirsdag og var opp 1,30 prosent kort tid etter åpning. Slik holdt deg seg utover dagen, da Hovedindeksen fikk hentet inn noe av det kraftige fallet fra mandag.
Ved stenging var Hovedindeksen opp 1,25 prosent.
Mandag hadde Børsen til motsetning sin verste dag siden slutten av mars og v...Se mer

Wall Street stiger igjen – Tesla falt over 5 prosent

De tre amerikanske hovedindeksene pekte lett oppover fra start tirsdag.
Dow Jones snudde imidlertid etter en drøy times handel, og var ved 16.50-tiden ned 0,14 prosent. Klokken 17 var det røde piler for alle de tre indeksene.
Investorene har måttet velge mellom frykten for en opphopning av nye coronatilfeller på den ene siden, og et ventet oppsving i teknologi-aksjer på den andre, ifølge CNBC.
Slik ser det ut på Wall Street...Se mer

Arbeidsledigheten faller for syvende uke på rad

Tirsdag er det registrert 106.300 helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Dette utgjør 3,8 prosent av arbeidsstyrken, og er 2.000 færre enn forrige uke.
Samtidig viser tallene fra Nav at det var 3.800 færre arbeidssøkere. Dermed er det nå registrert 200.200 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav.
– Antallet arbeidssøkere registrert hos NAV har gått ytterligere ned den s...Se mer

Rec stiger før Teslas «Battery Day» etter spekulasjoner

Silisiumprodusenten Rec Silicon er blant aksjene som stiger kraftig tirsdag etter at aksjen falt kraftig med resten av markedet mandag.
Analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux sier aksjen har vært sterk de siste ukene, og trekker frem to faktorer som kan ligge bak.
– Det ene er etableringen av en solcelleprodusent rett i nærheten av Moses Lake, som har ambisjoner om å bli et integrert sol...Se mer

SAS-aksjonærene har bestemt seg: Godkjente redningsplanen

Den siste brikken har nå falt på plass for SAS-ledelsen i arbeidet med den omfattende redningsplanen. Tirsdag stemte aksjonærene for og nå skal friske milliarder sprøytes inn. Samtidig vil selskapet fortsatt nedbemanne totalt 5.000 stillinger.
Flyselskapet SAS er hardt rammet av coronapandemien. Tirsdag klokken 10:00 skulle aksjonærene stemme over redningspakken ledelsen har foreslått, etter at kre...Se mer

Thon overtar flere kjøpesentre på nyåret

Olav Thon Gruppen har tirsdag signert avtale om å overta forvaltningen av seks norske kjøpesentre som eies av Storebrand. Avtalen gjelder fra januar 2021.
Storebrand Eiendom er blant Norges største eiendomsforvaltere med et samlet areal på cirka 1.000.000 m², til en markedsverdi på 33 milliarder kroner.
Sentrene som Thon nå får inn i sin portefølje ligger ulike steder i Sør-Norge. Konsernet er spesi...Se mer

Svenske Riksbanken rører ikke nullrenten

Sveriges sentralbank Riksbanken har besluttet å holde renten uendret på null prosent.
Det kommer frem etter rentemøtet tirsdag morgen.
Beslutningen var ventet på forhånd.
Riksbanken venter nå at nullrenten skal vare frem til tredje kvartal i 2023, i likhet med tidligere prognoser. Riksbanken holder også verdipapirkjøpsprogrammet uendret frem til juni 2021.
Samtidig har Riksbanken økt sin BNP-prognose...Se mer

Odfjell Drilling får Aker BP-kontrakt verdt inntil 400 mill.

Avtalen gjelder leie av riggen Deepsea Stavanger. Aker BP betaler inntil 44 millioner dollar, tilsvarende rundt 400 millioner kroner, for boring av fem brønner.
Kontrakten er en del av en eksisterende rammeavtale mellom de to selskapene.
Oppstart av arbeidet er planlagt senest innen utgangen av tredje kvartal 2021, etter at riggen har kommet tilbake fra Sør-Afrika.

Petroleumstilsynet har funnet flere regelbrudd på Seadrill-rigg

Tilsynet mener kostnadsreduksjoner og nedsatt situasjonsforståelse er blant årsakene til at en utilsiktet hendelse på riggen West Mira.
Tilbake i mars ble den nedre stigerørspakken på den flyttbare boreinnretningen West Mira utilsiktet frakoblet. Nå har Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomført en gransking som har identifisert flere regelbrudd. Det kommer frem i en melding fra Ptil.
Tilsynet har på bakgrunn av gr...Se mer

Equinor får rekordturbiner til verdens største havvindpark

Equinor og SSEs gigantprosjekt Dogger Bank bestiller rekordstore turbiner fra GE på hele 13 megawatt.
Større turbiner gjør at det trengs færre enheter, og senker utbyggingskostnadene. Dagens største turbiner har en kapasitet på rundt ti megawatt.
Den nye kontrakten omfatter ifølge en melding fra Equinor bestilling av 190 større turbiner, som skal installeres i løpet av de to første fasene av prosjek...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%