I samarbeid med CMC Markets

John Fredriksens tørrlastrederi kutter underskuddet kraftig

Tørrlastrederiet Golden Ocean, der John Fredriksen er storaksjonær, sliter i et tøft marked. Situasjonen ble likevel bedre i første kvartal enn samme periode i fjor.
Etter at driften gikk 154,3 millioner dollar i minus i første kvartal i 2015, endte man 32,5 millioner dollar i minus i første kvartal i år.
Omsetningen økte fra 18 til 45 millioner dollar i samme periode. Det samlede underskuddet ble redusert fra 75,3 til 68,2 millioner dollar.
De dundrende underskuddene forklares av de lave ratene, altså leieprisene, som råder i tørrlastmarkedet om dagen.
– Ratene observert i første kvartal var under driftskostnader i alle segmenter, og var de laveste observerte ratene i et helt kvartal på 30 år, skriver selskapet i rapporten.
De skriver videre at markedet i andre kvartal har vært noe bedre.
– Dette bør føre til et noe forbedret driftsresultat i andre kvartal, legger selskapet til og peker på at utsettelser av bestilte skip vil være noe man vil fortsette å fokusere på.
Golden Ocean sikret i februar en avtale med bankene som sikret at de slipper å betale ned på bankfasilitetene sine gjennom de neste to og et halvt årene, i tillegg til en del endringer i lånevilkårene. Samme måned hentet selskapet også inn 205,4 millioner dollar i en reparasjonsemisjon.
– Etter en velykket refinansiering og utstedelse av aksjer i februar, har Golden Ocean sikret seg en sterk kontantposisjon for å motstå de dårlige markedsforholdene som råder. Rater rundt driftskostnadsnivåer er nødvendig for at skrotingen (av gamle skip, journ.anm.) skal fortsette, skriver selskapet.
I mars annonserte selskapet at de har fått utsatt leveransene av to nye Capesize-skip. I januar mottok de to Capesize- og to Newcastlemax-skip, mens man i februar mottok og samtidig solgte Front Caribbean. Skipet er leid tilbake i en periode på 12 måneder.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Ny børsrekord i USA

Det gikk rolig for seg i dagens handel på amerikanske børser. Åpningen var flat, og utviklingen har også vært relativt flat gjennom børsdagen.
Med et løft på hårfine 0,08 prosent stenger Nasdaq til ny rekord på 6210,19 poeng. S&P 500 steg med 0,03 prosent til ny bestenotering på 2415,82 poeng.
Dow Jones stenger med en ytterst marginal nedgang på 0,01 prosent.

Opera kjøper egne aksjer

Opera Software har kjøpt tilbake 36.000 egne aksjer til snittkurs 31,6494 kroner. Det skriver selskapet i en børsmleding. Opera eier etter transaksjonen 4.191.000 egne aksjer.

BMW kaller tilbake 45.000 biler

BMW kaller tilbake 45.000 biler av modellen 7-serie etter at det ble funnet feil med dørene, skriver CNBC. Modellene det gjelder er 745i, 745Li, 750i, 750Li, 760i, 760Li og B7 Alpina. Alle skal være modeller fra mellom 2005 og 2008. Ifølge BMW kan dørene plutselig åpne seg.

Paddeflat åpning på Wall Street

Wall Streets toneangivende børser åpner sidelengs på fredag.Slik ser det ut kort tid etter handelen startet: Dow Jones faller med hårfine 0,05 prosent
Nasdaq faller med 0,11 prosent
S&P 500 faller med 0,08 prosent

USAs vekst i første kvartal justeres kraftig opp

Veksten i USAs økonomi er oppjustert til 1,2 prosent i første kvartal.
Det skriver nyhetsbyrået Dow Jones.
Dette er langt høyere enn forventningen på 0,8 prosent.
Justeringen er betydelig, for et foreløpig estimat viste en vekst på bare 0,7 prosent i kvartalet.

Nordea-fond flagger i Saferoad

Fond forvaltet av Nordea Funds Oy er tildelt knappe 5,94 millioer aksjer i den pågående rettede emisjonen i Saferoad Holding.
Dermed har de en eierandel på 8,9 prosent, ifølge en børsmelding.
Tidligere ffredag meldte DNB om at deres fond hadde en eierandel på 8,95 prosent etter tildelingen av emisjonsaksjer.

Oljeprisen faller igjen - under 51 dollar

Oljeprisene begynte dagen med å løfte seg nesten en dollar fra nattens bunn-nivåer, men har etter lunsj falt tilbake.
Etter å ha ligget rundt 51,80 dollar frem til lunsj, har brentolje fra Nordsjøen falt tilbake til 50,91 dollar i 14.07-tiden.

Oslo Børs siger inn mot helgen

Hovedindeksen på Oslo Børs har tikket nedover i løpet av fredagen.
I 13.43-tiden er indeksen ned med 1,14 prosent, noe som i stor grad har sammenheng med oljeprisfallet på nesten fem prosent torsdag.
Statoil-aksjen er ned med 2,03 prosent og forklarer i seg selv mye av nedgangen i Hovedindeksen.
Mest omsatt er imidlertid AF Gruppen med 371 millioner kroner. Det bidrar Obos sitt kjøp av 2,35 millioner...Se mer

Atlantic Petroleum snur til overskudd

Atlantic Petroleum har gått fra et netto underskudd på 15,8 millioner danske kroner i første kvartal i fjor til et overskudd på 5,4 millioner danske kroner i år.
Konsernsjef Ben Arabo i selskapet sier i en børsmelding at lav kostnadsbase kominbert med at at selskapets Orlando-felt vil komme i produksjon i andre halvår neste år gjør at selskapet har en solid base for fremtidig vekst.

Styremedlem kjøper i Sparebanken Møre

Roy Reite, som er nestleder i styret i Sparebanken Møre, har kjøpt 600 egenkapitalbevis i banker til kurs 238,38, ifølge en børsmelding.
Etter kjøpt eier han 2.522 egenkapitalbevis i banken.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%