I samarbeid med CMC Markets

J.P. Kenny Petroleum skal noteres på Merkur Market

Oslo Børs melder at selskapet J.P. Kenny Petroleum har søkt og fått ja til å noteres på Merkur Market, skrives det i en børsmelding.
Det er forventet at selskapet blir tatt opp til handel på onsdag 22. november. Selskapet har fått tickeren JPK-ME.
Baltic Sea Properties AS har også søkt om opptak på Merkur Markets og fått ja. Aksjene tas opp til handel 22. november 2017.

Siste nytt

Tesla ber retten avvise aksjonærsøksmål

I dokumenter levert en domstol i San Francisco ber Tesla om at søksmålet fra en gruppe aksjonærer blir avvist, ifølge Reuters.
Det var i oktober i fjor at elbilprodusenten ble saksøkt på vegne av investorer som kjøpte aksjer i perioden 4. mai 2016 til 6. oktober 2017.
I søksmålet hevdes det at aksjekursen var kunstig høy fordi toppsjef Elon Musk og andre i ledelsen villedet aksjonærene. Selskapet sk...Se mer

Moon Jae-in og Kim Jong-un møttes for å snakke om Trump

Sør-Koreas president Moon Jae-in skal i dag ha møtt Nord-Koreas leder Kim Jong-un for å diskutere det mulige toppmøtet med USAs president Donald Trump, melder Reuters.
Møtet har skjedd i stillhet lørdag, rett nord for grensen mellom de to landene, skriver nyhetsbyrået. Utfallet av møtet vil presenteres av Moon søndag morgen, ifølge en uttalelse fra hans kontor.
Globale børser falt da Donald Trump to...Se mer

Nordic Nanovector oppdaterer markedet på søknader

I en børsmelding fredag kveld kom det frem at Nordic Nanovector har mottatt tilbakemelding fra Regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK) om søknaden om klinisk testing for Archer-1 fase 1b med Betalutin.
Tilbakemeldingen har kommet etter gjennomgang av søknaden fra 26. april.
Selskapet skriver at de nå jobber videre med REK og håper å få en godkjennelse slik at de kan tes...Se mer

Vente at jobbtall vil sementere renteheving fra Fed

Neste fredag slippes jobbtall fra USA for mai, «nonfarm-payrolls», og tallene er ventet å legge seg på toppen av bunken med positive nøkkeltall fra landet med verdens største økonomi.
Økonomene venter ifølge Marketwatch at det kom til 200.000 nye jobber utenfor landbruket i mai, og at arbeidsledigheten holder seg under 4 prosent.
Lønnsveksten er ventet å komme inn på 2,6 prosent.
Dersom tallene blir så gode so...Se mer

Moody’s vurderer nedgradering av Italia

Den politiske usikkerheten i Italia har fått Moody’s til å ta landets kredittverdighet opp til vurdering for en mulig nedgradering, skriver Financial Times.
Moody’s sier at Italias Baa2-rating, hvilket er to knepp over søppelstatus (junk), står i fare grunnet to nøkkelfaktorer: Muligheten for at landets finanspolitiske styrke vil smuldre opp under den nye koalisjonsregjeringens planer, og at muligh...Se mer

Amerikanske selskaper har gitt tilbake 8.200 milliarder

I løpet av de siste 12 månedene har amerikanske selskaper vært rause med sine aksjonærer, og tilbakekjøp av egne aksjer og utbytter beløper seg nå til over 1.000 milliarder dollar (8.165 milliarder kroner).
Det er første gang i historien at selskapene bryter 1.000 milliarder dollar-grensen, skriver Financial Times.
Store amerikanske selskaper på S&P 500 har til sammen kjøpt tilbake aksjer for 187,2...Se mer

Kahoot er verdsatt til 977 millioner kroner

Fredag ble Kahoot introdusert på OTC-listen, og basert på handel i gråmarkedet, der Kahoot-aksjer byttet hender for 185 kroner per stykk, skriver hegnar.no.
Det verdsetter selskapet til 977 millioner kroner.
Ifølge nettstedet hentet selskapet inn 130 millioner kroner 9. april i en kapitalutvidelse, noe som ga en verdsettelse på 792 millioner kroner. Nå 46 dager senere har altså selskapet lagt på seg...Se mer

Fall i oljeprisen tynget Wall Street

Kun Nasdaq-indeksene Composite og Nasdaq 100 holdt seg på plussiden fredag, med hjelp fra blant annet American Airlines som stengte opp 3,10 prosent, da lavere oljepris betyr billigere flybensin.
Igjen, og i likhet med på Oslo Børs, var det oljeaksjene det gikk hardest utover
S&P 500 sektorindeks for energi stengte ned 2,61 prosent
  • Dow Jones falt 0,24 prosent
  • Nasdaq Composite steg 0,13 prosent
  • S&P500 falt 0,24 prosent...Se mer

Trump kan redde ZTE, men møter Kongress-motstand

Trumps administrasjon har informert Kongressen om at de har kommet frem til en avtale som vil sørge for at den kinesiske telekomaktøren ZTE fortsatt har livets rett.
Det skriver Bloomberg som siterer to kilder med kjennskap til saken.
Det amerikanske handelsdepartementet skal ha informert om at ZTE i den nye avtalen vil betale en større bot, ansette amerikanere med ansvar for å overse at selskapet i...Se mer

Musks Model 3-grep: Seks fly med roboter og utstyr

Seks fly proppet med roboter og utstyr fra Europa har landet ved Teslas gigafabrikk i Nevada for å øke batteriproduksjonen og komme den haltende Model 3-produksjonen til unnsetning, sier kilder til Reuters.
– Som vanlig i Tesla, så gjøres alt i hastverk, og penger synes ikke å være noen hindring, sier en kilde til nyhetsbyrået om det oppsiktsvekkende og trolig svært kostbare krisegrepet.
Musk synes å satse alt på å få...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%