I samarbeid med CMC Markets

Kilder: H&M har sjøsatt hemmelig kostnadsprogram

H&Ms ledelse startet allerede i høst enn så lenge hemmelig program for å redusere kostnadene og effektivisere selskapet, ifølge kilder til Breakit.
H&Ms presseavdeling bekrefter at programmet, som døpt til «Future fit» finnes, men påpeker samtidig at det «ikke er en sparepakke», skriver Breakit.
En viktig del av programmet er ifølge kildene at mellomlederne i H&M skal redegjøre for sine ansattes arbeidsoppgaver og deretter rapportere dette oppover i organisasjonen.
Ved hjelp av dette grunnlaget skal H&M-ledelsen deretter kunne effektivisere organisasjonen.
H&M holder kapitalmarkedsdag i morgen onsdag. Programmet «Future fit» har så langt ikke vært avslørt hverken internt eller til markedet.

Siste nytt

Spørsmål: MPC Container Ships

Anonym: Hei! Kan dere forklare hva som skjer med MPC nå? Hvorfor handles de på merkur nå som de søker om å bli listet på Oslo Børs?

Marius Lorentzen:
Hei. MPC Container Ships har bedt om å få overført noteringen sin fra Oslo Axess til Oslo Børs. For deg som investor betyr ikke dette noe særlig, og du kan fortsette å handle som før.
Både Merkur Market, Oslo Axess og Oslo Børs er alle markedsplasser på Oslo Børs. Det er en del forskjeller i krav, hva selskapene må betale for å være notert og lignende som skiller dem. Men for en privat investor er...Se mer

Legemiddelgiganten anklages for korrupsjon i Hellas

Ti greske politikere, flere av dem tidligere ministere, anklages for å ha tatt imot bestikkelser fra den sveitsiske legemiddelgiganten Novartis, skriver Dagens Industri.
Parlamentet i Hellas har nå besluttet å sette i gang undersøkelser for å komme til bunns i mistankene.
Selskapet har i en uttalelse sagt at det skal reagere «hurtig og besluttsomt» hvis medarbeidere har gjort noe umoralsk.
Blant de mistenkte er tidliger...Se mer

Markert rentefall i USA løfter Wall Street

Etter at den amerikanske sentralbanken offentliggjorde referatet fra det forrige rentemøtet onsdag kveld steg renten på den 10-årige amerikanske statsobligasjonen fra 2,9 til 2,96 prosent på kort tid etter hvert som markedet fordøyde innholdet.
Det er det høyeste rentenivået vi har sett siden desember 2013, da rentenivået så vidt bikket tre prosent.
Det sendte det amerikanske aksjemarkedet nedover u...Se mer
.
.Infront/E24

Kreftselskapet Genmab gjorde Danmark til børsvinner

Fasit etter torsdagens aksjehandel i Europa er at et relativt lite kreftselskap i Danmark står igjen som den store vinneren.
Bioteknologi-selskapet Genmab spesialiserer seg på kreftforskning, og onsdag kveld leverte de resultater langt over forventningene.
Det er medikamentet Darzalex som er gullbeholdningen til selskapet, og i rapporten spår d at salget vil bringe inn minst 2 milliarder dollar ba...Se mer

Rovio falt 3,8 milliarder i verdi på en dags handel

Da Angry Birds-skaperen Rovio Entertainment Corporation ble børsnotert i slutten av september ble selskapet verdsatt til 1,1 milliarder euro, med en aksjepris på 11,5 euro.
De slapp foreløpige tall for fjorårets fjerde kvartal torsdag og bommet på salgsforventningene. Inntektene endte på 73,9 millioner euro (714,76 millioner kroner), mens analytikerne ifølge Bloomberg ventet 79 millioner euro.
Rovio tar ned guidingen og mel...Se mer

USAs tangerte egen oljeeksportrekord

Den amerikanske oljeeksporten steg til over 2 millioner fat per dag forrige uke. Det har bare skjedd en gang tidligere, skriver Finwire.
Den økte eksporten bidro sterkt til den overraskende nedgangen i amerikanske oljelagre forrige uke.
Lagrene var ned med 1,6 millioner fat, mot en ventet oppgang på 2,4 millioner.
Det amerikanske energiinformasjonsbyrået, som er en etat under departementet, skrive...Se mer

Analyseselskap om Borrs oppkjøp: – Vil skape en riggflåte verdt 28 milliarder

Vessels Value har beregnet at flåten til Tor Olav Trøims Borr Drilling vil være verdt 3,57 milliarder dollar (28 mrd. kroner) etter oppkjøpet av Paragon Offshore. Analyseselskapet beregner salgsverdien og tar ikke hensyn til ordreboken.
– Oppkjøpet var definitivt uventet (...) vi hadde ikke ventet at de ville starte 2018 med å kjøpe en flåte bestående av kandidater for skraping, sier offshore-ansva...Se mer

Hovedindeksen sniker seg over nullstreken

Tredje dag på rad kan Hovedindeksen på Oslo Børs skilte med oppgang, dog med minste mulige margin på 0,01 prosent.
Blant Hovedindeksens vinnere torsdag finner vi Rec (+6,11 prosent), Grieg Seafood (+5,54 prosent) og Photocure (+5,35 prosent).
I motsatt ende av skalaen finner Schibsted (B, −2,50 prosent), Kitron (-2,27 prosent) og Thin Film (-2,20 prosent)
Mest omsatt var Statoil som falt 0,28 prosent
Totalt ble det omsatt for 4,3...Se mer

Superstjernen snakker ned Snapchat på børsen

Mer trøbbel for Snapchat etter redesignet. TV-kjendis, modell og designer Kylie Jenner sier hun har sluttet å bruke billeddelingsappen, skriver Business Insider.
Jenner har lenge hatt en av de mest fulgte kontoene på Snapchat.
Etter tweeten startet aksjen å falle i førhandelen på Wall Street. Da bjellen ringte for åpning falt den rett ned.
Etter 15 minutter med handel faller aksjen over fire pr...Se mer

Oppgang fra start på Wall Street

De amerikanske indeksene starter dagen i positivt terreng, men som ble bevist senest onsdag, betyr det lite for hvordan det ender til slutt.
  • Dow Jones er opp 0,39 prosent
  • Nasdaq Composite er opp 0,46 prosent
  • S&P 500 er opp 0,40 prosent I tidlig handel blant Dow-komponentene er det United Technologies som peker seg ut positivt med en oppgang på 2,55 prosent.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%