I samarbeid med CMC Markets

KLP kaster ut selskaper som skraper skip

KLP og KLP-fondene utelukker flere selskaper fra sine investeringer på grunn av risiko for alvorlig miljøskade og brudd på menneskerettigheter.
Det gjelder selskapene Evergreen Marine Corporation Ltd., Korea Line Corporation, Precious Shipping PCL og Thoresen Thai Agencies PCL.
Det skjer etter at Norges Bank i januar kastet ut de samme selskapene.
– Vi er veldig fornøyd med at Norges Bank og Etikkrådet bidrar til sette press på rederiene som skraper skip på en uansvarlig måte, sier leder for ansvarlige investeringer i KLP, Anne Kvam. 
– KLP har besluttet å følge den standarden for utelukkelse som er satt av Etikkrådet. Det vil si at flere selskaper vil stå i fare for å bli utelukket fra KLP og KLP-fondenes investeringer dersom de fortsetter å skrape skip på en uansvarlig måte, sier hun.
KLP har vært i dialog med Evergreen Marine Corporation, som er det eneste selskapet som KLP var investert i på tidspunktet for utelukkelsen.Dialogen har ikke ledet til tilstrekkelige endringer, sier KLP.
KLP følger også Oljefondet i å utelukke selskapet AECOM for produksjon av deler til atomvåpen og Atal for risiko for brudd på menneskerettigheter. Flere andre selskaper på listen var allerede utelukket av KLP.

Siste nytt

Seabird øker underskuddet

Seismikkselskapet Seabird Exploration, som sliter økonomisk, leverer tall fredag morgen.
Seabird fikk inntekter på 5,47 millioner dollar i fjorårets fjerde kvartal, opp fra 3,45 millioner dollar samme kvartal året før.
Driftsresultatet (Ebidta) endte på minus 2,10 millioner dollar i kvartalet, mot 1,90 millioner dollar samme periode året før.
Underskuddet endte på 5,88 millioner dollar de tre sist...Se mer

Subsea 7 inngår partnerskap med Schlumberger

I en børsmelding opplyser Subsea 7 at de er i ekslusive samtaler med oljeservicekjempen Schlumberger om å danne et nytt felleseid selskap som skal bygge på Subsea Integration Alliance.
Subsea Integration Alliance ble etablert i 2015, og er et samarbeidsprosjekt mellom Subsea 7 og Schlumberger-eide Onesubsea.
Samarbeidet kombinerer Onesubseas produksjonssystemer (SPS) og behandlingssystemer under van...Se mer

Oljeprisen klatrer etter uventet fall i USAs oljelagre

Oljeprisen stiger, blant annet drevet av et uventet fall i amerikanske oljelagre.
De ukentlige lagertallene viste en nedgang på 1,6 millioner fat i forrige uke, viste tall fra det amerikanske energibyrået (EIA), som ble sluppet torsdag ettermiddag. Det var ventet en økning på 1,8 millioner fat.
Oppgangen kommer på tross av rekordhøy amerikansk eksport.
USA tangerte egen rekord da den amerikanske olj...Se mer

Børsene i Asia stiger bredt tross rente-nerver

Børsene i Asia og Stillehavsregionen stiger bredt fredag morgen.
Investorene fortsetter å diskutere utsiktene for normalisering av sentralbankenes pengepolitikk, og påvirkningen av oppgangen i statsrenter, ifølge Bloomberg.
Viktige USA-renter fortsetter å være på høyeste nivåer siden 2014. Renten på amerikanske statsobligasjoner med tiårig løpetid er nå på 2,93 prosent.
– Investorene er rett og slett...Se mer

Solstad Farstad øker inntektene men taper penger

Rederiet Solstad Farstad postet sine kvartalstall for fjerde kvartal 2017 torsdag kveld.
Rapporten viser at selskapet har økt inntektene til 1,1 milliarder kroner i siste kvartal av 2017, opp fra 475,5 millioner kroner for samme periode i 2016. Samtidig er inntektene for hele 2017 opp til 3,78 milliarder, sammenlignet med 2,58 milliarder for 2016.
Underskuddet ble likevel stort. Før skatt postet ma...Se mer

Bitcoin under 10.000 dollar igjen - etter kort opptur

Prisen på bitcoin var for to dager siden oppe på omtrent 12.000 dollar. Nå har den falt tilbake, og er på noen markedsplasser allerede gått under 10.000 dollar.
På Coinmarketcap.com, som drar et snitt av mange utsalgssteder, ligger bitcoin på 10.059 dollar per stykk.
– Bitcoin fortsetter å være veldig volatil. I løpet av to uker har den doblet seg i pris, for så å falle 20 prosent igjen, skriver Cr...Se mer

Tross forbudsdebatt, våpenaksjene i USA spriker

En forutsigbar reaksjon på store skyteepisoder i USA har vært at aksjene i selskapene som produserer våpen og ammunisjon stiger til værs.
Sist uke ble 17 elever drept på en skole i USA, og president Donald Trump og en rekke andre politikere har den siste uken tatt til orde for å stramme inn våpenlovgivningen noe.
Normalt sett ville det sendt aksjene i de store selskapene opp, fordi det amerikanske...Se mer

Konkurrenter truer Bank Norwegian med søksmål

Ikano, Monobank og Komplett Bank ønsker alle å gå til søksmål mot Bank Norwegian. Grunnen: Bank Norwegian har kjøpt opp konkurrentenes selskapsnavn som søkeord hos Google.
I flere år har Bank Norwegian betalt Google for å havne øverst i rekken av forbrukslånsaktører når noen søker etter slike på nettet. Selv om man søker på konkurrentens navn vil Bank Norwegian havne øverst, skriver Finansavisen.
Konkurrentene har forsøkt å st...Se mer

Dow Jones endte opp, Nasdaq Composite ned

De amerikanske indeksene starter dagen i positivt terreng, men som ble bevist senest onsdag, betyr det lite for hvordan det ender til slutt.
Utover dagen har Dow Jones vært opp mer enn 1,5 prosent, men til slutt endte det noe lavere enn det.
På et tidspunkt var både S&P 500 og Nasdaq Composite i minus, men ved stenging så det slik ut:
United Technologies er dagens vinner på Dow Jones, med en oppgan...Se mer

Arne Fredly står frem som Hunter Group-oppkjøper

En hittil ukjent investor prøver for andre gang å kjøpe seg opp til 30 prosent eierandel i Hunter Group. Det har lenge vært spekulert i om oppkjøpsforsøket begrunnes i et ønske om å stoppe Hunter Groups varslede oppkjøp av IKM Subsea.
Nå står investor og aksjonær i Hunter Group, Arne Fredly, frem i Finansavisen som den ukjente oppkjøperen.
– Jeg har ikke noe imot IKM eller Ståle Kyllingstad, men opp...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%