I samarbeid med CMC Markets

Kronen styrkes mot dollar for tiende dag på rad

Etter den turbulente perioden tidligere i vinter og høst har den norske kronen styrket seg gjennom romjulen og de første dagene av det nye året.
Onsdag styrkes kronekursen videre. Mot euro har kronen blitt sterkere i ni av de ti siste handelsdagene, mens den norske valutaen styrkes mot dollar for tiende handelsdag på rad.
Utviklingen den siste tiden har sammenfalt med at de utenlandske bankenes kroneappetitt har økt. Ifølge valutahandelstatistikk fra Norges Bank kjøpte de utenlandske bankene kroner for 4,1 milliarder kroner i romjulsuken i spotmarkedet.
Denne gruppen er en viktig aktør i kronemarkedet og deres kjøp og salg av kroner har stor betydning for valutakursen.
I skrivende stund koster en euro 9,75 kroner i interbankmarkedet, en styrking av den norske valutaen på 0,5 prosent hittil onsdag. Dollaren koster 8,11 kroner, og den amerikanske valutaen har blitt 0,3 prosent billigere så langt onsdag.
Pundet har dippet så vidt under 11 kroner.

Siste nytt

Slutter som sjef for Kværner

Jan Arve Haugan slutter som konsernsjef i Kværner, og begynner fra 1. mars 2018 som konsernsjef i det nyetablerte Aker Energy, melder selskapet i en børsmelding.
Idar Eikrem, som er finansdirektør, er av styret konstituert som midlertidig konsernsjef.
Haugan har vært konsernsjef i Kværner siden utskillelsen fra Aker Solutions og etableringen som eget børsnotert selskap sommeren 2011.
– Med opprettelsen av Aker Ene...Se mer

Seabird øker underskuddet

Seismikkselskapet Seabird Exploration, som sliter økonomisk, leverer tall fredag morgen.
Seabird fikk inntekter på 5,47 millioner dollar i fjorårets fjerde kvartal, opp fra 3,45 millioner dollar samme kvartal året før.
Driftsresultatet (Ebidta) endte på minus 2,10 millioner dollar i kvartalet, mot 1,90 millioner dollar samme periode året før.
Underskuddet endte på 5,88 millioner dollar de tre sist...Se mer

Subsea 7 inngår partnerskap med Schlumberger

I en børsmelding opplyser Subsea 7 at de er i eksklusive samtaler med oljeservicekjempen Schlumberger om å danne et nytt felleseid selskap som skal bygge på Subsea Integration Alliance.
Subsea Integration Alliance ble etablert i 2015, og er et samarbeidsprosjekt mellom Subsea 7 og Schlumberger-eide Onesubsea.
Samarbeidet kombinerer Onesubseas produksjonssystemer (SPS) og behandlingssystemer under va...Se mer

Oljeprisen klatrer etter uventet fall i USAs oljelagre

Oljeprisen stiger, blant annet drevet av et uventet fall i amerikanske oljelagre.
De ukentlige lagertallene viste en nedgang på 1,6 millioner fat i forrige uke, viste tall fra det amerikanske energibyrået (EIA), som ble sluppet torsdag ettermiddag. Det var ventet en økning på 1,8 millioner fat.
Oppgangen kommer på tross av rekordhøy amerikansk eksport.
USA tangerte egen rekord da den amerikanske olj...Se mer

Børsene i Asia stiger bredt tross rente-nerver

Børsene i Asia og Stillehavsregionen stiger bredt fredag morgen.
Investorene fortsetter å diskutere utsiktene for normalisering av sentralbankenes pengepolitikk, og påvirkningen av oppgangen i statsrenter, ifølge Bloomberg.
Viktige USA-renter fortsetter å være på høyeste nivåer siden 2014. Renten på amerikanske statsobligasjoner med tiårig løpetid er nå på 2,93 prosent.
– Investorene er rett og slett...Se mer

Solstad Farstad øker inntektene men taper penger

Rederiet Solstad Farstad postet sine kvartalstall for fjerde kvartal 2017 torsdag kveld.
Rapporten viser at selskapet har økt inntektene til 1,1 milliarder kroner i siste kvartal av 2017, opp fra 475,5 millioner kroner for samme periode i 2016. Samtidig er inntektene for hele 2017 opp til 3,78 milliarder, sammenlignet med 2,58 milliarder for 2016.
Underskuddet ble likevel stort. Før skatt postet ma...Se mer

Bitcoin under 10.000 dollar igjen - etter kort opptur

Prisen på bitcoin var for to dager siden oppe på omtrent 12.000 dollar. Nå har den falt tilbake, og er på noen markedsplasser allerede gått under 10.000 dollar.
På Coinmarketcap.com, som drar et snitt av mange utsalgssteder, ligger bitcoin på 10.059 dollar per stykk.
– Bitcoin fortsetter å være veldig volatil. I løpet av to uker har den doblet seg i pris, for så å falle 20 prosent igjen, skriver Cr...Se mer

Tross forbudsdebatt, våpenaksjene i USA spriker

En forutsigbar reaksjon på store skyteepisoder i USA har vært at aksjene i selskapene som produserer våpen og ammunisjon stiger til værs.
Sist uke ble 17 elever drept på en skole i USA, og president Donald Trump og en rekke andre politikere har den siste uken tatt til orde for å stramme inn våpenlovgivningen noe.
Normalt sett ville det sendt aksjene i de store selskapene opp, fordi det amerikanske...Se mer

Konkurrenter truer Bank Norwegian med søksmål

Ikano, Monobank og Komplett Bank ønsker alle å gå til søksmål mot Bank Norwegian. Grunnen: Bank Norwegian har kjøpt opp konkurrentenes selskapsnavn som søkeord hos Google.
I flere år har Bank Norwegian betalt Google for å havne øverst i rekken av forbrukslånsaktører når noen søker etter slike på nettet. Selv om man søker på konkurrentens navn vil Bank Norwegian havne øverst, skriver Finansavisen.
Konkurrentene har forsøkt å st...Se mer

Dow Jones endte opp, Nasdaq Composite ned

De amerikanske indeksene starter dagen i positivt terreng, men som ble bevist senest onsdag, betyr det lite for hvordan det ender til slutt.
Utover dagen har Dow Jones vært opp mer enn 1,5 prosent, men til slutt endte det noe lavere enn det.
På et tidspunkt var både S&P 500 og Nasdaq Composite i minus, men ved stenging så det slik ut:
United Technologies er dagens vinner på Dow Jones, med en oppgan...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%