I samarbeid med CMC Markets

Kronen styrkes mot dollar for tiende dag på rad

Etter den turbulente perioden tidligere i vinter og høst har den norske kronen styrket seg gjennom romjulen og de første dagene av det nye året.
Onsdag styrkes kronekursen videre. Mot euro har kronen blitt sterkere i ni av de ti siste handelsdagene, mens den norske valutaen styrkes mot dollar for tiende handelsdag på rad.
Utviklingen den siste tiden har sammenfalt med at de utenlandske bankenes kroneappetitt har økt. Ifølge valutahandelstatistikk fra Norges Bank kjøpte de utenlandske bankene kroner for 4,1 milliarder kroner i romjulsuken i spotmarkedet.
Denne gruppen er en viktig aktør i kronemarkedet og deres kjøp og salg av kroner har stor betydning for valutakursen.
I skrivende stund koster en euro 9,75 kroner i interbankmarkedet, en styrking av den norske valutaen på 0,5 prosent hittil onsdag. Dollaren koster 8,11 kroner, og den amerikanske valutaen har blitt 0,3 prosent billigere så langt onsdag.
Pundet har dippet så vidt under 11 kroner.

Siste nytt

Kepler Cheuvreux reduserer kursmålet for Telenor

Kepler Cheuvreux kutter i Telenors kursmål fra 155 kroner per aksje, til 140 kroner per aksje, skriver Hegnar, og viser til TDN Direkt. Aksjen handles til 150,95 kroner per aksje etter en time med handel torsdag.
Samtidig beholder meglerhuset reduser-anbefalingen.
Analytikerne kutter ifølge nettstedet i sine EBITDA-estimater, hovedsakelig knyttet til valutaeffekter.
Telenor legger frem kvartalstall 2...Se mer

Fersk undersøkelse: Flere vil ha fastrentelån

Etterspørselen etter fastrentelån fra husholdningene øker i tredje kvartal, viser fersk Norges Bank-undersøkelse. Det var i tråd med forventningene til sentralbanken.
Bankene venter videre økt etterspørsel i fjerde kvartal. Også i andre kvartal var det høyere etterspørsel etter fastrentelån.
Den samlede låneetterspørselen fra husholdninger var uendret i tredje kvartal. Norges Bank forventer at ette...Se mer

Avis: BNP Paribas og SG innblandet i skattesvindel

Et nettverk av investorer og banker skal i en årrekke ha unnlatt å betale utbytteskatt for flere milliarder, ifølge en rekke europeiske medier.
I en politiaksjon i 2014 skal politiet i flere land ha koordinert en aksjon mot flere europeiske storbanker. Målet var å få tak i informasjon som kunne bidra til etterforskningen om skattesvindel blant flere aksjonærer, ifølge Le Monde.
Politiaksjonen i Frankrike ret...Se mer

SSB: Halvparten av nye aksjeselskap overlevde fem år

Av de 46.900 foretakene som ble etablert i 2011 overlevde litt over 27 prosent, eller 12.800, til 2016. Blant dem var aksjeselskapene mest overlevelsesdyktige, der halvparten overlevde hele perioden.
Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Det skjer til tross for at det ble etablert langt flere enkeltmannsforetak enn aksjeselskaper i 2011. Da startet 29.000 enkeltmannsforetak sin dri...Se mer

Bankens forsvar: Advokater sa det var lovlig

Den australske banken Macquarie innrømmer å ha medvirket til spekulasjon med utbytteskatt gjennom flere år, inntil det i 2011 ble oppdaget og stoppet av tyske myndigheter, skriver DR, som var blant de 19 mediene som var med på avsløringen.
Banken forsvarer seg med at den hadde hyret eksterne advokater som overfor selskapet hadde vurdert det til å være lovlig. Den forsvarer seg også med at mange an...Se mer

Rolig børsmorgen i Europa

Den brede europeiske samleindeksen åpner flatt torsdag, og har gjennom den første drøye halvtimen med handel beveget seg i et spenn på 0,1 prosentpoeng.
Alle øyne er fortsatt rettet mot Brussel, og nyheter om brexit.
  • Dax i Frankfurt er opp 0,40 prosent
  • FTSE 100 i London er opp 0,14 prosent
  • CAC 40 er opp 0,42 prosent
Blant selskaper som har levert tall i dag er svenske Ericsson (B) opp 3,64 prosent.
Ellers har også Novartis (+0,4...Se mer

Pareto Securities kjøper svensk nettmegler for 37 mill.

Aktiespararna selger sin nettmeglingsvirksomhet, Aktieinvest, til Pareto Securities.
Det kommer frem i en pressemelding torsdag morgen.
– Aktieinvest har 60.000 kunder som nå får tilgang til våre analyser, og mulighet til å tegne aksjer i børsnoteringer og emisjoner der vi er rådgivere, sier Mats Carlsson, administrerende direktør i Pareto i Sverige, til Dagens Industri.
Ifølge avisen er det et kontan...Se mer

SSB: Sterk økning i skatter fra oljenæringen

Nordmenn betaler stadig mer til fellesskapet, viser skatteregnskapet fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).
Totale skatteinnbetalinger fra det norske folk har hittil i år økt 6,5 prosent, eller med 42 milliarder kroner, sammenliknet med samme periode i fjor, ifølge SSB-tallene.
Samtidig har skatteinnbetalinger til staten falt 1,9 prosent sammenliknet med 2017, mens skatt innbetalt til kommunene steg 3,6...Se mer

Avis: Britiske Barclays godkjente svindelopplegg

Ledelsen i Barclays godkjente svindelopplegget, og den britiske storbanken gikk bevisst etter å ta penger fra skattyterne, skriver Politiken, som er blant mediene som har bidratt til avsløringen.
Fra 2007 skal Barclays ha planlagt sin versjon av opplegget, som ifølge avsløringene har kostet europeiske skattytere det som tilsvarer 520 milliarder kroner.
Ledelsen visste om og godkjente alt, viser de...Se mer

PGS faller tungt fra start etter skuffende kvartal

Petroleum Geo-Services (PGS) skuffet markedet med sin rapport for tredje kvartal, og aksjen er etter cirka 15 minutter med handel ned 5,52 prosent, til 29,81 kroner per aksje.
Aksjen er fjerde mest omsatt på Børsen
Seismikkselskapet leverte et segment-EBITDA-resultat på 133 millioner dollar, mot ventede 158 millioner dollar.
Segment-driftsresultat endte på minus 3 millioner dollar, mot ventede pluss...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%