I samarbeid med CMC Markets

Kværner inngår USA-forlik: Får inn 35 millioner mindre enn ventet

Kværner melder onsdag at man nå har inngått et forlik med Amec Foster Wheeler i kjølvannet av Longview Power-prosjektet i West Virginia i USA. Prosjektet var en del av Kværner North America, som ikke lenger er en aktiv virksomhet.
Kværner skulle egentlig mottatt 74 millioner dollar fra Foster Wheeler i henhold til en avgjørelse i en volgiftsdomstol i USA, men dette beløpet nektet Foster Wheeler å betale, ifølge Kværners kvartalsrapport for fjerde kvartal. E24 har tidligere prøvd å få en kommentar fra Foster Wheeler, men selskapet ønsket ikke å kommentere saken da.
Etter at Kværner igangsatte rettslige skritt for å kreve inn pengene har partene nå blitt enige om at Kværner skal få utbetalt 70 millioner dollar. Det tilsvarer 610 millioner kroner med dagens kurs, rundt 35 millioner kroner mindre enn det opprinnelige beløpet.
Kværner skriver i en uttalelse at forliket medfører en positiv valutagevinst på 200 millioner kroner, som vil bli bokført i Kværners avsluttede virksomhet.
Siden man nå har inngått et forlik, stanser Kværner nå de rettslige prosessene de har satt i gang, mens Foster Wheeler trekker tilbake kravet om å endre voldigftsdomstolens beslutning, ifølge meldingen.
Kværner opplyser til E24 onsdag at forliket avslutter konflikten med Foster Wheeler men at man vurderer eventuelle skritt mot forsikringsselskapene som var involvert i prosjektet.
Aker Kværner inngikk i 2007 en kontrakt  i forbindelse med byggingen av et kullkraftverk for Longview Power som sto ferdig i 2011. Etter en betydelig kostnadsøkning søkte Kværner å få dekket dette av Longiew og Foster Wheeler. Longview måtte imidlertid søkte konkursbeskyttelse i 2013. I januar 2015 ble det kjent at Kværner hadde sikret seg et millionoppgjør med Siemens og Longview.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Ny børsrekord i USA

Det gikk rolig for seg i dagens handel på amerikanske børser. Åpningen var flat, og utviklingen har også vært relativt flat gjennom børsdagen.
Med et løft på hårfine 0,08 prosent stenger Nasdaq til ny rekord på 6210,19 poeng. S&P 500 steg med 0,03 prosent til ny bestenotering på 2415,82 poeng.
Dow Jones stenger med en ytterst marginal nedgang på 0,01 prosent.

Opera kjøper egne aksjer

Opera Software har kjøpt tilbake 36.000 egne aksjer til snittkurs 31,6494 kroner. Det skriver selskapet i en børsmleding. Opera eier etter transaksjonen 4.191.000 egne aksjer.

BMW kaller tilbake 45.000 biler

BMW kaller tilbake 45.000 biler av modellen 7-serie etter at det ble funnet feil med dørene, skriver CNBC. Modellene det gjelder er 745i, 745Li, 750i, 750Li, 760i, 760Li og B7 Alpina. Alle skal være modeller fra mellom 2005 og 2008. Ifølge BMW kan dørene plutselig åpne seg.

Paddeflat åpning på Wall Street

Wall Streets toneangivende børser åpner sidelengs på fredag.Slik ser det ut kort tid etter handelen startet: Dow Jones faller med hårfine 0,05 prosent
Nasdaq faller med 0,11 prosent
S&P 500 faller med 0,08 prosent

USAs vekst i første kvartal justeres kraftig opp

Veksten i USAs økonomi er oppjustert til 1,2 prosent i første kvartal.
Det skriver nyhetsbyrået Dow Jones.
Dette er langt høyere enn forventningen på 0,8 prosent.
Justeringen er betydelig, for et foreløpig estimat viste en vekst på bare 0,7 prosent i kvartalet.

Nordea-fond flagger i Saferoad

Fond forvaltet av Nordea Funds Oy er tildelt knappe 5,94 millioer aksjer i den pågående rettede emisjonen i Saferoad Holding.
Dermed har de en eierandel på 8,9 prosent, ifølge en børsmelding.
Tidligere ffredag meldte DNB om at deres fond hadde en eierandel på 8,95 prosent etter tildelingen av emisjonsaksjer.

Oljeprisen faller igjen - under 51 dollar

Oljeprisene begynte dagen med å løfte seg nesten en dollar fra nattens bunn-nivåer, men har etter lunsj falt tilbake.
Etter å ha ligget rundt 51,80 dollar frem til lunsj, har brentolje fra Nordsjøen falt tilbake til 50,91 dollar i 14.07-tiden.

Oslo Børs siger inn mot helgen

Hovedindeksen på Oslo Børs har tikket nedover i løpet av fredagen.
I 13.43-tiden er indeksen ned med 1,14 prosent, noe som i stor grad har sammenheng med oljeprisfallet på nesten fem prosent torsdag.
Statoil-aksjen er ned med 2,03 prosent og forklarer i seg selv mye av nedgangen i Hovedindeksen.
Mest omsatt er imidlertid AF Gruppen med 371 millioner kroner. Det bidrar Obos sitt kjøp av 2,35 millioner...Se mer

Atlantic Petroleum snur til overskudd

Atlantic Petroleum har gått fra et netto underskudd på 15,8 millioner danske kroner i første kvartal i fjor til et overskudd på 5,4 millioner danske kroner i år.
Konsernsjef Ben Arabo i selskapet sier i en børsmelding at lav kostnadsbase kominbert med at at selskapets Orlando-felt vil komme i produksjon i andre halvår neste år gjør at selskapet har en solid base for fremtidig vekst.

Styremedlem kjøper i Sparebanken Møre

Roy Reite, som er nestleder i styret i Sparebanken Møre, har kjøpt 600 egenkapitalbevis i banker til kurs 238,38, ifølge en børsmelding.
Etter kjøpt eier han 2.522 egenkapitalbevis i banken.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%