I samarbeid med CMC Markets

Kværner inngår USA-forlik: Får inn 35 millioner mindre enn ventet

Kværner melder onsdag at man nå har inngått et forlik med Amec Foster Wheeler i kjølvannet av Longview Power-prosjektet i West Virginia i USA. Prosjektet var en del av Kværner North America, som ikke lenger er en aktiv virksomhet.
Kværner skulle egentlig mottatt 74 millioner dollar fra Foster Wheeler i henhold til en avgjørelse i en volgiftsdomstol i USA, men dette beløpet nektet Foster Wheeler å betale, ifølge Kværners kvartalsrapport for fjerde kvartal. E24 har tidligere prøvd å få en kommentar fra Foster Wheeler, men selskapet ønsket ikke å kommentere saken da.
Etter at Kværner igangsatte rettslige skritt for å kreve inn pengene har partene nå blitt enige om at Kværner skal få utbetalt 70 millioner dollar. Det tilsvarer 610 millioner kroner med dagens kurs, rundt 35 millioner kroner mindre enn det opprinnelige beløpet.
Kværner skriver i en uttalelse at forliket medfører en positiv valutagevinst på 200 millioner kroner, som vil bli bokført i Kværners avsluttede virksomhet.
Siden man nå har inngått et forlik, stanser Kværner nå de rettslige prosessene de har satt i gang, mens Foster Wheeler trekker tilbake kravet om å endre voldigftsdomstolens beslutning, ifølge meldingen.
Kværner opplyser til E24 onsdag at forliket avslutter konflikten med Foster Wheeler men at man vurderer eventuelle skritt mot forsikringsselskapene som var involvert i prosjektet.
Aker Kværner inngikk i 2007 en kontrakt  i forbindelse med byggingen av et kullkraftverk for Longview Power som sto ferdig i 2011. Etter en betydelig kostnadsøkning søkte Kværner å få dekket dette av Longiew og Foster Wheeler. Longview måtte imidlertid søkte konkursbeskyttelse i 2013. I januar 2015 ble det kjent at Kværner hadde sikret seg et millionoppgjør med Siemens og Longview.

Siste nytt

Tar over etter Flynn

President Donald Trump har valgt general H.R. McMaster som ny nasjonal sikkerhetsrådgiver, melder NTB.
Han tar dermed over etter Michael Flynn som måtte gå av etter bare tre uker i jobben etter å ha løyet til visepresident Mike Pence om samtaler med Russlands ambassadør

Santander økte overskuddet

Santander Consumer Bank Nordic Group økte overskuddet før skatt fra 1,942 milliarder kroner i 2015 til 3,076 milliarder kroner i 2016, det kommer frem i årsrapporten til selskapet mandag ettermiddag.
Banken økte sine utlån med 7 prosent.

Russland pumpet opp mest olje

I desember tok Russland over tronen som verdens mestproduserende olje-land, ifølge Bloomberg.
Russland pumpet i desember opp 10,49 millioner fat olje hver dag. Dette var en reduksjon på 29.000 fat siden november.
Saudi-Arabia reuserte sin produksjon til 10,46 millioner fat fra 10,72 millioner fat i november.
USA var det tredje mest oljeproduserende landet i verden i desember med 8,8 millioner fat per...Se mer

Børsen starter uken i grønt

Hovedindeksen på Oslo Børs stengte mandag opp 0,56 prosent til 691,50 poeng.
Statoil var dagens mest omsatte aksje og stengte opp 0,27 prosent.
Også John Fredriksens oppdrettsgigant Marine Harvest hadde en god dag og stengte opp 1,81 prosent.
Dagens store vinner var hydrogenselskapet Nel som mandag steg 29,56 prosent, etter en melding i morgentimene om selskapets største ordre på hydrogenfyllestasjon...Se mer

Forbrukertilliten faller i eurosonen

Forbrukertilliten i eurosonen faller i februar til minus 6,2 poeng, tilbake fra minus 4,8 poeng i januar det melder Dow Jones Newswire.
Det var på forhånd ventet en indeks på minus 4,9 poeng.

Bayer og Yara inngår samarbeid om datateknologi

Yara har inngått samarbeid med tyske Bayer om datateknologi som kan brukes til å få mer ut av bønders avlinger.
Avtalen gir Bayer tilgang til Yaras løsninger innen programvare og sensorteknologi som hjelper bønder å fastslå hvilke deler av avlingen som trenger mer næring, skriver Yara i en melding.
Yara har blant annet utviklet N-Sensor, en optisk sensor som kan monteres på taket av en traktor for å...Se mer

Legemiddelrakett ser større kjøpsinteresse

Nordic Nanovector-sjef Luigi Costa opplyser til nyhetsbyrået Reuters at selskapet opplever økt interesse fra potensielle kjøpere i takt med positive data fra selskapets utviklingsprogram.
- Dersom de gode dataene fortsetter å bli bekreftet, tror jeg interessen vil vokse, sier Costa.
Nano ser også for seg at de kan lansere legemidler på egenhånd eller sammen med en partner, og har en opportunistisk h...Se mer

AF Gruppen bygger skole i Vestby for 124 millioner

AF Gruppen skal bygge nye Bjørlien skole i Vestby kommune for 124 millioner kroner, uten merverdiavgift.
Det skriver selskapet i en melding.
Barneskolen skal huse 588 elever. Arbeidet settes i gang i mars og skolen tas i bruk i oktober 2018, med prøvedrift til januar 2020.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%