I samarbeid med CMC Markets

Kværner inngår USA-forlik: Får inn 35 millioner mindre enn ventet

Kværner melder onsdag at man nå har inngått et forlik med Amec Foster Wheeler i kjølvannet av Longview Power-prosjektet i West Virginia i USA. Prosjektet var en del av Kværner North America, som ikke lenger er en aktiv virksomhet.
Kværner skulle egentlig mottatt 74 millioner dollar fra Foster Wheeler i henhold til en avgjørelse i en volgiftsdomstol i USA, men dette beløpet nektet Foster Wheeler å betale, ifølge Kværners kvartalsrapport for fjerde kvartal. E24 har tidligere prøvd å få en kommentar fra Foster Wheeler, men selskapet ønsket ikke å kommentere saken da.
Etter at Kværner igangsatte rettslige skritt for å kreve inn pengene har partene nå blitt enige om at Kværner skal få utbetalt 70 millioner dollar. Det tilsvarer 610 millioner kroner med dagens kurs, rundt 35 millioner kroner mindre enn det opprinnelige beløpet.
Kværner skriver i en uttalelse at forliket medfører en positiv valutagevinst på 200 millioner kroner, som vil bli bokført i Kværners avsluttede virksomhet.
Siden man nå har inngått et forlik, stanser Kværner nå de rettslige prosessene de har satt i gang, mens Foster Wheeler trekker tilbake kravet om å endre voldigftsdomstolens beslutning, ifølge meldingen.
Kværner opplyser til E24 onsdag at forliket avslutter konflikten med Foster Wheeler men at man vurderer eventuelle skritt mot forsikringsselskapene som var involvert i prosjektet.
Aker Kværner inngikk i 2007 en kontrakt  i forbindelse med byggingen av et kullkraftverk for Longview Power som sto ferdig i 2011. Etter en betydelig kostnadsøkning søkte Kværner å få dekket dette av Longiew og Foster Wheeler. Longview måtte imidlertid søkte konkursbeskyttelse i 2013. I januar 2015 ble det kjent at Kværner hadde sikret seg et millionoppgjør med Siemens og Longview.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Hydro-konkurrent ser sterkere metallmarked

Den amerikanske aluminiumprodusenten Alcoa har lagt frem kvartalstall etter stengetid på Wall Street, og melder om et justert brutto driftsresultat på 561 millioner dollar.
Dette er en økning fra 284 millioner i samme periode året før.
Selskapets inntekter endte på 2.964 millioner dollar, sammenlignet med 2.329 millioner i fjor.
Alcoa opplyser at de ser sterk global etterspørselsvekst, og øker sitt...Se mer

Wall Street-indeks når historisk milepæl

Dow Jones Industrial Average stengte over den psykologisk viktige grensen på 23.000 poeng på Wall Street onsdag.
Indeksen nådde milepælen intradag i løpet av gårsdagens handel.
Det er IBM-aksjen som har drevet utviklingen på Dow med en oppgang på over ni prosent, etter at selskapet la frem bedre kvartalstall enn ventet i går.
Slik var status ved stenging p...Se mer
23000
Spencer Platt/Getty Images/AFP

Mnuchin advarer: Markedene stuper uten reformen

USAs finansminister, Steven Mnuchin, advarer kongressen om at markedene kommer til å stupe om Donald Trumps skattereform ikke får grønt lys, skriver Politico.
– Det er ikke noe tvil om at rallyet i markedene har skjedd på grunn av forventninger på hva vi får til med skattesenkinger og skattereformer, sier han til magasinet.
Analytiker som Politico har snakket med sier at hvis skattereformen mislyk...Se mer

Wall Street-indeks går mot beste dag på fem uker

Dow Jones Industrial Average stiger over den psykologisk viktige grensen på 23.000 poeng midtveis i handelen på Wall Street onsdag.
Indeksen er på vei mot sin beste dag siden 11. september.
Solide inntjeningstall fra selskaper som har levert kvartalsrapporter og håp om skattekutt som vil sette fart på markedet bidrar til å sende Wall Street i pluss.
  • Dow Jones stiger 0,70 prosent til 23.159,55 poeng.
  • S&P 500 er opp 0,17 prosent til 2.563,71 poeng.
  • Nasdaq Composite er opp 0,16 prosent til 6.633,94 poeng.

Bred oppgang på europeiske børser

Det var en ganske god dag på europeiske børser onsdag, med oppgang i både Storbritannia, Tyskland og Frankrike.
Ved stenging steg samtlige av børsene:
I Norden ble København-børsen dratt opp av tungvektere.
Serviceselskapet ISS, som blant annet tilbyr renholdstjenester, steg 5,22 prosent etter å ha fått en viktig kontrakt med den tyske kjempen Deutsche Telecom.
Carlsberg steg 2,65 prosent, og Novo No...Se mer

Thinfilm vil hente penger

Thin Film Electronics har hyret inn hjelp for å gjennomføre en mulig rettet emisjon. Planen er å hente tilsvarende 110 millioner dollar.
Kursen i den rettede emisjonen vil bli satt gjennom en bokbyggingsprosess. Det er ventet at den vil havne i et intervall på mellom 2,50 og 2,65 kroner per aksje.
En større gruppen nåværende aksjonærer, samt andre institusjonelle investorer, skal ha forhåndstegnet...Se mer

Oslo Børs endte ned etter Statoil-fall

Hovedindeksen på Oslo Børs har hoppet fram og tilbake mellom rødt og grønt hele dagen.
Fra start var indeksen rød - men i løpet av dagen kom positivt nytt fra Norske Skog inn, og snudd indeksen. Nå på slutten av dagen har det snudd på nytt - og det endte med en nedgang på 0,07 prosent.
Hovedindeksen endte på 788,08 poeng.
Den viktigste nyheten er at Norske Skog har kommet til en enighet om hvordan...Se mer

Fredriksen vil ha nytt riggselskap på børs

John Fredriksens nye riggselskap Northern Drilling har søkt notering på Oslo Axess.
Selskapet ble opprettet tidligere i år, og har en periode blitt handlet i gråmarkedet (OTC). Her har aksjen sist blitt handlet til 57 kroner, hvilket gir en markedsverdi på rundt 2,6 milliarder kroner.
Northern Drilling er et investeringsselskap i riggsektoren som etter alle solemerker ble dannet for å dra nytte av m...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%