I samarbeid med CMC Markets

Markedet negative etter DNB-nyheter

Aksjemarkedet sendte DNB-aksjen ned omtrent halvannen krone til 152,50 tirsdag etter at nyhetene fra bankens kapitalmarkedsdag i London ble annonsert klokken 12:00.
Grafen viser utviklingen fra 09:00 til 12:25 tirsdag. Aksjen var opp rundt 0,6 prosent samlet sett før nyhetene ble kjent, men falt tilbake og er i skrivende stund ned 0,2 prosent samlet sett.
Blant de store nyhetene fra DNB i London er at banken skal spare 1,5 til 2,0 milliarder kroner frem mot 2020. Det skal skje gjennom automatisering, effektivisering av salg og distribusjon og andre tiltak, skriver DNB.
I presentasjonen år det frem at DNB sikter mot en avkastning på egenkapitalen på over 12 prosent, at kostnadene som andel av inntektene skal være under 40 prosent, og at over 50 prosent av overskuddet skal betales ut i utbytte til aksjonærene. Samtidig vil DNB ha en kjernekapitaøldekning på 16,1 prosent. Målene gjelder i perioden til utgangen av 2019.
Sammenlignet med målene som ble lagt frem for ett år siden holdes planen for egenkapitalavkastning, utbytte. og kostnadsgrad uendret, mens kapitaldekningen er tatt noe opp. Les mer om kapitalmarkedsdagen her.
DNB etter kapitalmarkedsdagen i London
InFront/E24

Siste nytt

Wall Street faller fra start – teknologi tynger

Wall Street faller fra start. Slik ser det ut like etter åpning:
  • Dow Jones ned 0,34 prosent
  • S&P 500 ned 0,48 prosent
  • Nasdaq ned 0,93 prosent

Wall Street går mot fall fra start

Teknologisektoren tynger i førhandelen på Wall Street, og det går mot fall fra start i New York.
Brikkeprodusenten Nvidia faller 17,86 prosent før åpningstid, etter at selskapet la frem svakere inntekter for siste kvartal og skuffet også på guiding.
Samtidig er det fortsatt brexit-uro, og pundet fikk ifølge CNBC sin største svekkelse mot euroen siden oktober 2016 torsdag.
Slik ser det ut rundt 20 minut...Se mer

Baltic Dry stiger på dag nummer to

Baltic Dry stiger 1,08 prosent til 1.031 poeng fredag. Indeksen har lagt bak seg en tapsrekke på 12 dager før gårsdagens oppgang.
På Oslo Børs er det blandet for tørrlastaksjene. Belships faller 7,31 prosent og Golden Ocean er ned 0,35 prosent. Samtidig stiger Jinhui 0,79 prosent og Songa Bulk er opp 1,50 prosent.

Kitron får kontrakt på 150 millioner

Kitron har inngått en produksjonsavtale om elektroniske rullestoler, skriver elektronikkprodusenten i en børsmelding.
Kontrakten har en verdi på 150 millioner kroner.
Selskapet skal lage elektroniske moduler til elektriske rullestoler med en ledende produsent av avansert rehabiliteringsteknologi.
Produksjonen finner sted ved Kitrons anlegg i Sverige og USA.
– Denne kundens fokus på innovasjon og kv...Se mer

Stordalen frykter børsras: – Har aldri hatt så mye cash

Hotellkongen Petter Stordalen tråkker på bremsen i kapitalforvaltningen av sitt imperium Strawberry, skriver Dagens Industri.
– Jeg har aldri hatt så stor andel kontanter som jeg har nå. Det er en magefølelse jeg har. Markedene har gått veldig bra veldig lenge og da vil jeg være forberedt på at det kan skje noe, sier Stordalen i et intervju med den svenske næringslivsavisen.
Stordalen sier at han ble gene...Se mer

Oslo Børs stiger videre fredag ettermiddag

Oslo Børs stiger videre fredag ettermiddag. Hovedindeksen er opp 0,89 prosent til 872,51 poeng.
Av tungvekterne er Equinor opp 1,56 prosent som mest omsatt, Marine Harvest stiger 1,29 prosent og Aker BP er opp 0,96 prosent.
IT-selskapet Otello stiger 5,25 prosent etter en storhandel der Folketrygdfondet solgte seg helt ut av aksjen.
Oppdretteren Bakkafrost er ned 3,21 prosent etter russisk imports...Se mer

Okea med inntektshopp etter forsikringsoppgjør

Okea har lagt frem kvartalsresultater gjennom en børsmelding.
Totale inntekter endte på 134,85 millioner kroner i årets tredje kvartal, en oppgang fra 8,67 millioner kroner i samme periode i fjor. Disse inkluderer inntekter på 115 millioner kroner i forsikringsoppgjør fra Yme-feltet.
Inntekter fra olje- og gass-salg var på 22,42 millioner, opp fra 1,73 millioner.
Driftsresultatet endte på 75,49 mill...Se mer

Russisk importstopp for Bakkafrost-fabrikk

Russiske myndigheter har innført restriksjoner på import fra en av fabrikkene til Bakkafrost på Færøyene, skriver oppdrettsselskapet i en børsmelding.
Det er de russiske myndighetene Rosselkhoznadzor som viser til anlegget AUT 125 Glyvrar.
Den angitte grunnen er funn av noen bakterier i en prøve av avskjæringer.
De færøyske matmyndighetene Heilsufrøðisliga Starvsstova vil inspektere og gå gjennom a...Se mer

Tidligere Greenpeace-skip hugget opp på strand

Sykehusskipet Rongdhonu, tidligere kjent som Greenpeace-skipet Rainbow Warrior II, er ved en feil sendt til opphugging på en strand i Bangladesh, skriver organisasjonen i en pressemelding.
«Opphuggingen var resultat av en stor intern feil, og betyr på ingen måte at Greenpeace anerkjenner ‘beaching’ og opphugging på slike strender som akseptabel metode for noe skip, slik skipsopphuggingsindustrien i...Se mer

Britiske bankaksjer rammes hardt av brexit-turbulens

Nedgangen fortsetter for britiske bankaksjer fredag, etter at Lloyds, Royal Bank of Scotland (RBS) og Barclays torsdag falt kraftig etter uroligheter knyttet til brexit.
Fredag formiddag er RBS ned ytterligere 2,59 prosent på London-børsen. Aksjene i banken har falt mer enn 12 prosent de siste to dagene.
Samtidig faller Lloyds-aksjene 2,13 prosent, mens Barclays er ned 1,09 prosent.
Dagens nedtur kommer etter at...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%