I samarbeid med CMC Markets

Mer arbeid for Fred. Olsen-rigg

BP Exploration Operating Company har innløst to av fire opsjoner på brønnboring i den britiske delen av Nordsjøen med Fred. Olsen Energy-eide Dolphin Drilling.
Kontrakten gjelder for den halvt nedsenkbare riggen Blackford Dolphin, og verdien på de to opsjonene er ifølge Fred. Olsen på 5,9 millioner pund, altså i overkant av 65 millioner kroner.
Oppdraget er ventet å vare i 60 dager.

Siste nytt

Stordalen med millionsatsing på Stureplan

Petter Stordalen kjøper gjennom sitt investeringsselskap Strawberry Equities 10 prosent av svenske Stureplansgruppen, skriver Dagens Industri. Dermed blir Stordalen en av selskapets største eiere.
– Stureplansgruppen erobrer utelivsscenen og markedene de går inn i. Jeg har lenge villet bli en del av det, sier Stordalen ifølge avisen.
Stordalen har anslått at Stureplansgruppen er verdt drøye 600 mi...Se mer

May frir til folket – vil gi 217 milliarder mer til helse

Storbritannias statsminister Theresa May vil øke budsjettet til «National Health Service» (NHS) i England, i forbindelse med dets 70 årsjubileum, skriver BBC.
Budsjettøkningen vil være på 20 milliarder pund, tilsvarende 216,38 milliarder kroner, innen 2023.
Annonseringen har som mål å være samlende for regjeringen og landet etter to år med bitter strid over brexit, skriver Reuters.
Budsjettøkningen skal finansie...Se mer

Iran: Tre Opec-land vil felle forslag om å pumpe mer olje

Iran vil sammen med Venezuela og Irak stemme imot forslaget om å øke oljeproduksjonen på møtet i Wien som innledes fredag, skriver Bloomberg.
– Tre Opec-land kommer til å stoppe det, sa Irans Opec-representant, Hossein Kazempour Ardebili til Bloomberg søndag.
– Hvis Saudi-Arabia og Russland vil øke produksjonen, krever dette enstemmighet. Hvis de to vil handle på egen hånd, er det et brudd med sam...Se mer

Hydro svarer Brasil om påståtte nye utslipp mandag

Hydro avviser at det har vært nye utslipp fra Alunorte-anlegget i Brasil. Det formelle svaret leveres myndighetene mandag., skriver NTB.
– Vi har allerede gitt noe informasjon til Ministério Público og vil formelt svare mandag, noe som vil være i henhold til fristen som er gitt, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til nyhetsbyrået.
Hydro avviste at det har vært nye utslipp fra Alunorte-...Se mer

Duket for frihandelssamtaler mellom Australia og EU

Australia vil begynne forhandlinger med EU om en frihandelsavtale, som kan bli en av landets største, skriver Bloomberg.
Forhandlingene er ventet å begynne i juli. En avtale kan sikre bedre adgang for australske landbruksprodukter, ifølge Australias statsminister Malcolm Turnbull.
Handel med råvarer som storfekjøtt, lam, sukker, ost og ris begrenses nå betydelig av EU-toll.
Landet vil kutte tollene fra E...Se mer

Equinors nye strategisjef: - Håp er ingen god strategi

Britiske Al Cook (43) tok over som global strategisjef i Equinor etter John Knight med virkning 1. mai, ifølge Equinors hjemmesider.
I et intervju med Aftenbladet forteller Cook at han ikke er ute å revolusjonere strategien etter Knight, og mener at Equninor må fortsette å være dristige og strenge for å skape så store verdier som mulig på norsk sokkel.
– Det er noen gode fundamenter å bygge på. V...Se mer

Kinesiske stål på vei til USA endrer kurs til Europa

Siden USAs president Donald Trump innførte nye tollsatser på stål og aluminium, samt innførte ytterligere satser for en rekke kinesisktilvirkede varer, har kinesisk stål på vei mot USA endret kurs for isteden gå i havn i det europeiske markedet.
Det økte tilbudet av stål har allerede begynt å merkes, sier Mathias Ternell i bransjeorganisasjonen Jerntorget til New York Times.
– Det er dette svenske og euro...Se mer

Musk krever «radikale forbedringer» i produksjonen

Gründer og toppsjef Elon Musk i Tesla sier at «radikale forbedringer» fortsatt må til i produksjonen av Model 3 for å nå selskapets kvartalsmål, skriver CNBC og viser til en mail til alle ansatte i selskapet.
Musk gratulerte også sine ansatte med fremgangen i produksjonen av Model den siste tiden, i mailen som ble sendt fredag kveld.
Målet for elbilprodusenten er å produsere 700 biler om dagen og...Se mer

Minister: Kan bli enig om eurosamarbeid tirsdag

Frankrike og Tyskland kan bli enige om hvordan det nye eurosamarbeidet skal se ut allerede tirsdag, oppgir den franske finansministeren Brune Le Maire på Twitter lørdag kveld.
Utspillet kommer etter en femte og siste forhandlingsrunde om en plan for å reformere eurosamarbeidet med sin tyske kollega Olaf Scholz i Hamburg i helgen.
Scholz tvitrer at utvekslingen av ideer har vært «veldig produktiv».
Tysklands forbundskansler Ange...Se mer

Siemens får milliardkontrakt av London

En av avdeling i den tyske industrigiganten Siemens har vunnet en kontrakt verdt rundt 1,5 milliarder pund, tilsvarende 16,23 milliarder kroner, skriver Reuters.
Selskapet skal designe og bygge 94 nye tog til Piccadilly Line i Londons undergrunnsbane.
Siemens kan som følge av kontraktseieren gå videre med planene om å bygge en fabrikk i Goole, øst i Yorkshire, Nord-England. Det melder Londons tra...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%