I samarbeid med CMC Markets

Nordic American Tanker krasjer på børs i New York

Sent tirsdag kveld varslet Nordic American Tankers (NAT) at de legger ut aksjer verdt 100 millioner dollar i en emisjon.
Ved børsåpning i New York får aksjen juling, og er så langt ned hele 26,89 prosent - en drøy time etter åpning.
NAT har en flåte på 20 skip, og nå skal selskapet bruke inntektene fra emisjonen til å betale ned gjeld - og til å utvide flåten.
Analytikere i Evercore ISI mener refinansieringsplanen er tøffere enn ventet. Hvis man lykkes kan selskapet gå tilbake å betale ut hele 50 prosent av kontantstrømmen som utbytte - men inntil da vil selskapet ikke være mer enn 0,03 dollar per aksje.
– Til syvende og sist er refinansieringen nødvendig, men den er dyrere enn vi hadde sett for oss, og som en følge av det senker vi kursmålet til tre dollar per aksje, fra fire, skriver analytikerne ifølge Marketwatch.
Totalt er aksjene i NAT ned hele 67 prosent i 2017 - mens S&P 500 har vokst med 19 prosent.

Siste nytt

Bekymringer for etterspørsel demper oljeprisen

Nordsjøolje (brent spot) omsettes mandag morgen for 72,94 dollar fatet, noe lavere enn fredagens topp på 73,40 dollar fatet. Amerikansk lettolje omsettes for 68,09 dollar fatet.
Finansministrene i G20-landene møtes denne helgen i Buenos Aires i Argentina.
I en uttalelse fra finansministrene advarer de mot at økt spenning innen handel og global politikk kan ramme den økonomiske veksten i verden.
Økonomisk vekst og vekst i ett...Se mer

Tokyo-børsen leder an fall i Asia etter yen-hopp

Dollaren har svekket seg mot yen siden fredag, som handles for 110,94 dollar mandag morgen. Det er ned 0,43 prosent for dagen.
Endringen gir en tøff start på dagen for eksportvarer, ledet an av bil- og teknologiaksjer. Japanske finansaksjer gjør det imidlertid bedre, skriver CNBC.
Handelskrigen mellom USA og Kina er fortsatt i fokus, etter at Trump like før helgen truet med å innføre toll på samtlig...Se mer

Fredrik Skavlan tok ut 9,7 millioner kroner i fjor

TV-personligheten Fredrik Skavlan kan smile bredt etter nok et økonomisk godt år, viser hans holdingsselskaps ferske årsregnskap.
På bunnlinjen satt selskapet Fredrik Skavlan AS igjen med 11,62 millioner kroner i fjor, en oppgang fra 10,22 millioner kroner året før.
Driftsresultatet var på 7,43 millioner kroner i fjor, en svak oppgang fra 7,23 millioner kroner året før.
Selskapets inntekter beløp seg...Se mer

Milliardoppkjøp i IT-bransjen

Det franske IT-selskapet Atos kjøper amerikanske Syntel for 3,4 milliarder dollar, tilsvarende 27,8 milliarder kroner, skriver selskapene i en pressemelding søndag kveld.
Prisen er 41 dollar (rundt 335 kroner) per aksje. Syntel-aksjen stengte til 39,13 dollar på New York-børsen fredag og har mer enn doblet seg de siste 12 månedene.
Oppkjøpet vil gi Atos enklere tilgang til amerikanske selskaper so...Se mer

G20 frykter at handelsuro vil påvirke veksten

Finansministrene på G20-toppmøtet advarer i en uttalelse om at økt spenning innen handel og global politikk kan ramme den økonomiske veksten, skriver NTB.
USA blir ikke nevnt i uttalelsen, til tross for at landet for tiden har innledet flere handelskonflikter.
G20-ministrene skriver også at den globale økonomiske veksten er robust, men er samtidig klare på at risikoen på kort og mellomlang sikt har...Se mer

JPMorgan-sjefen tjente mest av amerikanske banktopper

Jamie Dimon i JPMorgan Chase toppet listen over de best betalte amerikanske banktoppene i fjor, skriver Marketwatch.
Dimon fikk totalt 28,3 millioner dollar, det vil si 231,45 millioner kroner. Det var en oppgang på 3,9 prosent fra året før, ifølge S&P Global Market Intelligence.
Men kanskje enda mer overraskende er det hvem som kom på fjerde plass. Timothy Sloan i skandalerammede Wells Fargo tjen...Se mer

Kinesiske JD.com vil utfordre Amazon i Europa

Netthandelsselskapet JD.com skal utfordre aktører som Amazon og Zalando i Europa, ifølge tyske Handelsblatt som har intervjuet selskapets toppsjef Richard Liu.
– For meg handler det ikke lenger bare om å selge produkter fra Tyskland i Kina. Jeg vil også selge produkter i Europa, sier han til avisen.
Selskapet gjennomfører store investeringer i logistikk og forsyningskjeder utenfor Kina for å kunne...Se mer

Fortsatt millionoverskudd for Petter Northug

Langrennsløper Petter Northug fortsetter å tjene gode penger, viser selskapets ferske årsregnskap.
Northug satt igjen med 9,29 millioner kroner på bunnlinjen i fjor.
Det er imidlertid en nedgang fra toppåret 2016 da resultatet endte på 10,48 millioner kroner.
Regnskapet til selskapet Petter Northug Holding AS viser at skistjernen tok ut totalt 3,5 millioner kroner i utbytte i 2017.
Resterende beløp, det vil si 5...Se mer

Aldri før har flere veddet på at Mærsk skal falle

Verdens største shippingselskap, A.P. Møller–Mærsk, blir angrepet av hedgefond, skriver Bloomberg.
Det har i flere år vært ingen nevneverdig spekulasjon mot Mærsk. I september utgjorde shortposisjonene bare 0,8 prosent av det danske shippingselskapets aksjekapital.
Men eskalerende handelskrig gir mørke skyer i horisonten for den globale shippingnæringen, og investorene revurderer sine muligheter.
Nå har shortposisjonene økt ti...Se mer

Økonomer spår at Kina når boligtoppen i år

Boligsalget i Kina vil nå en topp i år og deretter starte på en lang nedtur, skriver FT og viser til spådommer fra økonomer.
En kinesisk bolignedtur kan trekke ned den bygg- og anleggstunge økonomien i landet og ramme global etterspørsel etter råvarer.
Kinas bygg- og anleggsbransje sysselsetter 27 millioner arbeidere og er viktig kilde til etterspørsel for råvarebransjer som stål, kobber og sement...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%