I samarbeid med CMC Markets

Ny direktør tar grep: 12.000 kan miste jobben

Ifølge kilder kommer industrikjempen General Electric til å kutte minst 12.000 jobber i selskapets energiavdeling General Power, skriver Bloomberg.
Det tilsvarer rundt 18 prosent av avdelings arbeidsstokk. Det er først og fremst i USA kuttene kommer.
Det er ventet at John Flannery, som tok over direktørstolen i august, legger frem kuttplanene senere på torsdag.
Onsdag varslet den franske avisen Les Echos at General Electric vil kutte 4.500 stillinger i Europa, etter kjøpet av Alstom i 2015.
Kuttene skal tas i Sveits, Tyskland og Storbritannia.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

– Krisen i Tyrkia bidrar til økt risiko for tysk økonomi

Handelsspenningene med USA og faren for at brexit skjer uten en avtale, har til nå vært de største risikoene for tysk økonomi. Natt til mandag varsler det tyske finansdepartementet at krisen i Tyrkia også er en potensiell trussel.
Det skriver finansdepartementet i en månedlig rapport som ble publisert ved midnatt, skriver Reuters.
Til tross for risikoene som lurer er den tyske økonomien sterk. Dett...Se mer

Stenshagen har tapt 241 mill. på børs så langt i år

De siste åtte årene har milliardær Egil Stenshagen knust Børsen, men i år blir det bråstopp for investeringsselskapet Stenshagen Invest. Hittil i år har selskapet hatt en negativ avkastning på 241 millioner kroner, ifølge Finansavisens beregninger.
«Vi er ikke så opptatt av aksjekurser. Vi følger selskapene vi er investert i tett. Stort sett har de fleste levert godt også i år», skriver Stenshagen...Se mer

Enorm lønnsforskjell blant kjønnene hos FTSE 100-sjefer

Kvinnelige ledere av FTSE 100-selskaper tjener langt mindre enn sine mannlige motstykker. Det viser fersk statistikk fra Charteres Management Institute (CMI), som er laget på oppdrag fra The Sunday Times.
Det er Emma Walmsey (bilde) i legemiddelselskapet GlaxoSmithKlines som er den best betalte kvinnen, med en totalt årslønn på 4,9 millioner pund, 52,8 millioner kroner.
På herresiden er det Persimmon...Se mer

Kilder: Alibaba i samtaler om etablering i India

Den kinesiske nettgiganten Alibaba skal være i samtaler med en rekke selskaper i India for å akselerere inntoget i India. Det skriver indiske Economic Times som henviser til kilder.
Dermed kan det være duket for at Walmart og Amazon som nylig har gått inn i landet får konkurranse fra den kinesiske kjempen. Så sent som lørdag bekreftet Walmart at de gjennomførte kjøpet av 77 prosent i indiske Flipk...Se mer

Canadas pensjonsfond shorter Subsea7

Canada Pension Plan Investment Board, som er et av verdens største pensjonsfond, har en short-posisjon på 1,13 prosent i oljeserviceselskapet Subsea 7.
Det fremkommer i Finanstilsynets shortregister.
Posisjonen består av litt over 3,7 millioner aksjer. Subsea 7 er blant de mest shortede på Oslo Børs, men en totalprosent på 7,80 prosent.
Aksjen til Subsea 7 har falt med 13,74 prosent de siste tre m...Se mer

Tesla-shortere har fått milliardgevinst

Short-selgere sitter med en gevinst på mer enn én milliard dollar, tilsvarende 8,45 milliarder norske kroner med dagens valutakurs, etter at toppsjef Elon Musk gikk ut på Twitter for å annonsere at han ønsker å ta selskapet av børs.
Det skriver den britiske avisen Financial Times søndag, og viser til analyseselskapet S3 Partners.
Investorer som satser på kursfall i enkeltaksjer kan selge verdipapi...Se mer

Telenor i Thailand sikrer seg frekvenser i landet

Det thailandske datterselskapet til Telenor, Dtac, har søndag kjøpt «2x5 spektrum i 1800 MHz-spektrum-båndet», opplyser selskapet i en børsmelding.
Prisen er på 12,511 milliarder thailandske baht. Det tilsvarer 3,2 milliarder norske kroner, skriver selskapet. Telenor vil gjennomføre en direkte innbetaling på 6,25 milliarder bath, etterfulgt av to innbetalinger på 3,125 milliarder i 2020 og 2021.
Telenor opplyser at lisensen e...Se mer

Walmart gjennomfører Flipkart-kjøpet

Lørdag ettermiddag bekrefter handelsgiganten Walmart at de har gjennomført handelen av 77 prosent av den indiske netthandelsgiganten Flipkart. Walmart betaler 16 milliarder dollar, tilsvarende 135 milliarder kroner.
– Walmart og Flipkart vil oppnå mer sammen enn hver av sos kan oppnå separat for å bidra til den økonomiske veksten i India, sier administrerende direktør Judith McKenna i Walmart Inte...Se mer

Amerikanske selskaper sender 300 milliarder hjem

Gjennom en årrekke har amerikanske bedrifter satt ut økonomiske midler til mer skattevennlige land som Irland og Bahamas. Etter Trumps skattereform ble det i løpet av årets første måneder overført 300 milliarder dollar, tilsvarende 2.535 milliarder kroner tilbake til landet.
Det viser fersk statistikk fra landets finansdepartement, skriver Reuters. Tilbakeføringen kommer i stor grad fra selskapene...Se mer

Walmart ber produsenter flytte produksjonen fra Kina

Handelskrigen gjør at amerikanske bedrifter tenker utenfor boksen for å finne løsninger på de nye tollsatsene. Nå har handelsgiganten Walmart spurt produsenter av skjønnhetsprodukter om de har fabrikker utenfor Kina, eller om de kan vurdere å investere i dem.
Det skriver Reuters og Bloomberg som begge har fått innsyn i en e-post som er sendt til produsentene 7. august.
Kosmetikkprodukter som sjampo,...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%