I samarbeid med CMC Markets

Nytt fall for tørrlastindeksen: Fjortende dag på rad med nedgang

Tørrlastindeksen Baltic Dry falt 2,35 prosent til 830 poeng fredag, viser nye tall fra Infront.
Det er 14. dag på rad med fall. Denne uken har indeksen falt 11,13 prosent.
Baltic Dry Index er en sammenstilling av prisene på skipsfrakt for tørr last på flere ulike skipsruter i verden. Frakten dekker en rekke ulike råvarer, som jernmalm, kull, kobber, korn.
I mai 2008 nådde indeksen toppnivået på 11.793 poeng. Siden den gang har indeksen falt i takt med de lave ratene.
Toppnoteringen for indeksen så langt i år kom 29. mars, da den var oppe i 1338 poeng. Laveste notering var 14. februar da indeksen lå på 685 poeng.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

«Freaky Friday» med ny rekord - ellers blandet

Ifølge Bloomberg var det mulighet for store svingninger på Wall Street fredag.
Årsaken er at to relativt sjeldne hendelser sammenfaller.
For det første er det i dag «Quadruple Witching day», noe som betyr innløsningsdag for kontrakter på aksjeindeksfutures, aksjeindeksopsjoner, aksjeopsjoner og futures på enkeltaksjer – samtidig.
Hendelsen kommer en gang i kvartalet. Sist var 15. juni, og den gang ø...Se mer

Nasdaq har hyret inn risikoekspertene i Oliver Wyman

Nasdaq har fått en rekke kritiske spørsmål de siste dagene knyttet til Einar Aas-skandalen. En rekke aktører har gitt uttrykk for at risikohåndteringen Nasdaq har gjennomført er altfor dårlig.
Fredag kveld ble det kjent at Einar Aas har inngått en avtale om å realisere alle sine verdier for å dekke sin gjeld til Nasdaq. I den samme meldingen ble det også kjent at Nasdaq har hyret inn eksterne kref...Se mer

Einar Aas vil frivillig selge alle eiendelene sine

Nasdaq-børsen melder fredag kveld at Einar Aas i samråd med sine advokater nå har godtatt å inngå en frivillig avtale med kreditorene.
Avtalen innebærer at Einar Aas realiserer alle sine eiendeler for at Nasdaq skal kunne inndrive tapene som ble påført de andre medlemmene i børsens sikringsfond.
– Nasdaq Clearing utforsker alle rettigheter og mulige alternativer for å dekke inn tapene for medlemmen...Se mer

Baker Hughes’ riggtelling: To færre rigger i drift

Oljeserviceselskapet Baker Hughes har sluppet sin ukentlige telling av antallet aktive rigger i Nord-Amerika.
Opptellingen viser at antallet aktive rigger falt med 2 rigger til 1.053 sammenlignet med forrige uke. Antallet oljerigger falt med 1 til 866, antallet gassrigger lå uendret på 186, mens diverse-kategorien falt med 1 til 1 rigg.
Sammenlignet med tellingen for ett år siden har antallet aktive...Se mer

Aske fra kraftverk renner ut i elv i North Carolina

Fredag meldte Duke Energy om at aske fra deres kraftverk i North Carolina kan renne ut i elven Cape Fear, etter at en demning som energiselskapet eier har brutt sammen.
Det er kraftstasjonen L.V. Sutton Power Station, og demningen Sutton Lake som renner over sine brenner i kjølvannet av orkanen Florence sine herjinger tidligere i uken. Aksjen i Duke Energy har falt med 2,15 prosent så langt fredag...Se mer

Sterk dag på europeiske børser

Fredag leverte en sterk avslutning på de europeiske børsene. Frykten for handelskrig har så godt som forsvunnet, og det har gitt en real opptur for de fleste bransjene.
Markedene i Europa følger en utvikling globalt. Wall Street nådde nye rekorder torsdag, og asiatiske børser steg bredt i morgentimene.
Samtidig har Theresa May snakket pundet kraftig ned - men det fikk ikke store utslag for aksjemar...Se mer

Nye styremedlemmer i Fredriksen-rederier

Ulrika Laurin og James O'Shaughnessy har nå blitt valgt inn i styrene i to av John Fredriksens rederier, tankrederiet Frontline og tørrlastrederiet Golden Ocean.
Ifølge de to børsmeldingene er de to valgt inn i forbindelse med dagens årlige generalforsamling i de to rederiene for å fylle to ledige plasser.
Ulrika Laurin har ifølge meldingene blant annet vært styreleder og finansdirektør i skipseier...Se mer

Ga én mill. for domenet Forbrukslån.com

Forbrukslånsselskapet STK Finans har lagt én millioner kroner på bordet for domenet Forbrukslån.com, og har dermed stukket av med et av Norges dyreste domener.
Ifølge selskapet er dette det fjerde dyreste domenet som er solgt i Norge.
Nummer én på listen er Tanberg.com. Domenet ble solgt til Tandberg ASA fra Tandberg Data for hele ni millioner kroner. Den prisen inkluderte kompensasjon som skulle...Se mer

Nok en rekord på Oslo Børs – Seadrill spratt i været

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 0,65 prosent fredag–opp til ny rekord med 923,94 poeng.
En lang rekke selskaper hadde en vekst på mer enn fem prosent, og dagens vinner, når man tar hensyn til både vekst og omsetning, ble Seadrill. Selskapet økte med 5,56 prosent, og omsatte for 328 millioner kroner.
Tidligere på dagen sprakk selskapet også 20 milliarders grensen, og gikk dermed forbi Borr Dril...Se mer

Sparebank 1 Østlandet er andre bank som øker renten

Sparebanken 1 Østlandet melder at de nå øker rentene, både på boliglån og på innskudd. Det opplyser banken i en pressemelding.
Dermed er banken den andre i rekken som øker rentenivået etter at Norges Bank torsdag annonserte den første økningen i styringsrenten siden 2011. Det var DNB som fredag var først ute med å varsle økte renter på inntil 0,25 prosentpoeng, etter at det ble kjent at styringsren...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%