I samarbeid med CMC Markets

Ocean Yield-sjefen utelukker ikke priskutt i Farstad-kontrakt

Shipping-selskapet Ocean Yield, der Kjell Inge Røkkes Aker er storaksjonær, var blant deltagerne på Aker Credit Markets Day mandag.
Ocean Yield lever av å eie og finansiere skip som de deretter leier ut på lange kontrakter til solide motparter. Krisen i offshorenæringen har imidlertid ført til at Farstad Shipping, som leier to supply skip av Ocean Yield, har kommet i hardt vær.
Konsernsjef Lars Solbakken påpekte at Ocean Yield ikke er en del av standstill-avtalen som Farstad fikk på plass med sine kreditorer tidligere i år (som fritar dem fra avdrag og vilkår i lånene inntil videre), men åpnet for at Ocean Yield kan ende med å få mindre i skipsleie fra Farstad i fremtiden:
- Det er ventet at det vil komme en restrukturering i Farstad, men det er for tidlig for oss å kommentere utfallet. De fortsetter å betale oss inntil videre, og det kan komme endringer i vår avtale, men de kommer nok ikke til å starte eventuelle forhandlinger med oss før restruktureringsforslaget er klart, sa Solbakken.
Konsernsjef Lars Solbakken påpekte at selskapets aktivitet og flåte vil øke ganske betydelig i den nærmeste tiden fordi man mottar ytterligere 7 skip inn i flåten i fjerde kvartal. Deretter kommer det ett skip i første kvartal og ett i tredje kvartal neste år. Flåten vil da ende på 34 skip.
- Vi har et mål om å investere minst 350 millioner dollar i året frmeover. De siste årene har vi investert 500 til 600 millioner dollar årlig, sa Solbakken.

Siste nytt

Oslo Børs følger verdens markeder opp tirsdag

Hovedindeksen åpner opp 0,37 prosent til 843,89 poeng tirsdag, etter positiv utvikling i USA i går og i Asia i løpet av natten.
De mest omsatte aksjene i åpningsminuttene er Statoil (+0,63 prosent), Schibsted (+2,37 prosent) og Telenor (flat).
«Optimismen skyldes flere forhold, deriblant en midlertidig budsjettenighet i USA, økte vekstprognoser globalt, nye rekordnoteringer på verdens børser, samt m...Se mer

Black Sea Property med Thomas Cook-avtale

Ferieutbyggeren har inngått en avtale med chartergiganten Thomas Cook som gjør at deres kunder kan bestille opphold ved Black Sea Propertys (BSP) Aheloy Beach Resort i Bulgaria.
Avtalene gjelder for sommersesongen 2018, og det kommer ikke frem hvor mye avtalen er verdt.
BSP melder også at det trolig vil bli gjennomført en refinansiering av et av selskapets byggelån hos UniCredit Bulbank i første kva...Se mer

Goliat-stans ga lavere oljeproduksjon enn ventet

Norges oljeproduksjon var i desember lavere enn Oljedirektoratets prognoser for måneden. Det ble i snitt produsert 1,54 millioner fat olje per dag.
Det er 4 prosent svakere enn ventet, skriver Oljedirektoratet.
Produksjonen av råolje var på 1,51 millioner fat per dag i november og 1,68 millioner fat per dag i desember året før.
At produksjonen er lavere enn prognosene skyldes at skandaleplattformen G...Se mer

Reparasjonsemisjon i Bank2

Styret i forbrukslånsbanken har vedtatt å fullføre en rettet emisjon på rundt 70 millioner kroner mot enkelte eksisterende aksjonærer. Emisjonen ble kunngjort og gitt fullmakt på, under et ekstraordinært styremøte den 29. september i år.
Aksjonærene vil få kjøpe aksjer til en pris på 9,50 kroner.
Emisjonen vil gi selskapet opptil fem millioner kroner i ekstra brutto kapitaltilførsel, og skal brukes...Se mer

Tryg med svakere fjerde kvartal - Norge trekker ned

Det danske forsikringsselskapet som er store i Norge leverte i dag et resultat etter skatt på 527 millioner danske kroner i fjerde kvartal, ned fra 560 millioner danske kroner i fjerde kvartal i 2016.
Den totale inntekten endte på 4,48 milliarder danske kroner, også noe ned fra samme kvartal i fjor som endte på 4,50 milliarder kroner.
Av Trygs markeder, så selskapet en salgssvekkelse i det norske pr...Se mer

Protector Forsikring spår vekst på 20 prosent i år

Ettersom 1. januar forfallet er av vesentlig betydning for Protector Forsikring gis markedet her en oppdatering på utviklingen i selskapets premieinntekter.
Protector forsikring skriver i en børsmelding at de venter at første kvartal i år vil være sterkere enn tilsvarende tre måneder i fjor.
Selskapet skriver at de forventer en total premievekst for hele virksomheten i 2018 på 20 prosent inkludert...Se mer

Aker Solutions med milliardordre fra Statoil

Leverandørselskapet Aker Solutions varsler tirsdag morgen at de har blitt tildelt en kontrakt fra Statoil for å levere subsea produksjonssystemer til feltene Troll fase 3 og Askeladd, for utvikling av gassproduksjon.
Kontrakten har en total estimert verdi på 1,5–2 milliarder kroner, skriver selskapet i en børsmelding.
Arbeidet starter nå i januar, med de siste leveransene planlagt i 2020.
– Vi ser frem til å jobbe med...Se mer

Oljeprisen med morgenbyks etter positiv IMF-rapport

Nordsjøoljen er opp 0,30 prosent tirsdag morgen til 69,43 dollar fatet og nærmer seg med andre ord 70 dollar.
Årsaken er, ifølge Reuters, en positiv IMF-rapport som viser vekst i verdensøkonomien med 3,9 prosent, både for 2018 og 2019.
Det er 0,2 prosentpoeng opp fra hva man trodde i oktober.
Det bidrar også positivt at BNP Paribas har gått ut og sagt at veksten i verdensøkonomien og kaldere vær enn...Se mer

Færre abonnenter for Telenor-datter Digi i Malaysia

Telenors malaysiske datterselskap Digi leverer sitt kvartalsresultat tirsdag.
Tallene viser at inntektene har gått ned marginalt ned fra fjerde kvartal 2016, til 2017. I 2016 var inntektene på 3,233 milliarder norske kroner, mot 3,223 milliarder i 2017.
Driftsresultatene gikk ned fra 1,092 milliarder norske kroner, til 1,013 milliarder i fjerde kvartal 2017.
Antallet abonnenter falt med 106.000 ti...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%