I samarbeid med CMC Markets

Oceanteam får millionbot av Børsen

Oslo Børs melder at det onsdag ble vedtatt å ilegge Oceanteam et overtredelsesgebyr på 1.315.300,- kroner for «vesentlige» brudd på «informasjonsplikten og andre løpende forpliktelser for børsnoterte selskaper». Beløpet tilsier syv ganger kursnoteringsavgift.
Oslo Børs mener blant annet at selskapet har brutt plikten de har til å gi Børsen etterspurte opplysninger innen fristen som er satt.
Oceamteam har vært preget av store konflikter mellom personer i ledelsen, styret og aksjonærgruppen over en lenger periode. Finansavisen har blant annet omtalt hvordan det ble krevd en granskning fordi største aksjonær også fakturerer selskapet for diverse styre- og finanstjenester, noe som kan føre til inhabilitet. Etter sommeren i fjor var selskapet også uten finansdirektør en periode på grunn av en konflikt, ifølge Hegnar Online.
Offshoreservicekonsernet har også vært i konflikt med revisor og suspenderte i november i fjor KPMG som revisor fordi de mente KPMG hadde overfakturert dem.
Som begrunnelse for boten skriver Oslo Børs følgende:
– Oceanteam ASA offentliggjorde innsideinformasjon om revisors fratreden i november 2017 for sent. Børsnoterte selskaper har en informasjonsplikt som innebærer at selskapet uoppfordret og umiddelbart skal offentliggjøre innsideinformasjon som direkte angår selskapet. Selskapet har også over en lang periode ikke hatt revisjonsutvalg som påkrevet (...) Selskapet har videre brutt Løpende forpliktelser punkt 3.2 (1) nr. 8 ved å ikke straks melde om suspensjon av midlertidig CFO i juli 2017, skriver Oslo Børs.
Oslo Børs skriver videre at de har vurdert om Oceanteam er egnet til å være børsnotert der, men at de foreløpig har konkludert med at de ikke skal strykes, blant annet av hensyn til aksjonærer og obligasjonseiere.
– Børsen har derimot understreket at dersom Selskapet ikke gjennomfører tilstrekkelige tiltak for å forbedre sine rutiner, kompetanse og informasjonsgivning til markedet for å unngå fremtidige regelbrudd, kan en ny egnethetsvurdering medføre en strykning av Selskapets finansielle instrumenter, advarer Oslo Børs.

Siste nytt

Går mot oppgang på Wall Street

Det går mot oppgang på Wall Street, mens markedet henter seg inn etter uroligheter knyttet til den tyrkiske valutaen.
Liraen har vært i en presset situasjon den siste tiden, og investorer er usikre på kontrollen Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har over økonomien i landet, skriver CNBC.
Slik ser hovedindeksene ut like før åpning:
  • Dow Jones opp 0,22 prosent
  • S&P 500 opp 0,21 prosent
  • Nasdaq opp 0,27 prosent...Se mer

Oppretter ny komité – skal vurdere Teslas fremtid på børs

Styret i Tesla har satt ned en egen komité som skal evaluere Elon Musks forslag om å ta selskapet av børs, skriver Marketwatch.
Tesla-aksjen steg 0,5 prosent i førhandelen etter nyheten.
Komiteen, som består av tre selvstendige direktører, sier de fremdeles ikke har mottatt et formelt forslag fra Musk. De har heller ikke kommet til noen konklusjon om hvorvidt forslaget kan gjennomføres eller tilrås.
I en uttalelse sier Tesla at s...Se mer

Stopper markedsføring i USA

Tyrkias nasjonale flyselskap, Turkish Airlines, stopper markedsføring i amerikanske medier etter at forholdet mellom Tyrkia og USA har blitt anstrengt.
Turk Telekom varsler at de også avslutter sin markedsføring i USA.
Dette skjedde ifølge Reuters etter en Twitter-kampanje for å få de store tyrkiske selskapene for å bremse pengestrømmen til USA.
– Vi står ved vår stat og vårt folk, skriver Turkish...Se mer

Vil bruke 50 mrd. på oppussing av restauranter

Hurtigmatkjeden McDonald’s sier tirsdag at selskapet og deres filialer skal investere 6 milliarder dollar i modernisering og ombygging av restauranter i USA i 2018 og 2019.
Det tilsvarer en investering på over 50,1 milliarder norske kroner.
I pressemeldingen beskriver selskapet hvordan det blir nye restaurantlokaler, kiosker der man kan bestille maten selv, nye menyer og spesielle parkeringsplasse...Se mer

Sveaas-rederi fortsetter oppturen i Stockholm

Shippingsselskapet Viking Supply Ships mer enn femdoblet aksjekursen i Stockholm mandag, etter milliardsalg av skip.
Ved stenging mandag var aksjen opp hele 469 prosent, og oppturen har fortsatt tirsdag. Klokken 13.15 er dagens opptur på 17,6 prosent, og aksjen handles for 193,62 svenske kroner.
Dermed har aksjen steget med 645 prosent siden klokken 12 fredag.
Ifølge mai-rapporten eier Kistefos 78...Se mer

Tung børsdag for Gaming Innovation Group

Gaming Innovation Group-aksjen er ned 8,95 prosent i dagens handel på Oslo Børs etter at selskapet tirsdag la frem tall for andre kvartal.
Eirik Rafdal sier til TDN Direkt at hovedårsaken til fallet er at resultatet er dårligere enn ventet, og trekker spesielt frem EBITDA-resultatet som falt til 1,66 millioner euro, ned fra 1,93 millioner euro i samme periode i fjor.
Han trekker også frem at guiding...Se mer

– Dollarens tid som global valuta er snart over

Russlands utenriksminister Sergei Lavrov sier under et besøk i Tyrkia at de i en tid har diskutert muligheten for å bruke nasjonale valutaer for å gjøre opp handelsavtaler mellom Tyrkia, Kina og Iran, ifølge Reuters.
Han sa videre at den amerikanske dollarens rolle som valutaen for global handel vil gå over.
Lavrov spesifiserte ikke noen konkrete planer om å droppe dollaren i handel.

Les også:

Norwegian-oppturen avtar: Stiger tre prosent

Flyselskapet Norwegian steg 5,60 prosent til 252,60 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag. Aksjen var da også den mest omsatte.
Oppgangen kom fra start, men tiltok etter at handelen åpnet.
Rundt 11.30 avtok oppgangen, og gigantene Hydro og Equinor gikk forbi på listen over de mest omsatte aksjene.
Klokken 12.34 har Norwegian-aksjen en oppgang på 3,22 prosent, og handles for 246,9 kroner på Oslo B...Se mer

Fransk arbeidsledighet synker: – Fortsatt ikke nok

Arbeidsledigheten i Frankrike sank med 0,1 prosent i andre kvartal, ifølge NTB.
– Det er et skritt fremover, men det er fortsatt ikke nok, skriver arbeidsminister Muriel Penicaud på Twitter etter at de foreløpige tallene ble lagt frem.
Det franske statistikkontoret hadde på forhånd ventet en nedgang på 0,2 prosent.
Det er spesielt arbeidsledigheten blant ungdom som går ned. For personer under 24 år...Se mer

Expedia kjøper ut AirAsia for 600 millioner

Nettreiseselskapet Expedia Group kjøper ut det malaysiske lavprisflyselskapet AirAsias resterende andel i et fellesforetak, skriver selskapene i en pressemelding tirsdag.
Expedia må bla opp 60 millioner dollar, tilsvarende 601,66 millioner kroner, for andelen i fellesforetaket AAE Travel.
AAE Travel ble opprettet som et samarbeid mellom de to selskapene i mars 2011. Den resterende andelen er på 25...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%