Odfjell Drilling bidrar i restruktureringen av Golden Close: Får 336 mill. i obligasjoner i bytte mot lavere rater

Riggselskapet Odfjell Drilling melder at de har besluttet å bidra til redningsoperasjonen av Golden Close Maritime Corporation, et selskap Odfjell eier 40 prosent av.
Golden Close eier boreskipet Deepsea Metro I, som driftes av Odfjell.
– Golden Close Maritime Corp. har møtt de samme finansielle utfordringene om olje- og oljeservicebransjene generelt, og har hatt behov for å finne en langsiktig finansiell løsning, skriver Odfjell i en børsmelding.
Odfjell skriver at de bidrar til løsningen gjennom å inngå en fire år lang driftskontrakt for boreskipet Deepsea Metro 1 med Golden Close med en redusert pris. I bytte mot å ta mindre betalt av Golden Close skal Odfjell motta obligasjoner i selskapet verdt 40 millioner dollar (336 millioner kroner med dagens kurs).
Når restruktureringen er gjennomført vil disse obligasjonene utgjøre rundt ni prosent av sikret og konvertibel gjeld i Golden Close, ifølge Odfjell.
Odfjells eierandel av selskapets aksjer vil bli vannet ut til null som følge av restruktureringen, skriver Odfjell. Odfjell skrev ned verdien av aksjeposten i andre kvartal 2015.
Golden Close skriver i en egen melding til kreditorene i obligasjonslånet på 400 millioner dollar (utstedt i 2014 med forfall i 2019 og rente på ni prosent) at selskapet foreslår overfor sine kreditorer og aksjonrærer en større restruktuering av egenkapital og gjeld, i tillegg til å iverksette tiltak for å kutte kostnader og bedre likviditeten.

Siste nytt

Handelsstans i Northern Drilling-aksjen

Handelen i John Fredriksens riggselskap Northern Drilling er stanset på Oslo Børs i påvente av en melding fra selskapet.
Like før meldingen om handelsstansen kom det to separate børsmeldinger fra Northern Drilling og Northern Ocean der det kom frem at sistnevnte henter 3,71 millioner kroner i en reparasjonsemisjon. Northern Ocean vil utstede 75.686 aksjer til kurs 49 kroner per aksje.
Northern Drilling tok i fjor g...Se mer

Nedgang på Oslo Børs – Dof-aksjen faller etter rapport

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,01 prosent til 933,27 poeng i tidlig handel fredag morgen.
Nel er mest omsatt fra start, med en nedgang på 5,53 prosent. Deretter følger Equinor og Mowi, ned henholdsvis 1,18 og 0,62 prosent. Sistnevnte handels eksklusivt utbytte i dag.
Ellers er Tomra ned 3,64 prosent, Telenor faller 0,58 prosent og DNB faller 1,3 prosent.
Før børsåpning har offshorerederiet Dof l...Se mer

Resultatfall for gruveselskapet Vale i fjerde kvartal

Gruveselskapet Vale fikk en justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 3,536 milliarder dollar i fjerde kvartal 2019, sammenlignet med 4,467 milliarder dollar samme kvartal året før.
Det fremkommer av selskapets seneste kvartalsrapport.
Netto driftsinntekter var 9,964 milliarder dollar i kvartalet, mot 9,813 milliarder året før.
Vale forblir positive overfor ståletterspørselen i Ki...Se mer

Kriserammet offshorerederi tapte over en halv milliard

Dof økte inntektene i fjerde kvartal, men går fortsatt i kraftig minus på bunnlinjen. Offshorerederiet tror det er mulig å lande en restruktureringspakke med kreditorene i løpet av første kvartal.
Det kriserammede offshorerederiet Dof har lagt frem ferske tall for fjorårets fjerde kvartal.
Tallene viser noe bedring, men fortsatt i kraftig minus i fjerde kvartal, da selskapet tapte 512 millioner kro...Se mer

KLP kjøper eiendom i Stockholm for milliardsum

KLP kjøper eiendom i Stockholm for 2,6 milliarder svenske kroner, tilsvarende 2,5 milliarder kroner med dagens valutakurs, fremgår det av en pressemelding.
Adressen er Princeton 1, som er i Hagastaden, nord i Stockholm sentrum.
Leieinntekter anslås til rundt 93 millioner svenske kroner. Bygget er under oppførelse og byggestart var i 2018. Ferdigstillelse og overtakelse er planlagt i løpet av andre...Se mer

Oljeprisen faller noe tilbake – virusutbrudd i fokus

Prisen på nordsjøolje er på vei nedover fredag morgen, i skrivende stund 0,32 prosent til 58,87 dollar fatet.
Amerikansk lettolje (WTI) faller samtidig 0,34 prosent til 53,51 dollar fatet.
Fokuset er på hvorvidt Opec vil kutte i produksjonen i møte med det kinesiske virusutbruddet. Oljekartellet har fra før holdt tilbake produksjonen for å støtte prisene i flere år, og flere analytikere venter nå at...Se mer

Blandet i Asia: Virusfrykt sender Seoul-børsen nedover

Flere asiatiske børser faller tidlig fredag morgen, mens de kinesiske børsene går mot strømmen. Her stiger Shanghai-børsen 0,46 prosent, mens Shenzhen er opp mer enn én prosent.
Utviklingen i Kina kommer etter at landets handelsdepartement uttalte at gjenopptakelsen av arbeidet har økt raskt i viktige provinser for utenlandshandelen, som Guangdong og Jiangsu, ifølge CNBC.
På den andre siden er børsen i...Se mer

Dropbox-aksjen hoppet etter bedre tall enn ventet

Aksjen klatret 17 prosent umiddelbart etter at selskapet leverte kvartalsrapport. Torsdag kveld stiger den 2,16 prosent i etterhandelen.
Datadelingsselskapet slår forventningene, og rapporterer om høyere omsetning og resultat enn det som var spådd.
Selskapet opplyser om 14,3 millioner betalende brukere i slutten av fjerde kvartal, mot 14,2 millioner som analytikerne ventet, ifølge Factset.
Selskapet hadde i fjerde kvart...Se mer

Coca-Cola har økt utbyttet i 58 år på rad

Leskedrikkgiganten Coca-Cola fortsetter å øke sitt utbytte, og vil totalt betale ut 1,64 dollar per aksje i år, opp fra 1,60 dollar året før. Selskapet betaler ut kvartalsvis, og økningen tilsvarer en oppgang fra 40 cent per aksje i fjorårets kvartaler til 41 cent per aksje i årets kvartaler.
Dette er ifølge selskapet det 58. året på rad at det øker det årlige utbyttet i selskapet. Selskapet betalt...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%