I samarbeid med CMC Markets

Oljeprisen kryper seg oppover – opp 50 cent etter lagertall

Gjennom natten har oljeprisen (brent spot) steget 0,30 prosent, til 56,55 dollar fatet.
Prisen på ett fat amerikansk lettolje ligger på 50,92 dollar.
Oljeprisen falt gjennom dagen torsdag, før den begynte å ta seg opp igjen på ettermiddagen, etter at tall fra Department of Energy viste at de amerikanske oljelagre falt med 2,7 millioner fat forrige uke.
Siden torsdag klokken 16.00 har oljeprisen steget 0,90 prosent.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Ny og markedsvennlig president i Colombia

Konservative Ivan Duque har vunnet presidentvalget i Colombia, en kandidat som er tilhenger av det frie marked og vil legge til rette for vekst blant landets bedrifter, skriver Wall Street Journal.
Duque lover å løsne opp i reguleringer for selskapene i landet. Han vant med nær 10,1 millioner eller 54 prosent av de totale stemmene.
Det er status etter at 97 prosent opptellingen er unnagjort.
Konkurrenten fra venstresiden,...Se mer

Trekker til seg butikkjemper etter Whole Foods-kjøpet

Amazons oppkjøp av Whole Foods har gjort at enkelte butikkjeder har søkt til Google for å ta opp konkurransen, skriver CNBC.
Det har ført til nye forretningsmodeller og samarbeid for den Alphabet-eide søkemotorkjempen. Istedet for å betale for en annonse, må butikkene nå gi Google en andel for hvert kjøp.
Google har blant annet inngått avtaler med aktører som Target, Walmart og Costco.
For dagligvareaktørene blir pr...Se mer

Aega øker aksjekapitalen

Solenergiselskapet Aega, tidligere kjent som Nordic Financials, har gjort om gjeld til aksjer, skriver selskapet i en børsmelding søndag kveld.
Konverteringen ble besluttet ved generalforsamlingen 1. juni.
Gjeld på 4.093.808 kroner konverteres til aksjer. Det ved å utstede 4.093.808 nye aksjer til 1 krone per aksje, med en konverteringskurs på 1 krone.
I tillegg vil de tidligere obligasjonseierne...Se mer

Stordalen med millionsatsing på Stureplan

Petter Stordalen kjøper gjennom sitt investeringsselskap Strawberry Equities 10 prosent av svenske Stureplansgruppen, skriver Dagens Industri. Dermed blir Stordalen en av selskapets største eiere.
– Stureplansgruppen erobrer utelivsscenen og markedene de går inn i. Jeg har lenge villet bli en del av det, sier Stordalen ifølge avisen.
Stordalen har anslått at Stureplansgruppen er verdt drøye 600 mi...Se mer

May vil gi 217 mrd. mer til britisk helse etter brexit

Storbritannias statsminister Theresa May vil øke budsjettet til «National Health Service» (NHS) i England, i forbindelse med dets 70 årsjubileum, sier hun i et intervju med BBC.
Budsjettøkningen vil være på 20 milliarder pund, tilsvarende 216,38 milliarder kroner, innen 2023.
Annonseringen har som mål å være samlende for regjeringen og landet etter to år med bitter strid over brexit, skriver Reuters.
Budsjettøkningen skal finansieres delvis av skatteøkninger og delvis fra penger som ikke lenger vil gå til EU etter brexit.

Iran: Tre Opec-land vil felle forslag om å pumpe mer olje

Iran vil sammen med Venezuela og Irak stemme imot forslaget om å øke oljeproduksjonen på møtet i Wien som innledes fredag, skriver Bloomberg.
– Tre Opec-land kommer til å stoppe det, sa Irans Opec-representant, Hossein Kazempour Ardebili til Bloomberg søndag.
– Hvis Saudi-Arabia og Russland vil øke produksjonen, krever dette enstemmighet. Hvis de to vil handle på egen hånd, er det et brudd med sam...Se mer

Hydro svarer Brasil om påståtte nye utslipp mandag

Hydro avviser at det har vært nye utslipp fra Alunorte-anlegget i Brasil. Det formelle svaret leveres myndighetene mandag., skriver NTB.
– Vi har allerede gitt noe informasjon til Ministério Público og vil formelt svare mandag, noe som vil være i henhold til fristen som er gitt, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til nyhetsbyrået.
Hydro avviste at det har vært nye utslipp fra Alunorte-...Se mer

Duket for frihandelssamtaler mellom Australia og EU

Australia vil begynne forhandlinger med EU om en frihandelsavtale, som kan bli en av landets største, skriver Bloomberg.
Forhandlingene er ventet å begynne i juli. En avtale kan sikre bedre adgang for australske landbruksprodukter, ifølge Australias statsminister Malcolm Turnbull.
Handel med råvarer som storfekjøtt, lam, sukker, ost og ris begrenses nå betydelig av EU-toll.
Landet vil kutte tollene fra E...Se mer

Equinors nye strategisjef: - Håp er ingen god strategi

Britiske Al Cook (43) tok over som global strategisjef i Equinor etter John Knight med virkning 1. mai, ifølge Equinors hjemmesider.
I et intervju med Aftenbladet forteller Cook at han ikke er ute å revolusjonere strategien etter Knight, og mener at Equninor må fortsette å være dristige og strenge for å skape så store verdier som mulig på norsk sokkel.
– Det er noen gode fundamenter å bygge på. V...Se mer

Kinesiske stål på vei til USA endrer kurs til Europa

Siden USAs president Donald Trump innførte nye tollsatser på stål og aluminium, samt innførte ytterligere satser for en rekke kinesisktilvirkede varer, har kinesisk stål på vei mot USA endret kurs for isteden gå i havn i det europeiske markedet.
Det økte tilbudet av stål har allerede begynt å merkes, sier Mathias Ternell i bransjeorganisasjonen Jerntorget til New York Times.
– Det er dette svenske og euro...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%