I samarbeid med CMC Markets

Opec-møtet: Det er dette de krangler om

Oljeanalytiker i Pareto, Trond Omdal, har sett på et mulig utfall av Opec-møtet der organisasjonen bestemmer seg for å innføre et produksjonstak på 33 millioner fat per dag. Merk at dette er en halv million fat høyere enn den grensen som blant andre Saudi-Arabia har ønsket, på 32,5 millioner.
I den første kolonnen med rosa ramme ser du produsert volum per land i oktober, og i den neste er foreslått kvote under produksjonstaket. Legg merke til at i dette kompromiss-scenarioet som Omdal kaller det, så vil Iran faktisk kunne ØKE sin produksjon.
Pareto Securities' scenario ved produksjonstak på 33 millioner fat per dag
Pareto Securities Equity Research
Det spørs likevel om dette er et sannsynlig utfall, for stridens kjerne står om nettopp hvor stor byrde Iran, Irak og Saudi-Arabia skal bære.
Saudi-Arabias linje i forhandlingene har vært at dersom ikke alle medlemmene (bortsett fra Libya og Nigeria) bidrar, så blir det ingen avtale. Saudi-Arabia vil at Iran skal fryse produksjonen på dagens nivå, og at Irak skal redusere.
Men Iran og Irak er uenige i dette.
Iran har sagt at de vil ikke foreta seg noe før de er tilbake på samme produksjonsvolum som før landets oljesektor ble utestengt fra markedene gjennom internasjonale sanksjoner, det vil si på 4 millioner fat per dag.
Irak sier de vil fryse på dagens nivå, men ikke kutte.
Relaterte saker

Siste nytt

Oljeprishopp i forkant av Opec-møtet

Torsdag samles de mektige oljetoppene i Wien for å avgjøre hvorvidt det blir ytterligere produksjonskutt etter den nåværende avtalen utløper i slutten av juni.
Ting kan tyde på at markedet forventer at de kommer til enighet, for i natt hawr oljeprisen (brent spot) steget fra 53,83 dollar fatet - til 54,44 dollar fatet cirka klokken kvart over åtte.
Infront

Oppgang i Asia

Den Sørkoreanske sentralbanken holdt renten uendret på 1,25 prosent torsdag, noe som har gitt fart på børsen i Seoul, og Kospi er opp 1,01 prosent.
Også i resten av Asia ser det bra ut torsdag morgen:
  • Nikkei er opp 0,48 prosent
  • Hang Seng er opp 0,91 prosent
  • Singapore er opp 0,42 prosent
  • Shanghai er opp 1,44 prosent
  • ASX 200 er opp 0,34 prosent

Oljeprisen synker

Signaler fra Opec-land har tydet på at det ville komme en forlengelse av kuttene, og eksperter har fortalt at det dermed har blitt priset inn i markedet.
Men i kveld synker oljeprisen igjen. Nå handles et fat olje fra Nordsjøen for 53,9 dollar, etter å ha vært oppe i 54,55 dollar tidligere i dag.

Seadrill-jubel på Wall Street

Seadrill har hatt en meget god dag i New York. Samme dag som de la frem et overraskende godt kvartalsredultat, endte selskapet med en oppgang på 5,21 prosent.
Det er noe mindre enn i Oslo, der Seadrill-aksjen endte dagen med en oppgang på 16,84 prosent.
I går endte aksjen med en oppgang på 10,99 prosent i New York.

S&P 500-rekord etter Fed-signaler

Den amerikanske sentralbanken sier at en renteheving rykker nærmere, og det liker investorene.
S&P 500 avsluttet med en oppgang på 0,25 prosent, og det ble dermed en rekordavslutning, ledet av eiendomsselskaper.
Goldman Sachs var blant selskapene som ga en god dytt til Dow Jones, med en oppgang på 1,94 prosent.
Slik endte indeksene:
Dow Jones opp 0,36 prosent
Nasdaq Composite opp 0,4 prosent
S&P 500 opp 0,25 prosent...Se mer
Her er stigningen til S&P 500 siden nyttår 2015/2016
Infront

Fed: Renteheving i juni rykker nærmere

Protokollen fra forrige rentepolitiske møtet i Federal Reserve (Fed) forteller at en rentehevning i USA kan være nært forestående. Først vil Fed først se om den svake veksten den amerikanske økonomien har opplevd i starten av året vil vedvare. Neste møte i Fed er i midten av juni.
Den amerikanske sentralbanken hevet renten under mars-møtet. Nå ligger renten i intervallet mellom 0,75 og 1,00 prosen...Se mer

Oljeprisen faller

I påvente av Opec-uttalelser i morgen faller oljeprisen.
I skrivende stund handles et fat brentolje fra Nordsjøen for 53,8 dollar, og et fat WTI-olje for 51,16 dollar.

Seadrill-oppturen dempes på Wall Street

Etter fire dager med opptur lyser det fremdeles grønt på Wall Street for Dow Jones (opp 0,16 prosent), Nasdaq Composite (opp 0,15 prosent) og S&P 500 (opp 0,06 prosent).
Men for Fredriksens Seadrill, som begynte børsdagen i New York med en oppgang på rundt ti prosent, har jubelen dempet seg. Nå har aksjen en oppgang på 1,27 prosent.
Dette skjer etter at selskapet overrasket positivt ved kvartalsfre...Se mer

Ny finansdirektør i TTS Group

Leiv Kallestad er utnevnt som finansdirektør i bergenske TTS Group. Det kommer frem i en børsmelding onsdag ettermiddag. Kallestad har tidligere hatt ledende stillinger i SR-Bank, Torp LNG og Kverneland Group.
Han tar over etter Henrik Solberg-Johansen som går av som finansdirektør i slutten av juli.

Innntektsfall for Deep Sea Supply

Offshoreselskapet Deep Sea Supply har levert sitt resultat for første kvartal. Der kommer det frem at selskapets inntekter er på 11 millioner dollar, mot 16,5 millioner i samme kvartal i fjor. Selskapet viser til negativ EBITDA på 1,8 millioner dollar. Før skatt var overskuddet minus 21,7 millioner dollar.
Selskapet kommenterer også den forestående sammenslåingen med Farstad Shipping og Solstad Of...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%