I samarbeid med CMC Markets

Ørsted jekker opp resultatestimatene

Det danske energiselskapet Ørsted, tidligere Dong Energy venter et driftsresultat før avskrivninger og rentekostnader (EBITDA) på 22,5 milliarder danske kroner i 2017 – dette er en oppjustering fra tidligere anslag på 21 milliarder danske kroner.
Selskapet skriver i en melding at årsaken til oppjusteringen er økte inntekter fra vindparker offshore mot slutten av 2017.

Siste nytt

Protector vil selge seg ut av IT-selskap

Samtidig som Protector melder om et mulig aksjekjøpsprogram, gir selskapet også en oppdatering på dets investeringer.
Protector har akseptert et bud på selskapets aksjer i IT-selskapet Compusoft, som blant annet har hotellkongen Petter Stordalen på laget og har vist seg å være svært lønnsomt.
Transaksjonen er ikke i land ennå, men går den igjennom vil Protector få en gevinst på 61 millioner kroner,...Se mer

Amazon-aksjen går ned etter Trump-tweet

Trump kalte avisen Washington Post en lobbyist for Amazon.com, som begge er eid av milliarder Jeff Bezos, ifølge Bloomberg.
Amazon-aksjen falt 2,4 prosent etter Twitter-meldingen, skriver Bloomberg. Ved 17-tiden norsk tid har aksjen tatt seg noe opp og er ned 0,6 prosent.
Den amerikanske presidenten kritiserte Amazons bruk av det amerikanske postvesenet. Han mente også at internettshoppingsiden gi...Se mer

Protector vil kjøpe tilbake aksjer for 150 millioner

Forsikringsselskapet Protector vurderer å kjøpe tilbake aksjer for 150 millioner kroner, skriver selskapet i en børsmelding mandag ettermiddag.
Protector Forsikring har engasjert meglerhusene Nordea Bank og Pareto Securities for å utforske muligheten for å sette i gang tilbakekjøpsprogrammet. Protector har mulighet til å redusere beløpet og mengden aksjer.
Protector sier selskapet er overkapitalis...Se mer

Oslo Børs fikk medvind av stigende oljepris

Børsen stenger opp 0,17 prosent til 878,30 poeng. Oljeprisen er for dagen opp 0,67 prosent til 73,44 dollar fatet.
Av de mest omsatte aksjene var Equinor opp 0,19 prosent, DNB steg 0,82 prosent, Telenor var opp 0,31 prosent.
Hydro var opp 0,73 prosent før morgendagens resultatslipp.
Nedover trakk Marine Harvest, som falt 0,09 prosent, Orkla var ned 0,06 prosent og Subsea 7 falt 0,24 prosent.
XXL falt nye 4,30 prosent og e...Se mer

Wall Street åpner uken svakt ned

Uken starter ganske rolig på Wall Street. Fra start er det særlig Nasdaq som faller, mens de øvrige indeksene starter dagen nokså flatt.
Denne uken vil man preges av at flere av de store teknologiselskapene legger frem resultater denne uken. Showet starter allerede like etter børsstenging mandag. Da vil Googles morselskap Alphabet legge frem sin kvartalsrapport fra årets andre kvartal. Senere i u...Se mer

Incus inngår kontrakt for levering av stigerørssystemer

I en børsmelding mandag ettermiddag bekrefter Invus Investor at de gjennom sitt datterselskap Scana Subsea har vunnet kontrakter for levering av stigerørsløsninger til dypvannsutbygginger i Mexicogolfen.
Kontrakten er verdt omkring 25 millioner svenske kroner, tilsvarende 23 millioner norske kroner.
Kontraktene omfatter smiing og maskinering av såkalte «riser joints» i lav legert stål.
Selskapet opplyser at produksj...Se mer

Sevan Drilling strykes fra Oslo Børs

Oslo Børs bekrefter i en børsmelding mandag ettermiddag at Sevan Drilling vil bli strøket fra handel.
«Oslo Børs anser at aksjene i Sevan Drilling ikke lenger er egnet for notering på Oslo Børs, og har vedtatt å stryke aksjene fra notering,» skriver Oslo Børs i sitt vedtak.
Det hele skjer etter at Sembcorp Marine Integrated Yards 6. juli økte sitt bud på selskapet. Samme dag varslet generalforsamli...Se mer

Baltic Dry fortsetter å stige

Mandag stiger tørrbulk-indeksen Baltic Dry med 1,7 prosent, og fortsetter dermed økningen på 1,9 prosent vi så på fredag.
Nå er indeksen på 1.718 poeng, ifølge Hegnar.
Capesize, Supramax og Panamax driver klatreferden. Capezise er opp 2,6 prosent til 25.076. De to neste stiger begge 0,6 prosent til henholdsvis 11.006 og 12.529 mandag. Handysize er uendret på 8.207.
Slik går det med tørrbulk-aksjene:
  • Golden Ocean faller 0,14 prose...Se mer

EU tillater Blackstone å kjøpe Thomson Reuters

Oppkjøpsfondet Blackstone ønsker å kjøpe opp en majoritet av aksjene i medieselskapet Thomson Reuters. Nå har oppkjøpet fått grønt lys av EUs konkurransemyndigheter.
Det skriver Reuters, nyhetsbyrået som ligger under Thomson Reuters og som ifølge tidligere rapporter vil bli betalt 325 millioner dollar i året av Blackstone om handelen går gjennom.
Oppkjøpet vil ligge på 20 milliarder dollar, tilsva...Se mer

Hasbro slo forventningene – stiger i førhandelen

Den amerikanske leketøysprodusenten Hasbro leverte mandag resultat for andre kvartal, hvilket knuste forventningene. I førhandelen på Wall Street stiger aksjen på nyheten og er opp 7 prosent.
Nettofortjenesten per aksje kom på 48 cent, mens konsensusen hos FactSet på forhånd lød 29 cent per aksje. Omsetningen falt til 904,5 millioner dollar, fra 972,6 millioner i samme periode i fjor, men lå godt o...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%