I samarbeid med CMC Markets

Oslo Børs stenger opp 1,41 prosent

Oslo Børs stenger med en oppgang på 1,41 prosent fredag. Det skjer etter et kraftig fall på torsdag, der hovedindeksen endte med et fall på 2,14 prosent.
Blant de mest handlede aksjene steg Marine Harvest med 3,07 prosent, Statoil med 0,92 prosent og Norsk Hydro løftet seg med 4 prosent. DNB økte med 1,18 prosent fredag.
Dagens store taper ble Awilco LNG som stengte med en nedgang på hele 35,8 prosent.
Flere oljerelaterte aksjer løftet seg på Børsen fredag, på en dag der oljeprisen ved stengetid har løftet seg med rundt 1 dollar fatet. Prisen for ett fat nordsjøolje er i skrivende stund på 53,41 dollar.
Polarcus øker med 20,4 prosent, Odfjell stiger med 11,19 prosent, mens Electromagnetic Geoservices (EMGS) øker med 8,99 prosent fredag.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Dow Jones starter børsuken med fall på en prosent

Tøff start på børsuken i USA. Ved stenging er de tre største indeksene i rødt.
Det har vært en dag preget av volatilitet, med raske bevegelser opp og ned. Nasdaq Composite har vekslet mellom pluss og minus hele dagen. De to andre indeksen som flest øyne er på har vært i minus fra start.
Ved stenging klokken 22 er dette situasjonen:
I de amerikanske morgentimene har flere selskaper lagt frem kvart...Se mer

Rekordinntekter for lakseselskapet Scottish Salmon

Oslo-noterte The Scottish Salmon Company har tirsdag kveld sluppet en oppdatering på virksomheten i fjerde kvartal, og kan melde om rekordsterke inntekter.
Selskapets driftsresultat per kilo ble 0,95 pund, mot minus 0,17 pund i tilsvarende kvartal året i forveien. Driftsinntektene økte til 39,9 millioner fra 27,2 millioner pund.
Økningen skyldes delvis en oppgang i slaktevolumet på 1.141 tonn til 6....Se mer

DNB har kjøpt egne aksjer for over 840 millioner

DNB melder tirsdag kveld at banken har fullført tilbakekjøpsprogrammet som ble annonsert den 1. februar.
5,4 millioner aksjer har blitt kjøpt i de åpne markedet til snittkurs 155,68 kroner. Videre skal det innløses 2,7 millioner av statens aksjer, slik at dennes eierandel forblir uendret.
Dette er det tredje tilbakekjøpsprogrammet DNB har gjennomført siden generalforsamlingen i 2017.
Gitt godkjenning på neste gene...Se mer

Subsea 7 kjøper majoritetsandel i konsulentselskap

Subsea 7 annonserer tirsdag kveld at selskapet kjøper en eierandel på 60 prosent i konsulentselskapet Xodus Group fra japanske Chiyoda.
Sistnevnte vil beholde en eierandel på 40 prosent.
Subsea 7 skriver at investeringen vil bidra til ytterligere utvikling og vekst i Xodus, som fortsetter som uavhengig selskap.
– Dette felleseide selskapet styrker vårt tidlige ingeniørengasjement innen både olje og g...Se mer

Snap nedgraderes av Citigroup etter brukerslakt og aksjesalg

Selskapet bak billeddelingsappen Snapchat, Snap, faller på Wall Street tirsdag. Det skjer blant annet etter at toppsjefen Evan Spiegel solgte aksjer for nesten 400 millioner kroner forrige uke.
Men tirsdag nedgraderte også analytikerne i Citigroup aksjen fra «nøytral» til «selg» og senket kursmålet til 14 dollar.
Meglerhuset nedgraderer aksjen på bakgrunn av brukerstormen selskapet opplevde etter...Se mer

DNB har kjøpt egne aksjer for over 840 millioner

DNB melder tirsdag kveld at banken har fullført tilbakekjøpsprogrammet som ble annonsert den 1. februar.
5,4 millioner aksjer har blitt kjøpt i de åpne markedet til snittkurs 155,68 kroner. Videre skal det innløses 2,7 millioner av statens aksjer, slik at dennes eierandel forblir uendret.
Dette er det tredje tilbakekjøpsprogrammet DNB har gjennomført siden generalforsamlingen i 2017.
Gitt godkjenning på neste gene...Se mer

Storaksjonær kritisk til Nordeas flytteplaner

Det holder at litt over en tredjedel av aksjonærene sier nei for at Nordeas flytteplaner skal bli stanset, men under de rådende forutsetningene er det sannsynlig at det blir gitt tommelen opp på storbankens generalforsamling, skriver Svenska Dagbladet.
Utfallet er imidlertid ikke gitt.
Samme avis kan melde at en av selskapets største aksjonærer, Didner & Gerge, er skeptiske til flyttingen av hovedko...Se mer

HSBC frykter bøter på nesten 12 milliarder kroner

HSBC leverte kvartalsresultat tirsdag, og det endte med et relativt dramatisk fall på børs. Ved stenging var aksjen til HSBC Holding ned 3,09 prosent i London.
Det hjelper ikke å levere omsetningsvekst for første gang på seks år, og et kvartalsresultat før skatt på 133,84 milliarder kroner, dersom markedet forventer mer av deg.
Årsaken er at analytikerne på forhånd hadde ventet at de skulle levere e...Se mer

Oljefondet selger tysk kontorbygg med storprofitt

I 2013 ble det kjent at Oljefondet gikk sammen med Axa om å kjøpe SZ Tower, et ikonisk kontorbygg i sentrum av München for 1,3 milliarder kroner. Summen, som ble gjengitt av Bloomberg den gang da, var på 164,1 millioner euro.
Partene eier halvparten hver og Norges Bank la 82 millioner euro på border.
I dag melder Norges Bank Investment Management at de har skrevet kontrakt på salg av den 28 etasje...Se mer

Svenskene med best børsdag i Europa

Ved stenging tirsdag kan man slå fast at de svenske børsene har hatt den beste dagen blant de største indeksene i Europa.
Bare fire av 30 komponenter på S30 i Stockholm endte med røde tall. Best av alle gjorde kulelagerprodusenten SKF det, med en oppgang på 2,88 prosent.
I Europa for øvrig hadde Total størst påvirkning på Stoxx 50. Den franske oljegiganten klatret 1,44 prosent - og var den mest om...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%