RenoNorden i pluss, men sliter fortsatt med tapskontrakter

Avfallsselskapet RenoNorden leverer høyere omsetning og snur til pluss på bunnlinjen i andre kvartal sammenlignet med i fjor, men sliter fortsatt med tapsbringende kontrakter som ble inngått ved en feil.
Resultatet etter skatt er på 1,79 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 410,8 millioner kroner for ett år siden.
Omsetningen er på 502 millioner kroner, mot 498 millioner kroner for ett år siden.
Selskapet sier at det jobber sammen med kreditorene for å finne en løsning på den utfordrende finansielle situasjonen knyttet til tapskontraktene.
RenoNorden leverer et brutto driftsresultat (ebitda) på 23,7 millioner kroner i kvartalet, mot 64,2 millioner kroner for ett år siden, fordi kontrakter med høye marginer er erstattet med kontrakter med lavere marginer, skriver selskapet.
Selskapet sier at to tapsbringende kontrakter er avsluttet, og at en kontrakt er blitt reforhandlet. Selskapet jobber nå med å begrense tapene.
Det 17 år gamle selskapet er et av Norges største innen håndtering av husholdningsavfall.
Men aksjen har gjort det dårlig etter at selskapet gikk på børs i 2014. Siden starten har RenoNorden-aksjen falt 97,41 prosent til 5,41 kroner.
Avfallselskapet tok i fjor store tap etter å ha gjennomgått sin kontraktsportefølje og funnet feil i flere anbud som gjør at selskapet risikerer å tape penger.
Utover høsten kom det flere oppdateringer, før selskapet i desember tok nye tap og satte i gang prosessen med å hente 350 millioner kroner i frisk kapital.
I mars kom det flere negative meldinger. Selskapet hadde startet opp noen av tapskontraktene, og kommet til at det ville bli enda større kostnader.
I juni kom det enda et negativt resultatvarsel fra RenoNorden, og selskapet sa at det var i dialog med långivere og enkelte kunder grunnet en «utfordrende finansiell situasjon».
Selskapet risikerte å misligholde gjelden sin uten hjelp av bankene, og varslet om at det kunne komme til å måtte ta nye tap.
– Dette er den største skandalen jeg kan huske, sa investeringsøkonom Tom Hauglund i juni.
I juli sa RenoNorden at det hadde mottatt et betinget bud på selskapet, og at det hadde hyret inn Carnegie for tilrettelegger for et mulig salg.

Siste nytt

Clarksons Platou tar opp dekning på produkttankaksje: Anbefaler kjøp

Alt ligger til rette for et betydelig hopp i inntjeningen innen tanksektoren de kommende månedene, med både olje- og produkttankere klare for en merkbar oppgang i spotrate-potensial, ifølge Clarksons Platou Securities.
Det fremgår av en sektoroppdatering fra meglerhuset mandag.
Clarksons mener at tankaksjer er attraktivt priset, og trekker frem produktsektoren som spesielt attraktivt verdsatt på en...Se mer

Odfjell Drilling sikrer mer arbeid for Equinor

Equinor har utøvd en opsjon for ytterligere en brønn til deres kontrakt med «Deepsea Stavanger».
Det fremgår av en melding mandag.
Den ytterligere brønnen vil følge etter gjeldende faste periode på tre brønner som starter i løpet av første kvartal 2022.
Riggen ventes dermed å være i arbeid inn i tredje kvartal 2022. Verdien på den ekstra brønnen opplyses å være på om lag 20 millioner dollar.

Bank: Får godkjennelse av Finanstilsynet

Boligbanken ASA, som er startet av fire boligbyggelag i Viken og Rogaland, skriver i en melding mandag formiddag at den har fått endelig godkjennelse fra Finanstilsynet til å starte opp bankvirksomhet.
Banken spesialiserer seg på lån og innskudd for borettslag og sameier, og de første kundene vil være på plass i banken i løpet av de nærmeste ukene, står det i meldingen.
De fire boligbyggelagene eier...Se mer

Hurtigruten får aksjonærlån på over 750 mill.

Rederiet har sikret et lån fra aksjonærene på 75 millioner euro, tilsvarende 753 millioner kroner med dagens kurs. Det går frem av en melding mandag formiddag.
Pengene vil bli brukt til generelle selskapsformål, arbeidskapital og investeringer for å skape vekst når Hurtigruten er på vei ut av pandemien.
Finansieringen vil styrke likviditeten til Hurtigruten når selskapet går over til full drift de...Se mer

Jotunfjell kjøper kleskjeden Brothers fra svenske RNB

Norske Jotunfjell Partners,som eier Elite Foto, Gullfunn og Rygge flyplass, kjøper kleskjeden Brothers fra svenske RNB Retail and Brands for 10 millioner kroner.
Det kommer frem i en pressemelding.
Jotunfjell Partners har virksomhet i åtte land med til sammen på 290 butikker, og hadde en omsetning på 2,2 milliarder kroner i fjor. Selskapet eier også Enklere Liv, klesdistributøren ARG Brands, Beha Gr...Se mer

AF Gruppen skal bygge fiskeslakteri

Helgesen Tekniske Bygg, et datterselskap i AF Gruppen, har signert kontrakt med Hardanger Fiskeforedling AS i forbindelse med renovering og utvidelse av eksisterende fiskeslakteri i Langevåg på Bømlo.
Det kommer frem av melding fredag.
Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på omtrent 112 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Arbeidene starter i fjerde kvartal 2021 med planlagt ferdigsti...Se mer

Fearnley: Ser bedring i tank-volumer

Volumer fra Midtøsten har ligget bak de foreslåtte produksjonsoppjusteringene fra Opec+ i august og september, på grunn av en kombinasjon av lavere produksjon mot faktiske kvoter samt høyere innenlandsetterspørsel. Fearnley Securities venter nå at begge disse faktorene vil reverseres, støttet av høyere aktivitet i inneværende måned enn sett tidligere.
Det fremgår av en oppdatering fra Fearnley Secu...Se mer

Pareto jekker opp kursmålet på shippingaksje

Pareto Securities oppjusterer kursmålet på Awilco LNG til 5 kroner per aksje, fra tidligere 3,5 kroner aksjen, og gjentar samtidig kjøpsanbefalingen.
Det kommer frem av oppdatert analyse fra meglerhuset fredag morgen.
Awilco LNG-aksjen avsluttet til kurs 4,2 kroner torsdag. Siden årsskiftet er shippingaksjen opp nær 170 prosent.
Pareto satt en kjøpsanbefaling på aksjen i slutten av august, da med ku...Se mer

Nel sikret kjøpsordre

Hydrogenselskapet Nel har mottatt en kjøpsordre på fem megawatt alkalisk elektrolysør fra det britiske gasselskapet SGN, ifølge en melding fredag morgen.
«Ordren er for verdens første 100 prosent hydrogen-til-hjem varmenettverk på østkysten av Skottland», fremgår det i meldingen, ifølge Infront TDN Direkt.
Elektrolysørkontrakten inkluderer installasjon og igangkjøring, så vel som en service- og vedl...Se mer

PGS får arbeid av ExxonMobil

Seismikkselskapet PGS er tildelt en kontrakt for 3D-seismikkinnhenting offshore Surinam av olje- og gassgiganten ExxonMobil, ifølge en melding fredag morgen.
PGS-skipet «Ramform Tethys» vil bli brukt og ventet oppstart er i løpet av årets fjerde kvartal. Ferdigstillelse er planlagt i første kvartal 2022.
PGS har en markedsverdi på 1,7 milliarder kroner på Oslo Børs. Så langt i år er seismikkaksjen n...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%