RenoNorden i pluss, men sliter fortsatt med tapskontrakter

Avfallsselskapet RenoNorden leverer høyere omsetning og snur til pluss på bunnlinjen i andre kvartal sammenlignet med i fjor, men sliter fortsatt med tapsbringende kontrakter som ble inngått ved en feil.
Resultatet etter skatt er på 1,79 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 410,8 millioner kroner for ett år siden.
Omsetningen er på 502 millioner kroner, mot 498 millioner kroner for ett år siden.
Selskapet sier at det jobber sammen med kreditorene for å finne en løsning på den utfordrende finansielle situasjonen knyttet til tapskontraktene.
RenoNorden leverer et brutto driftsresultat (ebitda) på 23,7 millioner kroner i kvartalet, mot 64,2 millioner kroner for ett år siden, fordi kontrakter med høye marginer er erstattet med kontrakter med lavere marginer, skriver selskapet.
Selskapet sier at to tapsbringende kontrakter er avsluttet, og at en kontrakt er blitt reforhandlet. Selskapet jobber nå med å begrense tapene.
Det 17 år gamle selskapet er et av Norges største innen håndtering av husholdningsavfall.
Men aksjen har gjort det dårlig etter at selskapet gikk på børs i 2014. Siden starten har RenoNorden-aksjen falt 97,41 prosent til 5,41 kroner.
Avfallselskapet tok i fjor store tap etter å ha gjennomgått sin kontraktsportefølje og funnet feil i flere anbud som gjør at selskapet risikerer å tape penger.
Utover høsten kom det flere oppdateringer, før selskapet i desember tok nye tap og satte i gang prosessen med å hente 350 millioner kroner i frisk kapital.
I mars kom det flere negative meldinger. Selskapet hadde startet opp noen av tapskontraktene, og kommet til at det ville bli enda større kostnader.
I juni kom det enda et negativt resultatvarsel fra RenoNorden, og selskapet sa at det var i dialog med långivere og enkelte kunder grunnet en «utfordrende finansiell situasjon».
Selskapet risikerte å misligholde gjelden sin uten hjelp av bankene, og varslet om at det kunne komme til å måtte ta nye tap.
– Dette er den største skandalen jeg kan huske, sa investeringsøkonom Tom Hauglund i juni.
I juli sa RenoNorden at det hadde mottatt et betinget bud på selskapet, og at det hadde hyret inn Carnegie for tilrettelegger for et mulig salg.

Siste nytt

Zaptec øker inntektsprognosen for 2020

Elbillader-produsenten Zaptec velger fredag ettermiddag å øke salgsprognosen for inneværende år.
«Høy salgsvekst hittil i fjerde kvartal medfører at denne guidingen er endret til 35 prosent for 2020», skriver selskapet i en melding.
Da selskapet i rapporten for tredje kvartal la frem prognoser, forventet man at inntektsveksten ville havne mellom 25 og 30 prosent i 2020.
Det fremkommer ingen informasj...Se mer

Wall Street stiger tross skuffende jobbtall

Oppgangen på børsene verden over smitter over på Wall Street, på tross av at «månedens viktigste tall» skuffet analytikerne tidligere på dagen.
Det ble skapt 245.000 jobber i USA i november, noe som var betydelig mindre enn anslagene på 460.000 nye jobber utenfor landbruket. Samtidig ble tallene fra oktober revidert noe ned.
Utviklingen i USA kommer samtidig som coronatallene aldri har vært dystre...Se mer

«Månedens viktigste tall» skuffer

Arbeidsmarkedet i USA fortsetter å bedre seg, om enn i betydelig lavere takt enn tidligere.
Det ble skapt 245.000 nye arbeidsplasser utenfor landbruket i USA forrige måned.
I oktober ble det til sammenligning skapt 610.000 jobber. Disse tallene er nedrevidert med 28.000 jobber siden de ble lagt frem første gang for en måned siden.
Det var på forhånd ventet at 460.000 nye jobber skulle bli skapt ut...Se mer

Element-aksjen opp 27 prosent etter kryptosatsing

Torsdag ble det kjent at børsskallet Element på nytt prøver seg på en kryptosatsing - og at selskapet har fått med seg investorer som Øystein Stray Spetalen, Arne Blystad, Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist på aksjonærsiden.
Spetalen er fra før inne i Element gjennom investeringsselskapet Saga Pure, der han er dominerende eier. Men nå er han også med privat gjennom Tycoon Industrier.
Markedet jubler over nyheten o...Se mer

Oslo Børs gir Navamedic overtredelsesgebyr på 609.000 kroner

406.000 kroner av beløpet er for brudd på plikten til å offentliggjøre innsideinformasjon og 203.000 kroner er for brudd på utsteders opplysningsplikt til Oslo Børs.
Bakgrunnen for saken er at Navamedic 31. mars i år offentliggjorde inngåelsen av en distribusjonsavtale med Angelini Pharma vedrørende produktet Thermacare.
Oslo Børs mener avtaleinngåelsen var innsideinformasjon som oppstod den 17. m...Se mer

Det blytunge passasjerfallet i Norwegian fortsetter

Dagen etter nyheten om ny kriseplan slapp flyselskapet ferske trafikktall for november.
Norwegian fraktet 124.481 passasjerer i november, en nedgang på 95 prosent fra samme periode i fjor. Det går frem av trafikktall som ble lagt frem denne morgenen.
Den totale kapasiteten (ASK) var ned 96 prosent, mens passasjertrafikk en (RPK) var 98 prosent lavere.
Fyllingsgraden lå på 44,4 prosent, en reduksjon...Se mer

To styremedlemmer forlater Seadrill-styret

Styremedlem Kjell-Erik Østdahl trekker seg fra Seadrill-styret, mens Peter Sharpe ikke tok gjenvalg og er dermed også ute av styret i det kriserammede riggselskapet.
Det opplyser Seadrill i en melding etter den årlige generalforsamlingen.
I en kommentar takker styreleder Glen Ole Rødland de to for innsatsen, og sier at de har spilt en viktig rolle etter at de kom inn i styret i 2018.
Østdahl har blant annet bakgru...Se mer

Blandet på Asia-børsene: USA svartelister fire nye selskaper

Fire nye selskaper på Hong Kong-børsen er svartelistet av USA. Dette skaper et fall i det kinesiske markedet.
Fredag morgen er det ingen tydelig retning på de asiatiske børsene i morgentimene. Børsene i Kina faller derimot etter at forsvarsdepartementet i USA har satt fire ytterligere kinesiske selskaper på en svarteliste.
Kinas største databrikkeprodusent Semiconductor Manufacturing International...Se mer

Element henter 60 millioner kroner i emisjon

Element har hentet 60 millioner kroner i markedet ved å utstede 15 millioner aksjer til fire kroner stykket, ifølge en melding.
På forhånd hadde en rekke investorer tegnet seg for disse aksjene, inkludert Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier AS, samt Songa Capital AS, Tigerstaden AS, Middelborg AS, styremedlemmer i Harmonychain AS og styremedlemmer i Element ASA, ifølge en melding tidligere to...Se mer

Hexagon Purus henter 750 millioner – verdt seks mrd.

Hydrogenselskaper Hexagon Purus har hentet 750 millioner kroner gjennom en rettet emisjon før noteringen på Euronext Growth (tidligere Merkur Market), som etter planen skal skje 14. desember.
Selskapet har utstedt 27.472.527 nye aksjer til 27,3 kroner stykket. Det priser Hexagon Purus til 6,254 milliarder kroner etter emisjonen, ifølge en melding.
Emisjonen ble møtt med stor interesse fra eksisteren...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%