RenoNorden i pluss, men sliter fortsatt med tapskontrakter

Avfallsselskapet RenoNorden leverer høyere omsetning og snur til pluss på bunnlinjen i andre kvartal sammenlignet med i fjor, men sliter fortsatt med tapsbringende kontrakter som ble inngått ved en feil.
Resultatet etter skatt er på 1,79 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 410,8 millioner kroner for ett år siden.
Omsetningen er på 502 millioner kroner, mot 498 millioner kroner for ett år siden.
Selskapet sier at det jobber sammen med kreditorene for å finne en løsning på den utfordrende finansielle situasjonen knyttet til tapskontraktene.
RenoNorden leverer et brutto driftsresultat (ebitda) på 23,7 millioner kroner i kvartalet, mot 64,2 millioner kroner for ett år siden, fordi kontrakter med høye marginer er erstattet med kontrakter med lavere marginer, skriver selskapet.
Selskapet sier at to tapsbringende kontrakter er avsluttet, og at en kontrakt er blitt reforhandlet. Selskapet jobber nå med å begrense tapene.
Det 17 år gamle selskapet er et av Norges største innen håndtering av husholdningsavfall.
Men aksjen har gjort det dårlig etter at selskapet gikk på børs i 2014. Siden starten har RenoNorden-aksjen falt 97,41 prosent til 5,41 kroner.
Avfallselskapet tok i fjor store tap etter å ha gjennomgått sin kontraktsportefølje og funnet feil i flere anbud som gjør at selskapet risikerer å tape penger.
Utover høsten kom det flere oppdateringer, før selskapet i desember tok nye tap og satte i gang prosessen med å hente 350 millioner kroner i frisk kapital.
I mars kom det flere negative meldinger. Selskapet hadde startet opp noen av tapskontraktene, og kommet til at det ville bli enda større kostnader.
I juni kom det enda et negativt resultatvarsel fra RenoNorden, og selskapet sa at det var i dialog med långivere og enkelte kunder grunnet en «utfordrende finansiell situasjon».
Selskapet risikerte å misligholde gjelden sin uten hjelp av bankene, og varslet om at det kunne komme til å måtte ta nye tap.
– Dette er den største skandalen jeg kan huske, sa investeringsøkonom Tom Hauglund i juni.
I juli sa RenoNorden at det hadde mottatt et betinget bud på selskapet, og at det hadde hyret inn Carnegie for tilrettelegger for et mulig salg.

Siste nytt

Tror Oslo Børs følger Asia-børsene opp fra start

Det går mot oppgang fra start på Oslo Børs skal man tro Nordnets analytiker Roger Berntsen. Han tror Børsen åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet 0,1 og 0,4 prosent.
Oljeprisen stiger samtidig 0,49 prosent til 45,14 dollar fatet. Det er rundt de samme nivåene som da Børsen stengte dagen før.
IT-selskapet Crayon har på morgenen lagt frem et resultat etter skatt på 103 millioner kroner,...Se mer

Gaming Innovation Group økte omsetningen

I andre kvartal rapporterer spillselskapet Gaming Innovation Group en inntektsvekst på 49 prosent fra samme periode året før til 16,7 millioner euro.
Brutto driftsresultat (ebitda) havnet på 2,8 millioner euro, opp fra 1,5 millioner euro. Driftsresultatet (ebit) havnet på minus 2,2 millioner euro, og er en halvering av tapet i andre kvartal 2019 som var på minus 4,4 millioner euro.
På bunnlinjen satt selskapet i...Se mer

Crayon mer enn doblet på bunnlinjen

IT-selskapet Crayon har levert rapporten for andre kvartal 2020. Den viser et resultat etter skatt på 103 millioner kroner, mot 46 millioner i samme periode i fjor.
Inntektene økte til drøyt seks millioner kroner, mot 4,2 millioner i fjorårsperioden. I en melding lagt frem med rapporten, viser selskapet til et rekordår.
IT-selskapet fikk et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 171 millioner k...Se mer

Bred oppgang på Asia-børsene

I Asia stiger børsene, mens investorenes fokus fremdeles er rettet mot den økte spenningen mellom USA og Kina.
Mandag endte Dow Jones-indeksen og S&P 500-indeksen på Wall Street med oppgang, i motsetning til den teknologitunge Nasdaq-indeksen, og Kodak-aksjen dundret ned nesten 30 prosent.
Slik er status på de asiatiske børsene tidlig tirsdag morgen:
  • Nikkei 225 i Tokyo stiger 1,70 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er opp 2,...Se mer

Blandet på Wall Street: Kodak-aksjen raste på børs

Uroligheter rundt den nye krisepakken fra amerikanske myndigheter bidro til variert stemning på Wall Street. Reiselivsselskaper og Nel-partner Nikola fikk vind i seilene, mens Kodak ble dagens børstaper og falt nesten 30 prosent etter låneavtale ble satt på vent.
De store børsindeksene på Wall Street beveget seg i motsatt retning av hverandre mandag.
Slik endte dagen på Wall Street:
  • S&P 500-indeksen opp 0,28 pros...Se mer

Forsiktig opptur på Europa-børsene

Etter en blandet handelsdag på Europa-børsene endte børsindeksene med en svak oppgang mandag. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen avsluttet opp 0,21 prosent.
Kina har i løpet av dagen varslet at landet vil innføre sanksjoner mot 11 amerikanere, inkludert senatorene Ted Cruz og Marco Rubio. Dette skjer etter at USA før helgen varslet sanksjoner mot like mange kinesiske tjenestepersoner etter den ko...Se mer

Norwegian-aksjen falt på Oslo Børs

Det var små utslag på Hovedindeksen mandag ettermiddag, da Equinor og Norwegian var i fokus.
Det var en flat utvikling for Hovedindeksen mandag ettermiddag, etter en positiv start på handelsdagen. Indeksen endte opp 0,18 prosent til 856,19 poeng.
Mandagens store nyhet er at Equinor-sjef Eldar Sætre går av etter seks år i sjefsstolen. Han forlater stillingen 2. november, og vil bli etterfulgt av kons...Se mer

Nikola-aksjen hopper etter bestilling

Nikola har sikret en ordre for å produsere 2.500 batteri-elektriske avfallskjøretøy fra Republic Services, ifølge en melding fra selskapet mandag.
Ordren inkluderer en opsjon som kan øke antall ordre til 5.000. Leveringen er ventet i 2023, med testing på vei sannsynligvis i begynnelsen av 2022, opplyses det.
Aksjen handles opp 16,42 prosent like etter børsåpning på Wall Street. Den norske partneren...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%