I samarbeid med CMC Markets

Røde tall for DOF etter inntektsfall og nedskrivninger

Offshorerederiet DOF må se inntektene fall i tredje kvartal, der også nedskrivninger bidrar til røde tall på bunnlinjen.
Inntektene beløp seg til 1,80 milliarder kroner, ned fra 2,04 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.
Redusert aktivitet innen subsea-prosjekter, med spesielt lav aktivitet i Asia forklarer deler av inntektsfallet, ifølge kvartalsrapporten.
Driftsresultatet endte på minus 124 millioner kroner etter nedskrivninger på 395 millioner, noe som er bedre enn i fjor da enda større nedskrivninger bidro til at driften gikk 495 millioner i minus.
Resultatet før skatt ble på minus 16 millioner kroner, mot pluss 565 millioner i fjor, der finansielle poster ga drahjelp.
Ved utgangen av kvartalet hadde DOF seks fartøy i opplag. Flåten teller totalt 69 skip.

Siste nytt

Europa-børser stengte opp tross tysk regjeringskaos

De tyske koalisjonsforhandlingene har kollapset, noe som kan bety at Tyskland kan være på vei mot nyvalg. Fra start fikk det de europeiske indeksene til å gå i rødt, men cirka klokken 12 endret det bildet seg for de fleste indeksene.
Frankfurt-børsen åpnet ned 0,44 prosent fra start mandag. Ved stenging var indeksen opp 0,50 prosent.
Euroen har også svekket seg betydelig etter at nyheten sprakk na...Se mer
etter den tyske regjeringens forhandlinger brøt sammen natt til mandag.
Infront.

Bitcoin har steget nesten 2.000 dollar på én uke

Én bitcoin koster nå 8.217,70 dollar, opp fra en bunn på 6.326,58 dollar forrige mandag. Det er en oppgang på 26,11 prosent.
«Inflasjonen i denne tingen er massiv. Når vil det kollapse? Hvem vet. Det vil påføre mye smerte», sa senior investeringssjef Luke Hickmore Aberdeen Standard Investments i London ifølge Bloomberg.
Selv om mange skeptikere kaller bitcoin for en boble som bare venter på å spre...Se mer

Solid oppgang ble fasit etter flat start på børsuken

Etter en famlende start ble det til slutt en svært positiv start på børsuken ved Oslo Børs.
Ved stenging var hovedindeksen opp 0,51 prosent, og stoppet på 800,22 poeng - etter å ha ligget under 800-grensen store deler av dagen.
På forhånd var det spådd at Børsen ville ha en flat start på uken, og forklaringen er både en svak avslutning for de amerikanske indeksene og en blandet start på uken i Asia...Se mer

Ukjent legemiddelselskap hoppet 100 prosent på Nasdaq

Acasti Pharma Inc. hoppet 100 prosent på Nasdaq Composite mandag ettermiddag.
Legemiddelselskapet annonserte før børsåpning at de er i langt fremskrevne samtaler med et ledende kinesisk legemiddelselskap.
Selskapet har en medisin kalt CaPre som behandler hypertriglyseridemi. Det er en tilstand med forhøyede triglyseridverdier i blodet, noe som høyner risikoen for hjerte- og karsykdom.
Selskapet melder at hvis kontr...Se mer

J.P. Kenny Petroleum skal noteres på Merkur Market

Oslo Børs melder at selskapet J.P. Kenny Petroleum har søkt og fått ja til å noteres på Merkur Market, skrives det i en børsmelding.
Det er forventet at selskapet blir tatt opp til handel på onsdag 22. november. Selskapet har fått tickeren JPK-ME.
Baltic Sea Properties AS har også søkt om opptak på Merkur Markets og fått ja. Aksjene tas opp til handel 22. november 2017.

DN: Kampen om Hafslund ender i retten

Over ti prosent av aksjonærene i Hafslund sier nei til tilbudet om å kjøpe selskapet – nå ender saken i retten, skriver Dagens Næringsliv.

New York-indeksene sniker i grønt fra start

På forhånd viste futurene tegn til en flat åpning - og det fikk man også.
Fra start ligger de tre hovedindeksene som dette:
Rett før åpning ble det kjent at Goldman Sachs nedvurderte Walmart, og umiddelbart etter åpning er aksjen ned 0,66 prosent. Blant de andre som fikk en nedgang fra start finner vi Merck (ned 2,134 prosent) og Nike (ned 1,06 prosent).
De som fikk et positivt fortegn umiddelbart e...Se mer

Sterkeste dollar mot kronen siden juli

Den norske kronen har vært meget svak mot euroen i det siste, og nå er den også på sitt svakeste mot dollaren siden i sommer.
Mandag ettermiddag kunne en dollar kjøpe 8,2805 kroner, det høyeste nivået siden 13. juli da dollaren handlet til 8,2953 kroner.
I forrige måned handlet dollaren en stund til ned mot 7,70 kroner.
Slik har dollaren utviklet seg mot kronen siden i sommer:
Sterk dollar
Infront

– Goldman velger både Paris og Frankfurt etter brexit

Den amerikanske storbanken Goldman Sachs planlegger å opprette hovedkvarter både i Frankfurt og Paris når britene trer ut av EU. Det sier toppsjefen Lloyd Blankfein i et intervju med den franske avisen Le Figaro.
– Vi kommer ikke til å ha en hub, men to. Brexit tvinger oss til å desentralisere virksomheten vår. Til slutt er det mennesker som i stor grad må bestemme hvor de ønsker å bo, sier Blankfe...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%