I samarbeid med CMC Markets

SAS advarer om trippel negativ effekt

Flyselskapet SAS har mandag formiddag sluppet sine trafikktall for oktober. Her fremgår det at passasjerantallet økte med over tre prosent og at selskapet hadde fullere fly.
Den finansielle utviklingen er imidlertid begredelig. Yielden (inntekt per fløyede setekilometer og PASK (inntekt per tilgjengelige setekilometer) falt med henholdsvis ti og åtte prosent, riktignok inkludert engangseffekt relatert til Eurobonus på rundt to prosentpoeng.
Selskapet skriver også at markedsforholdene er mer utfordrende, at drivstoffprisene er på vei opp og at de opplever en ugunstig valutakursutvikling. Dette påvirker selskapets arbeidskapital og inntjening negativt, og det varsles betydelig negativ effekt i den finansielle utviklingen i perioden august til oktober.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00
Relaterte saker

Siste nytt

Rekord på Wall Street

I USA endte S&P 500 opp 0,49 prosent til 2.415 poeng. Det er all time high
Nasdaq gjorde det enda bedre - opp 0,69 prosent til 6.209 poeng, også det rekord.
Dow Jones la også på seg, 0,34 prosent til 21.082 poeng.
Blant vinneraksjene var elektronikkjeden BestBuy, som kunne vise til gode tall. Det samme gjorde Tommy Hilfiger (opp nesten seks prosent). I det hele tatt var det en god dag for detaljhand...Se mer

Kronen svekker seg etter oljeprisfall

Oljeprisen har falt med nesten tre dollar fatet på dagen Opec besluttet å forlenge sitt produksjonskutt med ni måneder.
Parallelt med svakere oljepris har kronen oppskriftsmessig svekket seg mot utenlandsk valuta.
Én euro er ved 20-tiden rundt syv øre dyrere enn tidligere på dagen. Én euro koster nå 9,407 kroner, mot 9,329 kroner tidligere på torsdag.
Slik har kronekursen utviklet seg gjennom dagen
Infront/E24

Land utenfor Opec viderefører kuttavtale

Oljekartellet Opec har blitt enige om å videreføre sine produksjonskutt med 1,2 millioner fat om dagen i ytterligere ni måneder.
Da Opec ble enige om å kutte produksjonen i november i fjor, fikk de støtte for kuttene av elleve andre land, blant annet Russland, slik at det totale kuttet ble på 1,8 millioner fat om dagen.
Nå har kartellet kommet til enighet med de elleve landene utenfor Opec om at ogs...Se mer

Nytt brått fall for oljeprisen

Ett fat nordsjøolje handles i skrivende stund for 52,27 dollar. Det er mer enn to dollar fatet lavere enn på morgenkvisten samme dag.
Det skjer på dagen det er blitt klart at Opec viderefører sine produksjonskutt i ytterligere ni måneder.
Kuttplanene har skuffet markedet torsdag, og har sendt oljeprisen ned fra 54,6 dollar fatet, som var det høyeste nivået på morgenkvisten.
Prisen hentet inn mye av det t...Se mer
Oljeprisen faller torsdag
Infront/E24

Oljeprisen snur opp

Oljeprisen falt overraskende markant etter at det kom meldinger om at Opec er blitt enige om å forlenge produksjonskuttet på 1,2 millioner fat om dagen i ytterligere ni måneder.
Prisen falt fra sitt høyeste punkt torsdag på 54,6 dollar fatet ned til 52,85 dollar fatet rundt klokken 13.
Nå har oljeprisen hentet inn en del av det tapte og handles i skrivende stund for 53,8 dollar fatet.
Slik har oljeprisen utviklet seg under Opec-møtet.
Infront/E24

Wall Street stiger fra start

Det har vært en blandet dag på de europeiske børsene og Frankfurt- og London-børsene hawr begge falt litt torsdag, mens pilene i Paris peker litt oppover.
På Wall Street står alt i grønt like etter åpning:
  • Dow Jones opp 0,24 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,40 prosent
  • S&P 500 opp 0,19 prosent
En skikkelig rakett fra start er Best Buy som torsdag la frem svært sterke tall for første kvartal, og aksjen er etter to minutter opp 13,45 prosent.

Litt flere trygdesøkere i USA

Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) økte med 1.000 personer forrige uke, til 234.000.
Det er fortsatt bedre enn konsensus på forhånd som lå på 238.000.

Oljeprisen stuper

Opec har angivelig kommet til enighet om å forlenge produksjonskuttene med ni måneder, men får ikke oljemarkedet til å juble av den grunn.
Oljeprisen er fra dagens topp ned 1,60 dollar, og fallet har kommet etter at flere og flere medier melder om kuttforlengelsen
Prisen på ett fat brent olje (spot) ligger nå på 53,04 dollar per fat, og ett fat amerikansk lettolje handles for 50,37 dollar per fat
Infront

Reuters: Opec enige om å forlenge kuttavtale

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har et delegat meddelt at oljekartellet har kommet til enighet om å forlenge produksjonskuttene til slutten av mars 2018

Nervøst før Opec-avgjørelse

Oljeprisen har falt cirka én dollar siden dagens toppnotering, etter at Saudi-Arabias energiminister avviste muligheten for produksjonskutt over ni måneder.
Spotprisen på brentolje ligger på 53,59 dollar per fat, og ett fat amerikansk lettolje ligger på 50,89 dollar.
Reuters melder litt over klokken 12.00 at landene har kommet til enighet om kutt på ni måneder, men det ventes fortsatt på en offisiel...Se mer
Infront

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%