SAS tjente mer per flysete i februar

Samme dag som SAS slapp sine resultater for første kvartal (november til januar - SAS har avvikende regnskapsår), så kom også trafikktallene for februar.
De viser at selskapet fraktet 2,0 millioner passasjerer i rutetrafikk, en økning på 2,6 prosent mot februar. Samtidig var belegget opp 4,8 prosentpoeng til 67,9 prosent i snitt.
Til sammenligning viser Norwegians trafikktall for februar at de i snitt hadde et belegg på 86,3 prosent.
I februar økte SAS sin trafikk (målt i passasjerkilometer - RPK) med 13 prrosent, mens kapasiteten (i antall setekilometer - ASK) økte med fem prosent. Derfor var også flyene fullere.
I en tid med press på marginer og beinhard konkurranse kan SAS glede seg over at inntekten per setekilometer (RASK) faktisk økte med én prosent mot februar i fjor, mens inntekt per passasjerkilometer (Yield) falt med seks prosent. Justerer man for valuta falt de to henholdsvis én og åtte prosent.
Til sammenligning falt Norwegians RASK og yield med 11 og 13 prosent i februar.
Inntektene per passasjerkilometer (yield) er forøvrig dramatisk høyere hos SAS, som i snitt tjente 0,93 kroner per kilometer en passasjer fløy med selskapet. (foreløpige tall). Det er åtte prosent lavere enn februar i fjor (seks prosent hvis man inkluderer valutaeffekt).
Norwegians yield var en tredjedel av SAS sin i februar på 0,32 kroner, ned 13 prosent fra februar i fjor.
Selv om man regner med alle setene i flyet (også de uten passasjerer) så tjener fortsatt SAS langt mer. De hadde i snitt inntekter på 0,63 kroner per setekilometer, mot 0,28 hos Norwegian.
De siste tilgjengelige kostnadstallene viser at kostnaden per setekilometer inkludert drivstoff var 0,78 kroner hos SAS i perioden november til januar, mens Norwegians var 0,42 i perioden oktober til desember. Hvis man legger til grunn at dette kostnadsnivået fortsatt er gjeldende, tapte begge om lag 15 øre per setekilometer fløyet i februar.
Holder man drivstoffet utenfor gikk SAS ett øre i minus per setekilometer i februar, mens Norwegian gikk tre øre i minus.
Relaterte saker

Siste nytt

Handelsbanken nedgraderer Tomra til «hold»

Handelsbanken Capital Markets nedgraderer sin anbefaling på Tomra til hold fra kjøp.
Kursmålet oppjusteres til 292 kroner fra tidligere 255 kroner, ifølge en oppdatering tirsdag.
Aksjene i selskapet avsluttet handelen tirsdag på kurs 286,8 kroner.

Endur skal vedlikeholde kongeskipet

Endur Maritime AS er av Sjøforsvaret tildelt en 4-årig rammeavtale på vedlikeholdstjenester til Kongeskipet Norge. Avtalen er av oppdragsgiver beregnet til å ha en estimert verdi på rundt 50 millioner kroner.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Endúr Maritime vant kontrakten gjennom en åpen anbudskonkurranse, og tildelingen har en karensperiode som løper ut 28. februar 2020. Det er Forsvarets logisti...Se mer

Spår nedgang på Oslo Børs etter børsfall i Asia

Analytikerne i Nordnet venter at Oslo Børs vil åpne ned 0,4 prosent eller innenfor intervallet −0,6 til −0,2 prosent.
Tirsdag morgen har de asiatiske børsene falt bredt, etter mandagens resultatvarsel fra Apple. Teknologigianten viste til fallende etterspørsel og produksjon som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og varslet at de ikke vil innfri guidingen for neste kvartal.
– Investorene frykter at Covid...Se mer

Golden Ocean innfrir i fjerde kvartal

Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet betaler et mindre utbytte enn ventet, men slo resultatforventningene i kvartalet som gikk.
Golden Ocean Group fikk et driftsresultat på 45,8 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 42,6 millioner dollar i samme kvartal året før.
Det er i tråd med forventningene om 46 millioner dollar, ifølge estimater fra Infront.
Resultatet etter skatt landet samtidi...Se mer

Gaming Innovation Group tapte nær en halv milliard

Spill- og bettingselskapet Gaming Innovation Group har lagt frem resultater som viser et stort underskudd i fjorårets fjerde kvartal.
Tapet i kvartalet var på 47,3 millioner euro, tilsvarende 476 millioner kroner. Det er en forverring fra et underskudd på 16,6 millioner euro på samme tid i fjor.
Brutto driftsresultat gikk samtidig ned til 4,8 fra 5 millioner euro.
Selskapet reduserte også omsetnin...Se mer

Stor omstilling i storbanken HSBC: Vil kutte 35.000 stillinger

Storbanken HSBC vil kutte stort i både kostnadene og arbeidsstyrken, og klarer ikke å innfri forventningene i sin rapport for 2019.
Den britiske storbanken HSBC har tirsdag morgen levert sine tall for fjerde kvartal og 2019 sett under ett, mens det varsles om omfattende kutt.
Ifølge Bloomberg, som har intervjuet HSBC-sjef Noel Quinn, skal banken kutte omtrent 15 prosent av arbeidsstyrken, tilsvarend...Se mer

Norlandia snudde til underskudd

Velferdskjempen Norlandia Health & Care Group har lagt frem resultater som viser at fjoråret endte med et tap på 74,4 millioner kroner.
Det fremgår av en kvartalsrapport fra selskapet. I 2018 var resultatet til sammenligning på pluss 66,9 millioner kroner.
For fjorårets fjerde kvartal var underskuddet på 79,5 millioner kroner, mot et underskudd på 64,6 millioner kroner på samme tid året før.
Brutto driftsresultat (ebitda)...Se mer

Oljeprisen faller nær én prosent – virusutbrudd i fokus

Oljeprisen faller tirsdag morgen.
Klokken 05.50 er prisen på ett fat nordsjøolje ned 0,96 prosent til 56,98 dollar. Prisen på amerikansk lettolje er samtidig ned 1,31 prosent for dagen til 51,62 dollar.
– Oljeprisene fortsetter å være tynget, ettersom energitradere kan ha vært for optimistiske til innvirkningen coronaviruset vil ha på oljeetterspørselen, mens optimismen famler for at Opec vil gjenno...Se mer

Nedgang på Asia-børsene – Apple-leverandører faller

De største asiatiske børsene faller tirsdag morgen, der børsene i Seoul, Hongkong og Tokyo er ned mer enn én prosent.
Samtidig fortsetter utbruddet av det kinesiske coronaviruset å være i fokus.
Flere Apple-leverandører på vei tydelig nedover, etter at selskapet mandag kveld varslet at de ikke vil innfri inntjeningsmulighetene sine for andre kvartal. Årsaken er at virusutbruddet har dempet produksjo...Se mer

Emisjonen av BW Energy er fulltegnet

Verdsettelsen på 4,58 milliarder ble betydelig lavere enn tidligere indikert. Kursen settes på 24,40 kroner.
Sent mandag kveld ble det kjent at emisjonen av BW Energy, oljevirksomheten til BW Offshore, er fulltegnet. Det vil bli utstedt rundt 46,9 millioner nye aksjer i forbindelse med emisjonen.
Selskapet har tidligere indikert et intervall på mellom 34,20 til 36,60 kroner per aksje, med en tilhø...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%