Kina-åpning gir god fart for Sino Agro Food-aksjen

Siden mandag denne uken har aksjen i Sino Agro Food steget over 18 prosent. I skrivende stund er den opp 18,06 prosent og handles for 25,5 kroner per aksje. Til sammenligning kostet en aksje i selskapet mandag morgen 16,5 kroner.
Mandag ettermiddag rapporterte selskapet at de hadde inngått en avtale med landbruksbanken i Kina, "Agricultural Bank of China" (ABC) og et fiskeri, "Jiangman Yili Fisheries" (JFD) som er heleid av selskapet "Tri-Way Industries" (TW). TW er et tidligere datterselskap av Sino Agro Food, hvor de fortsatt har en eienandel på 36,6 prosent.
Avtalen med ABC skal gi en kredittramme på 100 millioner kinesiske yuan (RMB), tilsvarende omkring 119 millioner kroner.
Sino Agro Food Inc. er et sepsialisert investeringsselskap som fokuserer på proteinrik matproduksjon. Selskapet produserer, distribuerer, markedsfører og selger bærekraftig sjømtat og kjøtt til den fremadstormende middeklassen i Kina.
Under ser man utviklingen i aksjen siden mandag da avtalen ble gjort kjent.
Infront
Infront

Siste nytt

Nels datterselskap har mottatt innkjøpsordre på 17 mill.

Nel Hydrogen, det amerikanske datterselskapet til Nel har mottatt en innkjøpsordre for PEM elektrolyser cellestabler fra United Technologies’ Collins Aerospace Division, til en verdi av omtrent 1,6 millioner dollar, tilsvarende 17 millioner kroner.
Disse produserer kritisk oksygen til oksygen for marinemannskaper fra USA og Storbritannia på flere atomdrevne ubåter, og vil bli levert under en ekskl...Se mer

Techstep reduserer arbeidsstyrken i april

Techstep opplever redusert etterspørsel i hardware-segmentet, og som følge av at dagens utsikter signaliserer redusert etterspørsel har selskapet implementert midlertidig reduksjon av arbeidsstyrken på om lag 20 prosent med effekt i april.
Det skriver Techstep i en oppdatering tirsdag.
Selskapets kommunikasjonstjenester rapporteres derimot å ha vært stabile og i enkelte tilfeller vokst. Blant har se...Se mer

Solid børsopptur etter Equinor-hopp

Oljekjempen bidro tirsdag til en tydelig oppgang på Børsen etter at børslokomotivet bykset 9,06 prosent.
Hovedindeksen, som består av et utvalg aksjer som sammen skal representere de børsnoterte selskapene på Oslo Børs, steg 2,94 prosent til 707,13 poeng tirsdag ettermiddag.
Utviklingen kommer samtidig som tungvekteren Equinor steg 9,06 prosent. Andre aksjer som bidrar til oppgangen er banken DNB, s...Se mer

Scrubber-leverandør Wärtsilä trekker markedsutsiktene

Den finske konsernet Wärtsilä, som blant annet har levert scrubbere til råoljetank-rederiet Hunter Group, har besluttet å trekke markedsutsiktene for 2020.
Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.
«Markedene som Wärtsilä opererer i har i større grad blitt påvirket av coronavirus-utbruddet og tiltakene gjort for å kontrollere pandemien på tvers av kloden», heter det i meldingen.
Selskapet skriver i meldingen...Se mer

Diana Shipping har inngått kontrakt med Cargill

Diana Shipping har gjennom et heleid datterselskap inngått en timecharter-kontrakt med Cargill International S.A. for det 2013-bygde Kamsarmax-skipet «Myrto» for en periode til minst 1. juli 2021 og maksimalt til maksimum 15. september 2021.
Det fremgår av en melding fra Diana Shipping tirsdag.
Bruttocharter-raten er på 10.000 dollar pr dag, minus en kommisjon på 4,75 prosent betalt til tredjeparter...Se mer

Scatec Solar sikrer garantier med MIGA i Egypt

Scatec Solar har sikret garantier med Multilateral Investment Guarantees (MIGA), et medlem av World Bank Group, som dekker egenkapitalinvesteringer i de seks solparkene i Egypt, også kjent som Benban-prosjektet på 390 megawatt.
Det fremgår av en melding fra Scatec Solar tirsdag.
Garantiene dekker 90 prosent av investeringene til selskapet for opptil 15 år.

Wall Street snur til grønt

Dow Jones startet dagen med en nedgang på 0,74 prosent, i det som kan bli det verste første kvartalet for indeksen noensinne.
Handelen i terminkontrakter har tirsdag vært i negativt terreng før åpning. Fra start falt indeksene svakt, men har etter nær en times handel snudd til en svak oppgang:
  • Dow Jones-indeksen opp 0,19 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,66 prosent
  • S&P 500 opp 0,55 prosent
Tirsdag er den siste handelsda...Se mer

Utvider perioden med ekstraordinære lån til bankene

Sentralbanken har besluttet å utvide perioden hvor det skal tilbys ekstraordinære F-lån i norske kroner til utgangen av mai. Samtidig blir det en ny runde med F-lån i amerikanske dollar førstkommende torsdag.
Det skriver Norges Bank i meldinger tirsdag ettermiddag.
F-lån fungerer ved at Norges Bank auksjonerer ut lån med fast rente til banker i bytte mot en form for sikkerhet.
På den måten får bankene tilga...Se mer

Cloudberry Clean Energy børsnoteres torsdag

Energiselskapet Cloudberry Clean Energy går på børs førstkommende torsdag etter å ha hentet inn 158 millioner kroner gjennom en rettet emisjon.
Det skriver selskapet i en børsmelding.
Selskapet vil noteres på Merkur Market under tickersymbolet CLOUD-ME.
Cloudberry Clean Energy er et resultat av sammenslåinger mellom Scanergy AS, CB Nordic Renewable & Infrastructure Fund I AS og Cloudberry Asset Ma...Se mer

Kjos og Kise fortsetter å selge Norwegian-aksjer

Den tidligere sjefsduoen eier nå under fem prosent av aksjene i flyselskapet.
I en fersk flaggmelding kommer det frem at Bjørn Kjos og Bjørn Kise har solgt unna en betydelig andel av Norwegian-aksjene den siste uken.
Det skjer etter at selskapet deres, HBK Holding, tirsdag har solgt 617.269 aksjer. HBK Holding eier i etterkant av handelen 4,64 prosent av aksjene i Norwegian, og er dermed under fla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%