I samarbeid med CMC Markets

Skeptisk til økte investeringer fra Aker BP

Danske Bank er delt i synet på Aker BPs forventninger, som ble lagt frem i en melding før selskapets kapitalmarkedsdag klokken 13 mandag.
Det mest positive fra selskapet er at utbyttet skal opp nesten 30 prosent til 450 millioner dollar fra tidligere 350 millioner dollar, påpeker Danske-analytiker Anders Holte i et notat.
Det mest negative i Aker BPs melding mandag er at selskapets investeringer stiger til 1,3 milliarder dollar, noe som er nesten 30 prosent høyere enn de 1,02 milliarder dollarene Danske Bank-analytikeren hadde ventet.
En halvtime inn i handelen mandag er Aker BP-aksjen den nest mest omsatte på børsen etter Statoil. Aksjen er opp 5,05 prosent til 224,60 kroner.
Også leteinvesteringene er høyere enn ventet, selskapet legger opp til å bruke 350 millioner dollar mens Danske Bank hadde ventet 250 millioner dollar på leting i 2018.
Holte tror han vil justere ned sine forventninger for Aker BPs frie kontantstrøm i 2018 etter dagens guiding fra selskapet.
Selskapet sier det vil øke utbyttene med 100 millioner dollar i året frem til 2021, noe som gir et utbytte på 750 millioner dollar i 2021, som er godt over Danske Banks langsiktige forventning om 600 millioner dollar i utbytte etter 2021.
Danske Bank venter at selskapet skal produsere 160.500 fat per dag i 2018, mens selskapet forventer mellom 155.000 og 160.000 fat per dag. Konsensus er på 161.800 fat per dag, ifølge Danske Bank.

Siste nytt

Rekordinntekter for lakseselskapet Scottish Salmon

Oslo-noterte The Scottish Salmon Company har tirsdag kveld sluppet en oppdatering på virksomheten i fjerde kvartal, og kan melde om rekordsterke inntekter.
Selskapets driftsresultat per kilo ble 0,95 pund, mot minus 0,17 pund i tilsvarende kvartal året i forveien. Driftsinntektene økte til 39,9 millioner fra 27,2 millioner pund.
Økningen skyldes delvis en oppgang i slaktevolumet på 1.141 tonn til 6....Se mer

DNB har kjøpt egne aksjer for over 840 millioner

DNB melder tirsdag kveld at banken har fullført tilbakekjøpsprogrammet som ble annonsert den 1. februar.
5,4 millioner aksjer har blitt kjøpt i de åpne markedet til snittkurs 155,68 kroner. Videre skal det innløses 2,7 millioner av statens aksjer, slik at dennes eierandel forblir uendret.
Dette er det tredje tilbakekjøpsprogrammet DNB har gjennomført siden generalforsamlingen i 2017.
Gitt godkjenning på neste gene...Se mer

Subsea 7 kjøper majoritetsandel i konsulentselskap

Subsea 7 annonserer tirsdag kveld at selskapet kjøper en eierandel på 60 prosent i konsulentselskapet Xodus Group fra japanske Chiyoda.
Sistnevnte vil beholde en eierandel på 40 prosent.
Subsea 7 skriver at investeringen vil bidra til ytterligere utvikling og vekst i Xodus, som fortsetter som uavhengig selskap.
– Dette felleseide selskapet styrker vårt tidlige ingeniørengasjement innen både olje og g...Se mer

Snap nedgraderes av Citigroup etter brukerslakt og aksjesalg

Selskapet bak billeddelingsappen Snapchat, Snap, faller på Wall Street tirsdag. Det skjer blant annet etter at toppsjefen Evan Spiegel solgte aksjer for nesten 400 millioner kroner forrige uke.
Men tirsdag nedgraderte også analytikerne i Citigroup aksjen fra «nøytral» til «selg» og senket kursmålet til 14 dollar.
Meglerhuset nedgraderer aksjen på bakgrunn av brukerstormen selskapet opplevde etter...Se mer

DNB har kjøpt egne aksjer for over 840 millioner

DNB melder tirsdag kveld at banken har fullført tilbakekjøpsprogrammet som ble annonsert den 1. februar.
5,4 millioner aksjer har blitt kjøpt i de åpne markedet til snittkurs 155,68 kroner. Videre skal det innløses 2,7 millioner av statens aksjer, slik at dennes eierandel forblir uendret.
Dette er det tredje tilbakekjøpsprogrammet DNB har gjennomført siden generalforsamlingen i 2017.
Gitt godkjenning på neste gene...Se mer

Storaksjonær kritisk til Nordeas flytteplaner

Det holder at litt over en tredjedel av aksjonærene sier nei for at Nordeas flytteplaner skal bli stanset, men under de rådende forutsetningene er det sannsynlig at det blir gitt tommelen opp på storbankens generalforsamling, skriver Svenska Dagbladet.
Utfallet er imidlertid ikke gitt.
Samme avis kan melde at en av selskapets største aksjonærer, Didner & Gerge, er skeptiske til flyttingen av hovedko...Se mer

HSBC frykter bøter på nesten 12 milliarder kroner

HSBC leverte kvartalsresultat tirsdag, og det endte med et relativt dramatisk fall på børs. Ved stenging var aksjen til HSBC Holding ned 3,09 prosent i London.
Det hjelper ikke å levere omsetningsvekst for første gang på seks år, og et kvartalsresultat før skatt på 133,84 milliarder kroner, dersom markedet forventer mer av deg.
Årsaken er at analytikerne på forhånd hadde ventet at de skulle levere e...Se mer

Oljefondet selger tysk kontorbygg med storprofitt

I 2013 ble det kjent at Oljefondet gikk sammen med Axa om å kjøpe SZ Tower, et ikonisk kontorbygg i sentrum av München for 1,3 milliarder kroner. Summen, som ble gjengitt av Bloomberg den gang da, var på 164,1 millioner euro.
Partene eier halvparten hver og Norges Bank la 82 millioner euro på border.
I dag melder Norges Bank Investment Management at de har skrevet kontrakt på salg av den 28 etasje...Se mer

Svenskene med best børsdag i Europa

Ved stenging tirsdag kan man slå fast at de svenske børsene har hatt den beste dagen blant de største indeksene i Europa.
Bare fire av 30 komponenter på S30 i Stockholm endte med røde tall. Best av alle gjorde kulelagerprodusenten SKF det, med en oppgang på 2,88 prosent.
I Europa for øvrig hadde Total størst påvirkning på Stoxx 50. Den franske oljegiganten klatret 1,44 prosent - og var den mest om...Se mer

Reuters: Latvias sentralbanksjef er suspendert

Tirsdag ble Ilmars Rimsevics suspendert fra stillingen som sentralbanksjef i Latvia, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
Det skjer i kjølvannet av korrupsjonsmistankene mot Rimsevics. Han er blant annet mistenkt for å ha bedt om minst 100.000 euro i bestikkelser.
Tidligere under tirsdagen holdt sentralbanksjefen en pressekonferanse, der han hevdet sin uskyld - samtidig som han nektet å gå av.
Det til tross for at både Latv...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%